Ha állandósulna a jó forma...

 2011.04.12. 15:04

Szerdán három párharcban is rendeznek helyosztókat a női Extraligban. A bronzérem sorsa még biztosan nem dől el, de ha az Újpest a hétfői sikere után képes tartósan jól teljesíteni, nagy lépést tehet a dobogó felé. Az ötödik és a hetedik hely már szerda este gazdára találhat. Beharangozó!

Extraliga, nők, a 3. helyért, 3. mérkőzés

TEVA-GÖDÖLLŐI RC – ÚJPESTI TE
(Április 13. szerda, 18 óra)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1:1
Elképesztően hullámzó meccset játszott a két csapat hétfőn este, Újpesten. A házigazda fővárosiak 3:1-es sikerével záruló összecsapáson csak azért nem alakult ki tízpontos különbség mind a négy szettben, mert a negyedik felvonásban csak plusz kilencig jutott az UTE. Amilyen változékony volt ez a találkozó, olyan hullámzó a két együttes formája az egész párharcon belül is, legalábbis ezt mutatják az eddigi két találkozó teljesítményei. Széles Petra életveszélyes nyitásain kívül más fegyvere nem nagyon volt a Gödöllőnek hétfőn este, míg az újpestiek közül többen is kiválóan szerváltak, mezőnyöztek, blokkoltak és támadtak. Egészen jól röplabdáztak, a kérdés, hogy meg tudják-e ismételni remek produkciójukat, vagy inkább a második meccs második játszmájában látottak fognak dominálni a játékukban?! De ne csak az fővárosiakról beszéljünk. A Gödöllő részéről sokkal pontosabb nyitásfogadás és hatékonyabb támadójáték szükségeltetik!

Tippünk 2:3

Extraliga, nők, az 5. helyért, 2. mérkőzés

MÁV ELŐRE SC – NRK-NYÍREGYHÁZA
(Április 13. szerda, 18 óra)
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1:0, a MÁV Előre javára.
Többször leírtuk már, hogy a szabolcsiakat valami egészen-egészen döbbenetes átok sújtja mostanában, hiszen az anyagi problémák mellett a teljes szezonban sérüléshullámmal küszködnek. Most a térdét fájlaló Katona Brigitta dőlt ki a sorból, így nem csoda, hogy az NRK odahaza 3:1-re kikapott a fehérváriaktól.
„A lányokkal megbeszéltük a történteket, és arra jutottunk, hogy nem adjuk olcsón a bőrünket, mindent beleadunk Székesfehérváron – mondta Kőhalmi Richárd, az NRK edzője.  – Elképzelhető, hogy ez lesz az utolsó bajnoki meccsünk ebben a szezonban. Persze azért küzdünk, hogy ne így legyen. Bárhogy is alakuljon a találkozó, nem akarunk szégyent hozni, leginkább önmagunkra. Noha az előny a MÁV Előrénél van, egyáltalán nem adtuk fel, olyan teljesítményre törekszünk, ami után nem kell magyarázkodnunk. Nem akarok a hátráltató körülményekkel sem foglalkozni, felesleges rágódni azon, mennyire balszerencsések vagyunk, hiszen sérülés és egyéb okok miatt szinte mindig hiányzik valaki. Megyünk, tesszük a dolgunkat.”

Tippünk 2:3

Extraliga, nők, a 7. helyért, 2. mérkőzés

ALBRECHT-MISKOLCI VSC-MISI – BÉKÉSCSABAI RSE
(Április 13. szerda, 18 óra)
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1:0, a Békéscsaba javára.
Az első meccset nagyon simán nyerték a viharsarkiak, és ez arra enged következtetni, hogy az újonc Miskolc még mindig kevés az Extraligához, miközben az NB I-hez erős. Jelentős fordulat a visszavágón sem várható, bár a borsodiak szűk és alacsony terme megnehezítheti az idegenben amúgy is haloványabb békéscsabaiak dolgát, szerintünk nem lesz harmadik meccs a párharcban.

Tippünk 1:3

(forrás: szon.hu)

Címkék: beharangozó röplabda extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr822820303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása