Az Újpesti TE hazai pályán 3:1-re győzött a TEVA-Gödöllői RC ellen a női Extraliga harmadik helyéért zajló rájátszásának második mérkőzésén. A fővárosiak ezzel kiegyenlítették a párharc állását (1:1). Képgaléria itt!

Deme Gábor, a Gödöllő edzője jókora meglepetéssel rukkolt elő, hiszen együttesében az ütő Kriegel Zsófia helyett a feladó Tóth Luca kezdett.

A hazaiak csapatkapitánya, Papizsanszka Natalija szerezte a meccs első pontját egy technikás ejtés révén. A folytatásban is a hazaiak álltak jobban, hatékonyabb támadásaiknak köszönhetően (6:3). Németh Zsuzsanna vezérletével felzárkózott a Gödöllő (6:5), de az első technikai szünetre Kapuvári Melinda ászértékű nyitásával megint hárompontos előnnyel mehetett az UTE (10:6). Kovács Tímea két ásszal növelte a különbséget, Deme Gábor időt kért (11:6). Dambendzet védhetetlen nyitásával már hét volt közte, lendületben volt és száguldott az Újpest (14:7). A vendégek védekezése nem volt hatékony, a fővárosiak azonban nagyszerűen blokkoltak és mezőnyöztek.

Próbálkozott a Gödöllő, amely egyre eredményesebben támadott, de Németh Zsuzsanna szerencsés ásznyitása is csak mínusz ötre tudta felhozni a csapatot (18:13). Deme mester hamarosan megint időt kért (20:13), de Kriegel Éva kisvártatva Farkas Mihály kezébe szervált. Több hibát is vétett a hajrában a látogató, így a legvégére tízpontos különbség alakult ki a csapatok között (25:15, 1:0).

Sokkal lelkesebben kezdte a második periódust a Gödöllő, és gyorsan el is húzott riválisától. Széles Petra ászértékű nyitásaival már négy volt közte, Farkas Mihály időt kért (1:5). Battlay Krisztina sáncával zárkózott az UTE (4:5), de Várhegyi Anikó nyitást rontott. Több rossz megoldás következett mindkét oldalon, nagyot zuhant ekkor az első szettben egyébként egész jó színvonal (6:8). Az első kötelező pihenő után Dambendzet Nathalie irányításával fordított az Újpest (9:8), de nem adták fel a vendégek! Ismét izgalmas, látványos volt a játék, Szakmáry Gréta duplájával megint a Gödöllő vezetett, aztán előbb Széles Petra, majd megint Szakmáry volt eredményes, Farkas Mihály időt kért (10:14).

A második kötelező szünetben már öt volt közte, mert a Gödöllő továbbra is magabiztosan irányította a játékot. Széles Petra remek szerváira alapozva a folytatásban tulajdonképpen eldöntötte a szettet a látogató (11:20). Merkószki Tünde remekül blokkolt, ezúttal az ő csapat került tízpontos előnybe (12:22). Sokat ejtettek a gödöllőiek, szinte mindig eredményesen, így ezt a felvonást ők nyerték meg simán (14:25, 1:1).

A játékvezetők nem tudták következetesen fújni a rossz labdaérintéseket, és a blokkérintésekkel is meggyűlt a bajuk. Nem csak emiatt vezetett az Újpest (5:3), de a Gödöllő emiatt nem tudott egyenlíteni. Amikor ismét a játéké volt a főszerep, Battlay Krisztina és Kovács Tímea is jól sáncolt, így az első technikainál kettővel, Deme Gábor időkérésénél pedig már néggyel vezetett az UTE (10:6). Dambendzet vonalütései nem igazán jöttek be, de amikor keresztbe bombázott, szinte mindig sikerrel járt. Várhegyi Anikó nyitását fogadás helyett elszerencsétlenkedték a vendégek, Deme Gábor nem várta meg a kötelező pihenőt, időt kért, mert újra jelentős hátrányba került csapata (15:10).

Kapuvári Melinda sáncolt (17:10), majd Németh Zsuzsanna törte meg a gödöllőiek rossz sorozatát. Papizsanszka nagyon jól adott fel, pontosan passzolt és nagyszerűen irányított, ütői sokszor egy blokkal szemben támadhattak. Kilencpontos differencia (20:11) után Farkas Mihály időt kért (20:13). Kovács Tímea elrontott egy kényszerfeladást, de egy jó blokkal azonnal javított, Kapuvári megint ászt nyitott, ezúttal is összejött a tíz közte (23:13), hamarosan Dambendzet pontjával zárult a játszma (25:14, 2:1).

A jelentős különbséggel megnyert szakasz után megint nem tűnt kifejezetten összeszedettnek az Újpest. A negyedik etap elején mégis vezetett a házigazda, mert a Gödöllő meglehetősen sokat rontott, ekkor legfőképpen a feladója követett el pontatlanságokat (5:3). Deme Gábor megint nem várta meg a kötelező pihenőt, időt kért, de Kovács Tímea blokkjával megint az UTE szerzett pontot (8:4). Kapuvári Melinda izomból fejbe találta Kriegel Zsófiát, de azzal a lendülettel már szaladt is át a háló alatt elnézést kérni. Amikor Merkószki Tünde próbálkozását Kovács hatástalanította, már hét ponttal jobban állt az Újpest (11:4).

A különbség a folytatásban némileg csökkent, de Németh Zsuzsanna blokkjával is csak mínusz ötre tudott felkapaszkodik a Gödöllő, a második technikainál pedig ismét hét volt közte (16:9). Kapuvári megint sánc nélkül bombázott, a vendégek időt kértek (18:9). Ezúttal nem jött össze a tízpontos differencia, Kriegel Éva sáncolta Kapuvárit, Farkas Mihály is időt kért (18:12). Széles Petra ászt nyitott, de Kapuvári nagy keservesen továbblendítette együttesét. Innen pedig már nem volt megállás az újpestieknek, illetve nem volt visszaút a Gödöllő számára. Bár Kapuvári ütése széles volt, Szakmáry pedig nem hibázott, ez még mindig négypontos különbség volt, Farkas Mihály kikérte második idejét is (20:16). Lendületben volt a látogató, de Kriegel Éva és Szakmáry Gréta is nyitást rontott, Németh Zsuzsanna pedig a hálóba támadott (23:17). Kapuvári ászt nyitott, majd Dambendzet zárta le a meccset, nyert az Újpest (25:19, 3:1).

Extraliga, nők, a 3. helyért, 2. mérkőzés

Újpesti TE – TEVA-Gödöllői RC 3:1 (15, –14, 14, 19)
Újpest, 200 néző. Játékvezetők: Mocsnik, Éva T.
Újpest: Papizsanszka 1, Kovács T. 13, Dambendzet 17, Kapuvári 12, Battlay 7, Várhegyi 6. Csere: Ancsin I., Nagy F. (liberó), Szombathelyi K. Edző: Farkas Mihály
Gödöllő: Kriegel É. 4, Szakmáry 17, Merkószki 11, Németh Zs. 13, Tóth L. 3, Széles 11. Csere: Lékó (liberó), Kriegel Zs. Edző: Deme Gábor

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:5, 14:7, 19:13, 23:15. 2. játszma: 6:8, 10:14, 11:19, 13:23. 3. játszma: 8:6, 14:10, 19:13, 23:14. 4. játszma: 8:4, 14:9, 19:13, 23:17

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1:1

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Farkas Mihály: – Jobban koncentráltunk a mai meccsen, mint Gödöllőn. A második szettben 10:9-nél Széles Petra elment nyitni, és alaposan megtréfált minket. Azon ment el a második szakasz, de a többi három játszmában végig mi domináltunk.
Deme Gábor: – Ezen a mérkőzésen az UTE teljesen megérdemelten nyert, mert jobban akarta a győzelmet.

Címkék: röplabda ute újpest gödöllő extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr182818326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása