A bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Fino-Kaposvár elnöksége keddi ülésén – a játékosok és a jelöltek meghallgatását követően – úgy döntött, hogy Demeter Györggyel kezdi meg a tárgyalásokat a vezetőedzői poszt betöltéséről.

A testület egyúttal megköszönte Kántor Sándor elmúlt években nyújtott teljesítményét, s további munkájához sok sikert kívánt. A vezetés továbbá kinyilvánította elkötelezettségét a helyi röplabda-akadémia megalapításával és az utánpótlás-nevelés tudatosabb szervezésével kapcsolatban.

Az idény végén – több játékossal egyetemben – lejár Kántor szerződése. Az együttessel az elmúlt öt esztendőben főleg játékosként, az utóbbi egy évben pedig vezetőedzői minőségben is dolgozó Kántor – magyar viszonylatban – eredményes esztendőket tudhat maga mögött. 2006-os visszatérése óta valamennyi évben bajnoki címeket és Magyar Kupa-aranyakat hódított el a kaposvári gárdával. A klub anyagi helyzete azonban napjainkra megromlott. Az együttes több mint húszmillió forintos tartozást halmozott fel. A közelmúltban választott új elnökség a megalakulása után egyik fő célként határozta meg az adósságállomány törlesztését. A takarékossági törekvésekkel együtt várható volt, hogy mindez a csapat összetételére, illetve a vezetőedzői posztra is hatással lesz. Már az elmúlt napokban megkezdődött a találgatás, hogy a Kántor Sándor vezette szakmai stáb maradhat-e a továbbiakban.

A klub közleménye:

Keddi ülésén döntött a vezetőedzői poszt kérdéséről a Fino-Kaposvár elnöksége. A vezetés meghallgatta a jelölteket, illetve a játékosokat, és azt a döntést hozta, hogy Demeter Györggyel kezdi meg a tárgyalásokat a vezetőedzői poszt jövőbeni betöltésével kapcsolatban. Az elnökség ezúton is megköszönni Kántor Sándor elmúlt években nyújtott teljesítményét, további munkájához sok sikert kíván. A bajnokcsapat új vezetése egyúttal kinyilvánította azon elkötelezettségét, hogy a kaposvári röplabda-akadémia megalapításával, az utánpótlás-nevelés tudatosabb szervezésével, egyfajta életpálya modellt kínálva kívánja a klub további működését megalapozni.

A döntés hátteréről a Somogyi Hírlap természetesen megkereste Kántor Sándort.

– Az elnökséggel történt megállapodás értelmében péntekig nem nyilatkozom az üggyel kapcsolatban, ám utána készséggel válaszolok minden kérdésre – közölte a volt edző.

Májusi évértékelő interjújában Kántor elmondta, hogy játékosként három országból is – az osztrák és a német élvonal mellett az olasz A2-ből – megkerestek, az egyik európai országban pedig szövetségi kapitányként számítanának rá, tehát minden valószínűség szerint külföldön vállal munkát.

Az, hogy mi lesz a Kántor mellett az edzői teendőket ellátó Horváth Dániel sorsa, egyelőre kérdéses. A klub elnöksége tárgyalt a kaposvári klubnál korábban vezetőedzői teendőket ellátó Mészáros Péterrel és Zarka Péterrel is, így várhatóan valamilyen formában az ő szolgálataikra is számítanak majd az új szakmai stábban. Demeter György szintén türelmet kért és a megbeszélések lezárása után nyilatkozik az üggyel kapcsolatban.

(forrás: MTI, sonline.hu)

Címkék: kaposvár röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr343005010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása