Nagy rangadó, mi más?!

 2012.01.13. 21:59

A várakozásoknak megfelelően kőkemény, szikrázó rangadót vívott egymással a Vegyész RC-Kazincbarcika és a Dunaferr SE. A vendégek értékes egy pontot szereztek, ami azt jelenti, hogy a hazai pályán játszó borsodiak 3:2-re győztek a férfi NB I alapszakaszának 17. fordulójában.

Az első szett elején mindkét oldalon akadt rossz nyitás, elhúzni azonban egyik csapat sem tudott. 8:6-os hazai előnynél a Tomanóczy Tibor fejmosásban részesítette játékosait, de alapvető változást nem tudott elérni. A hálónál és a mezőnyben is magabiztos volt a Vegyész, és biztosan őrizte négy-ötpontos vezetését. 16:10-nél a publikum már éltette a kedvenceket, akik erőtől duzzadó játékot produkáltak. Árva Milán szervái pontokat hoztak a hazaiak konyhájára, és 19:10-nél eldőlt a játszma. Amikor a Dunaferr 20:14-re zárkózott, Dudás András megnyomta a csengőt, időt kért, aztán csapata 21 perc alatt behúzta az első strigulát.

A folytatásban a kazincbarcikaiak 6:5-nél ragadták magukhoz a kezdeményezést, de a vendégek felvették a kesztyűt, és hamar fordítottak. Ekkor minden sült az újvárosiaknak: ütéseik rendre a legjobb helyre pattantak, míg a borsodiak ekkor kapkodtak, a helyüket keresték a pályán. A 15:7-es Dunaferr-előny egyenlítést vetített előre, amely be is következett (1:1). A harmadik szettben a Vegyész 4:4-nél érte utol ellenfelét, és lendületbe jött. Ekkor a dunaújvárosiak többször is bizonyították, hogy focizni is tudnak, lábbal értek a labdához. A küzdelem minden igényt kielégített, a nézők tapssal fizettek a játékosoknak. Egyik gárda sem tudott megtollasodni, a csapatok egymás hibáiból haladtak előre. Ágyúszerű ütések és szervák következtek, aztán a Vegyész egy remek Bokor Elek-sánccal 18:17-re vezetett. 23:20-as hátránynál Dudás András még egy időkéréssel próbálkozott, de a hajó mégis elment (1:2).

A negyedik játszmában nagyon nekiveselkedtek a borsodiak, akik 8:4-nél jelezték, hogy egyenlíteni akarnak. Ekkor azonban elkövettek néhány technikai hibát, és a nyakukra hozták a Dunaferrt. Látványos labdameneteket láttak a drukkerek, ügyes ejtésekkel és cseles megoldásokkal fűszerezve. Négypontos (17:13) Vegyész-vezetésnél mindenki az ötödik játszmában reménykedett, és ezt végül meg is kapták a szurkolók (2:2).

Az ötödik felvonásra nagyon összeszedte magát a hazai együttes, amelyet közönsége is űzött-hajtott. Bejöttek a sáncaik, az ütéseik és a feladásaik, pontjaikat mosolyogva gyűjtögették. Az utolsó poén után percekig tartott a Vegyész ünneplése (3:2).

NB I, férfiak, alapszakasz, 17. forduló

Vegyész RC-Kazincbarcika ― Dunaferr SE 3:2 (16, ―18, ―22, 17, 11)

Kazincbarcika, 300 néző. Játékvezetők: Bodrogi, Csizmarik
Kazincbarcika: Gulyás, Bokor E., Lehóczky L., Árva, Dudás, Juhász. Csere: Szántai (liberó), Szabó M., Csizmadia, Lehóczky G., Kiss G., Balázs. Edző: Dudás András
Dunaferr: Szabó B., Pádár, Hatvany A., Dávid Cs., Tóth A., Lukács A. Csere: Pápai, Gebhárd Á. (liberók), Neukum, Réfi, Gebhárdt N., Blázsovics. Edző: Tomanóczy Tibor

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Dudás András:
― A nagyon jó Dunaferrt a végén jó játékkal sikerült megvernünk.
Tomanóczy Tibor: – Gratulálok a Vegyésznek. Sajnos mi elfáradtunk a végére, de ez nem mentség a vereségre.

(forrás: Borsod Online)

Címkék: bajnokság dunaújváros röplabda nb1 kazincbarcika dunaferr vegyész

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr93543640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása