Az elmúlt hétvégén teljes fordulót rendeztek az angol Super 8-ban, a nőknél és a férfiaknál egyaránt. A magyar játékosok többsége győzelemnek örülhetett, Tóth Lucáék például a listavezetőt győzték le idegenben!

Angol Super 8, nők, alapszakasz, 4. forduló

Tóth Luca (Team Northrumbia), Várkonyi Bernadett (Swiss Cottage)

— Elég gyatrán kezdtük a mérkőzést, nagyon szét voltunk esve — nyilatkozta Tóth a hunvolley.blog-nak. — Sok ászt kaptunk, végig a hazaiak vezettek és megérdemelten nyerték az első szettet. A második játszmában változtattunk: én kimentem négyesre ütni, a litván játékosunk pedig a padról beállva játszott feladóátlót. Ez remek húzásnak bizonyult, hiszen a második szettet simán nyertük, igaz, ekkor nagyon jól nyitottunk. A harmadik felvonásban voltak izgalmak, de behúztuk, a negyedik szettben pedig már egyértelműen mi irányítottuk a játékot.

Várkonyi nem volt nevezve a mérkőzésre, Tóth pedig leginkább remek nyitásaival és mezőnymunkájával volt csapata hasznára. A Northrumbia a tavalyi idény ezüstérmesét győzte le, valamint idén első csapatként fektették két vállra a Cottage együttesét.

Swiss Cottage — Team Northrumbia 1:3 (16, —9, —26, —18)

Dobos Ildikó (Polonia IMKA London)

A bajnokságban és az Angol Kupában egyaránt címvédő Polonia összeállítása Dobossal kezdődött a Malory Eagles ellen. A magyar irányító blogunknak elárulta, sok nyitásfogadási hibával játszottak, de azért a kilátogató nézők láthattak szép labdameneteket a londoni derbin.

Polonia IMKA London — Malory Eagles 3:0 (17, 20, 21)

November 5-én Dobosék Dániába utaznak, ahol a NEVZA Championship keretein belül három mérkőzést fognak játszani. Ellenfelük két dán és egy norvég csapat lesz.

Farkas Virág, Kiss Beáta, Kun Dorottya (Leeds Carnegie)

A csapat a Birmingham ellen játszott volna, de a közép-angliai együttes visszalépett a bajnokságtól. A Carnegie természetesen megkapta mindhárom bajnoki pontot. Pénteken azonban pályára léptek Kunék egy edzőmérkőzésen, ahol 3:1-re verték a Team Northrumbiát.

Részletes táblázat és további eredmények!

Angol Super 8, férfiak, alapszakasz, 4. forduló

Berndt Attila (Team Northrumbia)

A newcastle-i klub férficsapata történelmet írt azzal, hogy először sikerült legyőznie a nyáron alaposan meggyengült, de még így is mindenkire veszélyes Sheffieldet.

— Nem a legjobb előjelekkel érkeztünk Sheffieldbe, hiszen többen is kisebb sérüléssel bajlódtunk, én a bokámat fájlaltam — mesélte Berndt. — A szokásos kezdővel álltunk fel ennek ellenére, hiszen a fiziónk mindenkit összedrótozott a meccs kezdetére. Győzelmi célokkal érkeztünk, ami végül is sikerült, de azért valahol egy kicsit könnyebb mérkőzésre számítottunk. A csapat teljesítménye nagyon hullámzónak bizonyult. A meccset erősen, fegyelmezetten kezdtük, ennek köszönhetően kényelmesen nyertük az első szettet. Sajnos a feladóátlónk lesérült a szett közepén, az ellenfél egyik játékosa alálépett, így legalább egy hónapot kényszerül majd kihagyni. A második szettben kicsit leeresztettünk, nagy küzdelemben el is veszítettük azt. A harmadikban ismét magunkra találtunk, amit a tizenegy-pontos különbség is igazol, a negyedik felvonásban azonban ismét fordult a kocka és a Sheffield képes volt kiegyenlíteni. Az ötödik szettet ismét koncentráltan kezdtük, ugyan kétpontos hátrányban fordultunk, 13-9-nél már nem volt kérdéses a végeredmény. A mérkőzést mindkét csapat részéről kissé pontatlan játék jellemezte, így rendkívül hosszú labdameneteket produkáltunk. Ez leginkább a negyedik szettre volt jellemző, egy gyengébb női meccsre emlékeztetett a két csapat összecsapása.

Berndt 15 pontot szerzett a mérkőzésen és végig a pályán volt.

Sheffield — Team Northrumbia 2:3 (—18, 24, —14, 22, —10)

Offra Norbert, Rapi Róbert (London Polonia)

Egyik magyar játékos sem volt nevezve a Malory Eagles elleni mérkőzésre, a hazaiak pedig el is veszítették a derbit.

London Polonia — Malory Eagles 1:3 (21, —21, —16, —22)

Herczeg Roland, Tóth Milán (Leeds Carnegie)

A sereghajtó Birminghamet láttuk vendégül, listavezetőként pedig sima 3:0-ban reménykedtünk. Minden nagyon jól ment, az első szettben még tízből sem jöttek ki a vendégek. A második szett közepén három ponttal vezettünk, amikor az edzőnk — számomra érthetetlen okokból — kettős cserére szánta el magát. Én és a feladóátlónk a cseresarokba vonultunk, ahonnan végig szemlélhettük, hogyan egyenlít a Birmingham. A harmadik és negyedik szettet viszonylag könnyedén nyertük, amerikai négyesütőnk pedig vitte a csapatot a hátán. Herczeg nyolc, míg én öt pontot szereztem a mérkőzésen. A lényeg, hogy továbbra is veretlenül vezetjük a bajnokságot, a hétfői napon pedig megvolt az év idei első, igazi edzése is — bemelegítéssel, rávezető gyakorlatokkal stb...

Leeds Carnegie — Birmingham 3:1 (9, —28, 16, 20)

Részletes táblázat és további eredmények!

Címkék: anglia bajnokság légió röplabda légiós leeds

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr1003327843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása