Jöhetne már az első osztály

 2011.04.27. 16:27

Bár még két forduló hátra van a férfi NB II alapszakaszából, egyre valószínűbb, hogy a Pécsi TE-PEAC a bajnokságot a második helyen zárja, s mivel az idény végén két csapat jut fel az élvonalba, a baranyaiak lassan elkezdhetnek gondolkodni a hogyan továbbon.

„Jelenleg elsősorban a hátralévő két meccsre koncentrálunk – mondta Gyöngyösi Zoltán játékos-edző. – Szombaton itthon csapunk össze a Doroggal, majd jövő héten idegenben a Kunhegyessel. Ha ebből a két találkozóból egyet megnyerünk, már biztosan a másodikak vagyunk, azaz feljutunk. Persze, foglalkoztat mindenkit, hogy mi lesz a következő szezonban. Abban nagy az egyetértés, hogy jó lenne ismét az élvonalban szerepelni, de annak azért nagyon komoly feltételei vannak.”

A tréner szerint egyrészt szakmailag kell mindennek rendben lennie, az első osztály ugyanis nyilvánvalóan több áldozatot követel a játékosoktól, hiszen több lenne az edzés. Másrészt anyagilag is lényegesen megterhelőbb az élvonal, drágább a nevezés, s a játékvezetőknek is többet kell fizetni.

„Ebből a szempontból roppant szerencsés, hogy a csapatunk a mai napig száz százalékban amatőr, azaz senkinek sem fizetünk semmit – tette hozzá Gyöngyösi Zoltán. – Mindezek mellett azt mondom, ha valóban a második helyen végzünk, majdnem biztos, hogy vállaljuk az első osztályt. Három éve estünk ki, ennyi elég volt a második vonalból. Ráadásul azt a szakosztályépítő munkát, amit Pécsett elkezdtünk, csak tovább erősítené, ha lenne egy élvonalbeli gárdánk is.”

(forrás: bama.hu)

Címkék: pécs röplabda pte nb ii peac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr252859648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása