A csabaiak legyőzték a mumust

 2011.10.02. 21:54

Az első szett után senki sem gondolta volna... Mármint azt, hogy a Békéscsabai RSE hazai pályán 3:1-re legyőzi az Újpesti TE csapatát a női NB I alapszakasz ötödik fordulójában.

A fővárosiak meglehetősen rosszul kezdték az idényt, vereségre vereséget halmoztak. A hírek szerint a roppant szigorú szakosztályvezetés a találkozót megelőző héten kész tények elé állította az együttest: Békéscsabán nyernek, vagy keserű napok várnak rájuk. Érthető volt az erőszakosabb fellépés, válogatottak sokaságát tudhatnak soraikban, s a csapat elé célul, a bajnoki cím megszerzését tűzték ki.

Ennek szellemében repülőrajtot vett az Újpest, két perc alatt 5:0-ra elhúzott. Aztán egy nyitást rontottak, s a hazaiak két pontot szereztek. Ám ez is kevés volt, mert az első technikainál is még megvolt a vendégek ötpontos előnye. A fővárosiak kitűnően védekeztek, térfelük minden pontját jól lefedték, és ütéseik is eredményesek voltak. A békéscsabaiak csak keresték önmagukat, így az Újpest fokozatosan elhúzott. A csabaiak gyengélkedésére enyhe magyarázat, hogy a héten Pallag Ágnes és Jenei Andrea lázas betegséggel küszködött, csak a meccs előtt edzettek, és Soós Nikolett is éppen egy betegségből épült föl. Védekezésük, nyitásfogadásuk elmaradt a megszokottól, s támadásaikat is remekül blokkolták a vendégek.

A második játékrészben ismét az Újpest kapott hamarabb lábra. Ám most összeszedettebbnek és harciasabbnak tűnt a házigazda, majd a mérkőzés folyamán először vezetett (5:4). Egy ideig fej-fej mellett haladtak, hol az egyiknél, hol a másiknál volt az előny. 10:10 után Pallag Ágnes remek nyitásainak, Molcsányi Rita pompás védekezésének, Dana Vargas kitűnő labdáinak, az ütők hatékonyságának köszönhetően zsinórban 14 pontot szereztek a házigazdák. Az Újpesten az időkérések és a sok csere sem segített (1:1).

A harmadik játékrészben a vendégek ismét az eredeti kezdőhatosukkal léptek pályára, ami úgy tűnt segített, kipihenték a második szettbeli megrázkódtatást. Ötpontos előnyük és örömük átmenetinek bizonyult, hiszen a házigazdák egy pontra megközelítették őket. Ezután pontra pont volt a válasz, de mindig a vendégeknél volt a vékonyka kis előny. Egészen 11:12-ig, akkor ismét megingott a Békéscsaba, és négy ponttal elhúztak a fővárosiak. Sőt, néhány értetlenség miatt még növelték is azt. Fantasztikus végjáték következett, a házigazdák araszolgattak fölfelé, 24:24-nél utolérték ellenfelüket, majd beelőztek, és hallatlan izgalmak közepette megnyerték a szettet (2:1).

A negyedik játékrészt az addigiaktól eltérve a csabaiak kezdték jobban. Hibátlanok voltak a nyitásaik, jól működött a sánc, szép volt az összjáték. Az első technikainál már ötpontos volt az előnyük. Az újpestiek egyre többet hibáztak, nem véletlen, hogy edzőjük gyorsan ki is kérte mindkét idejét. A viharsarkiak tartották hat-nyolcpontos előnyüket, ám 17:9 után az Újpest feltámadt, és három pontot szerzett. Sikerük ismét átmenetinek bizonyult. Ugyanis Soós Nikolett és Pallag ütéseire nem találták az ellenszert, így aztán nemcsak a szettet, hanem a meccset is megnyerték a csabai lányok — nem érdemtelenül.

Az első szett után úgy tűnt, hogy a győzelmi kényszer alatt álló Újpest elviszi a három pontot Békéscsabáról, ám a viharsarki lányok az első szett után megmutatták új arcukat, hogy senkinek sem adják meg magukat. Végül egy nagyon fontos három pontot tartottak itthon remek játékuknak köszönhetően.

NB I, nők, alapszakasz, 5. forduló

Békéscsabai RSE — Újpesti TE 3:1 (—14, 11, 26, 15)

Békéscsaba, 300 néző. Játékvezetők: Mezei, Vári
Békéscsaba: Pallag 20, Czina 2, Horváth V. 3, Soós N. 22, Zielke 11, Vargas 3. Csere: Molcsányi R. (liberó), Fésüs E. 5, Kerepeczki. Edző: Kormos Mihály, Fésüs Erzsébet
Újpest: Szombathelyi K. 1, Kovács T. 10, Grózer 2, Kapuvári 13, Nagyné 13, Rák 6. Csere: Ancsin I. (liberó), Czakó 2, Battlay, Szűcs K., Ancsin K. Edző: Farkas Mihály

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 0:5, 4:13, 12:18, 14:24. 2. játszma: 1:4, 5:4, 10:10, 24:10. 3. játszma: 1:6, 5:6, 11:12, 11:15, 13:19, 16:19, 20:22, 22:23, 24:24. 4. játszma: 2:0, 5:2, 9:3, 9:6, 12:6, 17:9, 17:12, 20:13

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Kormos Mihály:
— Legyőztük az örök mumust, akiktől tavaly rendre kikaptunk. Egy tipikus női mérkőzésen a legjobb pillanatban kaptuk el a fonalat. Nagy küzdelem folyt a pályán.
Farkas Mihály: — Remekül játszott a Békéscsaba. Nekünk hullámzó volt a teljesítményünk. A harmadik szett végjátékában dőlt el a mérkőzés sorsa.

(forrás: brse.hu)

Címkék: bajnokság békéscsaba röplabda ute újpest nb1 brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr613273022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása