A Dinamo Moszkva 3:2-re kikapott a Zenit Kazany otthonában az orosz bajnokság döntőjének első mérkőzésén a Zenit Kazany otthonában. Veres Péter csapata legeredményesebbjeként, a mezőny második legeredményesebbjeként 22 ponttal zárt. Statisztika itt! Képgaléria itt! A második meccset hétfőn rendezik.

Orosz bajnokság, férfiak, döntő, 1. mérkőzés

Zenit Kazany – Dinamo Moszkva 3:2 (–21, 20, –22, 20, 10)
Kazany, 4400 néző
Zenit: Теtjuhin 9, Аbroszimov 11, Ball 2, Priddy 17, Mihajlov 26, Apalikov 11. Csere: Babicsev (liberó), Cseremisin. Edző: Vladimir Alekno
Dinamo: Kazakov 13, Grankin, Jakovlev 14, Dante 16, Scserbinyin 5, Veres 22. Csere: Sztyepanjan (liberó), Zajcev, Kruglov. Edző: Jurij Cserednyik


Az olasz férfibajnokságban még csak az elődöntőnél tartanak a csapatok. A címvédő Bre Banca Lannutti Cuneo hazai pályán győzött a Lube Banca Marche Macerata ellen, de aztán előbb idegenben, majd otthon is kikapott, így jelenleg 2:1-es hátrányban van! A másik párharcban a Bajnokok Ligája-címvédő Itas Diatec Trentino előbb hazai környezetben elverte a Casa Modena együttesét, majd idegenben nagy meglepetésre csúnyán kikapott, méghozzá úgy, hogy a 3:0-s meccs harmadik játszmáját 25:8-ra vesztette el. Ezek után hazai pályán 3:0-ra megint a Trentino nyert, tehát 2:1-re vezet az egyik csapat harmadik sikeréig tartó párharcban. Minden eredmény és statisztika itt!


Németországban az „örök bajnok” VfB Friedrichshafen mellett ezúttal nem a München elővárosának számító Unterhaching csapata került be a fináléba, hanem az SCC Berlin. Ez azért is különösen érdekes, mert a Friedrichshafen 1998 óta két kivétellel minden szezonban bajnok lett, csak 2003-ban és 2004-ben nem, amikor a berlinieké lett az aranyérem, tehát 13 év alatt csak ők tudták megtörni az egyeduralkodást... Már a finálé is elkezdődött, a Friedrichshafen hazai pályán 3:1-re győzött. Minden statisztika ide kattintva megtekinthető!

Címkék: olasz német orosz olaszország moszkva zenit röplabda veres dinamo kazany

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr472870654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása