Veres Péter bajnoki ezüstérmes

 2011.05.10. 22:51

A Zenit Kazany az orosz bajnokság döntőjének harmadik mérkőzésén 3:2-re, negyedik találkozóján pedig 3:0-ra győzött a Dinamo Moszkva otthonában, így a 3:1-es összesítéssel megnyerte a párharcot, Veres Péter együttesének tehát ezüstérem jutott.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a finálé első és második meccsét Kazanyban rendezték. Előbb a hazaiak győztek 3:2-re, majd a Dinamo 3:0-ra.

A harmadik találkozónak már a főváros adott otthont. Jobban nyitott, de gyengébben fogadott a Kazany, támadáshatékonyságban és blokkban alig volt különbség a csapatok között. A moszkvaiak 2:1-re vezettek, de a negyedik szettet hárompontos különbséggel elveszítették. Az ötödik felvonás elején gyorsan elhúzott öt ponttal a Zenit (0:5), de a hazaiak csodával határos módon hamarosan egyenlítettek (7:7). A hajrában is csak egy pont volt a különbség a csapatok között (11:12), de a legvégét a tatárföldiek bírták jobban, így megnyerték a meccset. Veres Péter 34 labdából 16 pontot ütött (47%), végül 19 ponttal zárt. Statisztika itt!

A negyedik összecsapás egyértelmű volt, a Kazany két sima és egy szoros szettben nyert 3:0-ra, Veres két ponttal zárt. Statisztika itt!

A Dinamo Moszkva tehát a magyar játékos vezérletével egy Bajnokok Ligája-bronzzal, egy Orosz Kupa-ezüsttel és egy bajnoki ezüsttel zárta a szezont. Szívből gratulálunk a ragyogó eredménysorhoz!

Orosz bajnokság, férfiak, a végeredmény

1. Zenit Kazany
2. Dinamo Moszkva
3. Lokomotiv Belgorod
4. Dinamo Krasznodar
5. Iszkra Ogyincovo
6. Lokomotiv Novoszibirszk
7. Fakel Novij Urengoj
8. Jaroszlavics Jaroszlavl
9. Gazprom-Jugra Szurgut
10. Kubassz Kemerovo
11. Ural Ufa
12. Dinamo-Jantar Kalinyingrad



Nagy nehezen összejött az álomdöntő az olasz bajnokságban (A1 Liga)! Az elődöntő mindkét párharcában ötmérkőzéses csatára került sor!

A Macerata a harmadik találkozót megnyerte a Cuneo otthonában, és az ötödik összecsapáson is közel állt a bravúrhoz, hiszen 2:1-re vezetett. Igen ám, de a negyedik etapban szinte végig a hazaiak domináltak, csak a hajrában lett szoros az eredmény (25:23). Az ötödikben is a Cuneo járt előbbre, és nem is hibázott (15:12, 3:2). Szintem minden statisztikai mutatóban megegyező vagy hasonló adatokat produkált a két nagyszerű együttes. Az döntött, hogy a címvédő játékában vesztettnek tűnő helyzetben is volt átütőerő! A meccs legjobbjának Giuseppe Patriarcát választották.

A háromszoros Bajnokok Ligája-győztes Trentino és a Modena párviadalában nagy meglepetés volt, hogy csak az ötödik meccs döntött. A Modena a brazil feladó, Bruno Rezende, valamint a kubai szélsőütő, Angel Dennis vezérletével mindkét hazai mérkőzését megnyerte. Az utolsó találkozón az első szettet szoros csatában nyerte a házigazda, amely a második rész hajrájában is vezetett, de a Modena fordított (28:30). A harmadik részben szorosan, a negyedikben simán győzött a Trentino, amelyben a cseh Jan Stokr 63 százalékos hatékonysággal támadt (30 labdából 19 pont). Ő lett a meccs legjobbja! A statisztika szerint hazaiak a támadásokon kívül blokkban és nyitásban is egyértelműen jobbak voltak riválisuknál.

Az egymeccses döntőt szombat délután rendezik semleges pályán, Rómában. Érdekesség, hogy bár a Trentino a közelmúltban a Bajnokok Ligáját és a klubvilágbajnokságot is többször megnyerte, a bajnoki döntőt tavaly a Cuneo, azelőtt pedig a Piacenza ellen egyaránt elbukta! A Cuneo egyébként a jelenlegi szezonban már az Olasz Kupa-finálét és a Szuperkupa-mérkőzést is megnyerte a Trento ellen...

Címkék: olasz orosz olaszország moszkva zenit röplabda veres modena dinamo kazany macerata trentino cuneo

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr662894481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása