A Délmagyarország című napilap sorozatában sportolókkal, sportvezetőkkel beszélgetnek, kicsit másként. Csányi Dánielt a Kecskemét 21 éves röplabdázóját Szegeden, a HPQ színeiben fedezte fel a szakma...

― Szeged vagy Kecskemét a favorit?
― Természetesen Szeged.

― Miért?
― Itt születtem, itt nőttem fel, éppen ezért imádom a várost. Ezért is ingázok nap, mint nap az új állomáshelyem és Szeged között, ráadásul Kecskemét közel van, így szinte napi kapcsolatban maradtam a családommal, a barátokkal. Megszoktam már az átjárást, bár azért akadtak gondjaim vele a téli időszakban. Ha napi kétszer edzünk, vagy meccsről jövünk haza, akkor viszont ott maradok, és az egyik csapattársam albérletében alszom.

― Ennyire fontos a saját ágy?
― Most még igen. De talán nyártól átköltözöm Kecskemétre.

― A főiskola ezek szerint hanyagolva van?
― Valamennyire igen. Az SZTE JGYTF testnevelés-edző szakára járok, ám mivel néha napi két tréning van, nem tudtam felvenni a megfelelő mennyiségű óraszámot. Kevés tanórám van, így viszont általában a 12.45-ös vonattal már megyek Kecskemétre, ahol edzek, majd este nyolc körül újra otthon vagyok.

― Mivel telnek a vonatozások?
― Nem tanulással, inkább olvasással. Könyvet ritkán veszek a kezembe, főleg a sportújságok és a bulvárhírek érdekelnek. De zenét is szívesen hallgatok.

― Az órarendje nem túlzsúfolt, de egyszer azért csak elvégzi az iskolát. Akkor mi lesz önből?
― Nyártól átiratkozom az esti képzésre, ha pedig elvégzem, akkor szeretnék a folytatásban is a röplabdával foglalkozni, de például a személyi edzősködés is közel áll hozzám.

― Ismeri már Kecskemétet?
― Igen, kiigazodom a városban. Tetszik, hiszen fejlődik, de a közlekedés nagyon dühít. Amíg Szegeden negyedóra alatt eljutok szinte bárhova busszal, trolival vagy villamossal, addig Kecskeméten fél, de akár egy órát is várni kell az egyetlen tömegközlekedési eszközre, a buszra.

― Ha az ideális kikapcsolódásról kérdezem, mi ugrik be először?
― A Balaton. Az elmúlt három nyáron ott pihentem.

― Mikor jelenik meg újra a szegedi éjszakában?
― Április 21-én kezdjük a bajnoki döntőt, amely három győzelemig tart, de remélem, ötmeccses lesz. Ha így alakul, akkor április 30-ig biztosan nem, majd csak utána, addig ugyanis csak arra koncentrálok, hogy megszerezzük a bajnoki címet a Kecskeméttel a Kaposvár ellen!

(forrás: delmagyar.hu)

Címkék: szeged kecskemét csányi röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr384347400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása