A győzelem a lényeg...

 2011.11.28. 16:00

A Dunaferr SE 3:0-ra nyert a Sollight-Nyíregyházi FRK otthonában a férfi NB I alapszakaszának 12. fordulójában. A dunaújvárosiak csak az első játékban teljesítettek elfogadhatóan, de a hajrában mindig összekapták magukat, s végül biztosan nyerték a találkozót.

Nyolc nap alatt a harmadik idegenbeli mérkőzését játszotta a dunaújvárosi együttes. A sümegi bajnoki győzelmet követően Somogyjádon következett egy Magyar Kupa-találkozó, majd jött a nyíregyházi kirándulás. A csapat nem a mérkőzésekben, hanem a rengeteg utazásba fáradt bele. Ráadásul sérülés miatt Pádár és Baranyi, míg munkahelyi elfoglaltság miatt Czintula is hiányzott az utazókeretből.

A bajnoki tabella utolsóelőtti helyén álló Nyíregyháza otthonába látogatott vasárnap délután a Dunaferr, amely természetesen győzelmi reményekkel várta újabb bajnoki mérkőzését. A házigazdák azonban remekül felkészültek, s lelkesen, bátran indították a találkozót, s az első felvonás közepéig hol náluk, hol a vendégeknél volt az előny. A második technikai szünet után azonban összekapta magát az úvárosi együttes, amely a folytatásban már nem adott esélyt vetélytársának, s esélyeshez méltó hajrával, tízpontos különbséggel zárta le a nyitójátékot (15:25, 0:1).

A második szettben visszaesett a Dunaferr teljesítménye, így a szabolcsiak újra teljesen egyenrangú ellenfelei voltak a látogatónak, s ez elég is volt nekik arra, hogy többször átvegyék a vezetést a kissé fegyelmezetlenül játszó vendégektől. Kiegyenlített, nagy csatát hozott tehát az újabb felvonás, amelyben egészen a hajráig a Nyíregyházának is volt esélye a részsikerre, ám a játszma végén ismét magukra találtak a dunaújvárosiak, s végül 25:18-ra behúzták a második etapot is.

Az újabb térfélcserét követően sem tudott felpörögni a Dunaferr, így ez a játékrész hozta a legkiegyenlítettebb csatát, amelyben komoly sansza volt a hazaiaknak a szépítésre. Hiába vezetett azonban többször is a Nyíregyháza, a záró játékrész is hasonlóan alakult az előzőhöz: amikor kellett, újra összekapta magát a vendég-együttes, amely a végjátékban a maga javára fordította az eredményt, s végül 25:21-es sikerrel zárta a nem túl magas színvonalú találkozót.

— Kicsit belefáradtunk az elmúlt időszak országjárásába — mondta Tomanóczy Tibor. — Ennek ellenére magabiztosan szereztük meg zsinórban ötödik győzelmünket a bajnokság alapszakaszában. A következő ellenfelünk a Debrecen lesz hazai pályán, aztán jönnek majd az erősebb csapatok. Célunk továbbra is az, hogy a rájátszásnak az első négy hely valamelyikéről vághassunk neki, hiszen akkor hazai környezetben kezdhetjük a párharcot.

NB I, férfiak, alapszakasz, 12. forduló

Sollight-Nyíregyházi FRK — Dunaferr SE 0:3 (—15, —18, —21)
Bujtosi csarnok, 50 néző. Játékvezetők: Csikós, Nagy L.
Nyíregyháza: Bugyi, Szilágyi B., Tolnai, Pampuch, Ádám A., Berkes. Csere: Hubicska. Játékos-edző: Bugyi József
Dunaferr: Tóth A., Dávid Cs., Lukács A., Blázsovics, Hatvany A., Szabó B. Csere: Pápai (liberó). Edző: Tomanóczy Tibor

(forrás: Dunaújváros Online)

Címkék: bajnokság dunaújváros nyíregyháza röplabda nb1 dunaferr

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr913418926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása