A női NB I alapszakaszának tízedik fordulójában, vasárnap hazai környezetben szerepel az Albrecht-Miskolci VSC-MISI. A borsodiak a meccs egyértelmű esélyeseként fogadják a Kaposvárt.

Egyhónapos szünet után folytatódik az élvonalbeli női bajnokság. Igaz, a Miskolc és az Újpest csak két és fél hete nem játszott bajnokit, mert az elhalasztott meccsüket pótolták november elején. Az Albrecht-Miskolci VSC-MISI ezen a hétvégén, a tízedik forduló keretében a Kaposvár csapatával mérkőzik. A szurkolók vasárnap 17 órától tekinthetik meg az összecsapást.

— A célunk természetesen a győzelem, ezen a számunkra fontos találkozón — közölte Toma Sándor, a Miskolc edzője. — Érzésem szerint a somogyiak a tavalyi évhez képest gyengültek, együttesükben sok a fiatal, hazai pályán így kötelező nyernünk! Abban bízom, hogy az elmúlt hétvégi szünet jót tett a lányoknak, hiszen valamennyien feltöltődhettek, bizonyára éhessé váltak, és a meccsen jó teljesítménnyel örvendeztetnek meg, kirukkolnak ki. Nekünk a saját játékunkat kell gyakorolnunk, ez annyit jelent, hogy azokat a kombinációkat szeretnénk bemutatni, amelyeket jól tudunk, amelyeket megtanultunk. A nyitásfogadásokból történő támadásokat eddig is ügyesen építettük fel, most csupán a hatékonyság növelése a feladatunk. Az ütéskombinációkat is variálni fogjuk, ezáltal olyan játékot nyújthatunk, amellyel a kilátogató nézőinket meg tudjuk örvendeztetni.

Az MVSC keretének tagjai közül Pető Tamara a bokasérüléséből nem épült fel teljesen, a héten ugyan már edzett, de mestere még nem számíthat rá.

Az egyre acélosabbnak tűnő miskolciak esélyesként várhatják a vasárnap délutáni összecsapást.

— Ez valóban így van, a mérleg nyelve felénk billen – kommentálta az esélyeket Toma Sándor edző. — Csakhogy ez sport, és a sportban az a szép, hogy kiszámíthatatlan. Lehet, hogy egy csapat több játékosa egyszerre fog ki rossz napot, és váratlan eredmény születik. Természetesen mi nyerni akarunk, és remélem, hogy szurkolóinknak kellemes perceket szereznek játékosaink. Tény, hogy a Kaposvár meglehetősen hosszú utazást követően lép pályára, de fordított esetben ez ránk is igaz lenne. Meggyőződésem, hogy jobbak vagyunk, és ennek a pályán ki is kell jönnie.

A borsodiak számára egyébként azért is fontos a siker, mert a bajnoki folytatásban kellemes ellenfelek várnak rájuk. Sorozatban akár három-négy mérkőzést is nyerhetnek, ebben az esetben pedig mindenképpen a dobogós helyezés közelébe tornászhatják fel magukat. Az úton vasárnap tehetik meg az első lépést!

Az alapszakasz állása

1. Budapest SE 25 pont
2. Békéscsaba 22 pont
3. Gödöllő 21 pont
4. Szolnok 18 pont
5. Miskolc 17 pont
6. Újpest 15 pont
7. Veszprém 12 pont (16:19)
8. TFSE-KRA 12 pont (13:17)
9. Kaposvár 10 pont
10. Budai XI SE 6 pont
11. Tatabánya 3 pont
12. Palota 1 pont

(forrás: boon.hu, minap.hu)

Címkék: bajnokság miskolc kaposvár röplabda nb1 bitt mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr593396133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása