Egy meccs a boldogság...

 2012.03.12. 19:30

Nem sikerült megszereznie a negyedik helyet az olasz női bajnokság (A1 Liga) alapszakaszában Horváth Dóra csapatának. Az Asystel Novara az utolsó fordulóban 3:1-re kikapott hazai pályán a Piacenzától.

Nyernie kellett a Novarának, és közben szurkolnia, hogy a Bergamo kikapjon. Nos, a Bergamo 3:0-ra vesztett, de a Novara sikere sem jött össze. Az első és a második szettben is végig vezettek a vendégek, voltak olyan időszakok, amikor már hat ponttal jobban álltak. A hajrában mindkét esetben felzárkózott Horváth Dóra együttese, de ez csak a szoros, 25:23-as bukáshoz volt elég. A harmadik etapot végig vezetve megnyerte a házigazda, de a negyediket 25:11-re elvesztette, így nem szerzett pontot. Horváth 13 pontot szerzett. Statisztika itt!

Nem jött össze a nemzetközi kupaszerepléshez szükséges negyedik hely az alapszakaszban, de ez még hagyján: a többi eredmény úgy alakult, hogy a Novara az utolsó pillanatban nagyot zuhant, és csak a nyolcadik helyen zárt! Ez azt jelenti, hogy a rájátszás első körében, tehát a negyeddöntőben a Yamamay Busto Arsizio lesz a csapat ellenfele, amely 19 győzelem mellett a jelenlegi szezonban eddig mindössze egyszer szenvedett vereséget...

Olasz bajnokság (A1 Liga), nők
Az alapszakasz végeredménye

1. Yamamay Busto Arsizio 57 pont
2. MC-Carnaghi Villa Cortese 43 pont
3. Chateau d’Ax Urbino Volley 39 pont
4. Rebecchi Nordmeccanica Piacenza 31 pont (11 győzelem)
5. Liu Jo Volley Modena 31 pont (10 győzelem)
6. Norda Foppapedretti Bergamo 31 pont (9 győzelem)
7. Scavolini Pesaro 30 pont
8. Asystel Volley Novara 29 pont
9. Cariparma SiGrade Parma 20 pont
10. Chieri Torino Volley Club 12 pont
11. Riso Scotti Pavia 4 pont
A La Spes Conegliano visszalépett.

Címkék: olasz olaszország légió röplabda légiós novara horváth dóra

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr964312638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása