Úgy tűnik, továbbra is csak álom, hogy a magyar bajnok bejusson a férfi Közép-európai Liga négyes döntőjébe. A Fino-Kaposvár együttese az elmúlt évhez hasonlóan ezúttal is csak a hetedik helyet szerezte meg a nemzetközi sorozat alapszakaszában. Kántor Sándor edző szerint az elért eredmény tükrözi a valós erőviszonyokat. A csapat hatszor nyert és 12 alkalommal szenvedett vereséget.

Az elmúlt évekhez képest kiegyenlítettebb volt a Közép-európai Liga mezőnye a jelenlegi évad alapszakaszában. Emiatt több csapat is reális eséllyel pályázott arra, hogy elcsípje a negyedik helyezést. Menetközben kiderült, hogy a kaposvári együttes esélytelen erre, így végül be kellett érni a tavalyival megegyező helyezéssel. „A tavalyi csapathoz képest négy játékos távozott a kezdőből, másokat kellett beépíteni, ehhez képest a hetedik hely megfelelő” – mondta Kántor Sándor edző.

A tréner a látottak alapján elégedett a hetedik hellyel, az együttes hat meccset nyert és 12 alkalommal kapott ki. Az összképet azonban több váratlan és kellemetlen fiaskó árnyalja. „Amikor az évad elején megkérdezték, hova várom a csapatot, azt mondtam, hogy hetedik-nyolcadik hely – magyarázta Kántor. – Sokan többre számítottak, és bejutott az öltözőbe egy olyan információ, ami után lejtőre került a csapat. Talán januárban kapaszkodtunk vissza...”

A Kaposvár az ősszel jó meccseket játszott a mezőny sztárcsapataival is, a gyenge év végi szereplés után aztán tiszta lappal vágott neki az újesztendőnek. „Januárban voltak mérkőzések, amikor összekaptuk magunkat, szép mérkőzéseket játszottunk, de a fiatalság és a rutintalanság érződött az egész szezon folyamán” – mondta Hoboth Ákos, csapatkapitány.

Március 20-án és 21-én az osztrák Hypo Tirol Innsbruck lesz a házigazdája a négyes döntőnek. Biztosan lesz volt kaposvári játékos a fináléban, Mózer Zoltán együttese az elődöntőben ugyanis Koch Róbert csapata, a szintén osztrák SK Posojilnica Aich/Dob ellen játszik. A másik ágon a címvédő szlovén ACH Volley Bled a horvát OK Mladost Marina Kastela ellen csatázik majd. A kaposvári együttes a Mészáros Péter szakmai irányításával elért 2007-es bravúr-bronzérem óta két ötödik és két hetedik helyet ért el a Közép-európai Ligában. Somogyban így ismét csak azon kell elgondolkodni, hogy a menetrendszerű magyar bajnoki címek mellett hogyan tudna nemzetközi szinten is megerősödni a társaság.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: kaposvár röplabda közép európai liga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr402698687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása