Kecskeméti győzelmet és döntőbe jutást hozott a férfi Extraliga Kalo- elődöntőjének harmadik mérkőzése. Az alföldiek hazai pályán rendkívül higgadt játékkal győztek a Dunaferr SE ellen, így 3:0-s összesítéssel jutottak a címvédő Kaposvár elleni fináléba. A meccs képgalériája ide kattintva megtekinthető!

A kecskemétiek higgadt magabiztossággal kezdték az elődöntő harmadik felvonását, amelynek első játékrészét végig vezetve nyerték (25:19, 1:0). A második játszmát már élesebben kezdte a dunaújvárosi együttes, amely a kezdeti 4:2-es hazai vezetés után megfordította az eredményt, és az első technikai szünetben már 8:6-ra vezetett. A korábbi meccsekhez hasonlóan hátrányban sem vesztette kedvét a Kecskemét, és egy komoly roham után már négypontos kecskeméti előnyt mutatott az eredményjelző (16:12). A végjátékba érve ugyan romlott a házigazda precizitása, de így is csak szorosabbá tudták tenni az állást a dunaújvárosiak, és egy kis játékvezetői tanakodás után 25:22-vel zárult a játszma (2:0).

Kiegyenlített erők küzdelmét hozta a harmadik szett, jó ideig egyik csapat sem tudott jelentősen meglépni a másiktól, és amikor ez nagy munkával sikerült a Dunaferrnek (9:12), a kecskemétiek gyorsan visszaküzdötték magukat, és jó szokásukhoz híven rögtön magukhoz ragadták a vezetést is (14:13). A lélekben összetört dunaújvárosiak küzdöttek becsülettel, de ekkor már nem tudtak felállni a padlóról (25:19), így a Tóth I Gábor és Csala Bernát vezette alföldi együttes 3:0-s összesítéssel jutott az Extraliga döntőjébe.

Extraliga, férfiak, elődöntő, 3. mérkőzés

Kalo-Méh-Kecskeméti SE – Dunaferr SE 3:0 (19, 22, 19)
Kecskemét, 300 néző. Játékvezetők: Mocsnik, ifj. Szabó P.
Kecskemét: Tóth I G. 2, Rapi 9, Somodi 5, Farkas P. 11, Csala 13, Dorcsák 10. Csere: Szabó T. (liberó), Tóth II G. Edző: Karagics Mátyás
Dunaferr: Tóth A. 1, Tomanóczy 11, Hatvany A. 10, Lukács A. 3, Dávid Cs. 14, Szabó B. Csere: Pápai (liberó), Johansson, Bokor E. 4. Edző: Ruffing Péter

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 3:1, 7:4, 12:7, 18:13, 22:17. 2. játszma: 4:2, 4:6, 7:10, 13:11, 18:13, 19:17, 22:18. 3. játszma: 3:2, 7:6, 8:11, 15:13, 20:17

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3:0, a Kecskemét javára.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Karagics Mátyás: – Nagyon örülök, hogy bejutottunk a döntőbe. Amikor az alapszakasz közben Tóth I Gábornak megsérült a kisujja, Tóth II Gábor pedig a vállsérülése miatt volt kénytelen kihagyni a mérkőzéseket, akkor nem gondoltam volna, hogy ott leszünk a fináléban.
Ruffing Péter: – Összességében ilyen arányban is megérdemelten jutott a döntőbe a Kecskemét. Az alapjátékban biztosabbak voltak, mint mi.

Karagics Mátyás értékelése

A Kalo-Méh-Kecskeméti SE edzője elmondta, hogy három nap pihenőt leszámítva gőzerővel készülnek a Kaposvár elleni döntőre.

„A három mérkőzés közül Dunaújvárosban játszottunk a legjobban – mondta Karagics Mátyás. – Az első játszmában ugyan kikaptunk, mert az ellenfél remek szerváival nem igazán tudtunk mit kezdeni. A szett végére egyébként már akkor is feljöttük, de aztán három taktikai sánchiba miatt vesztettünk. Ennek ellenére éreztem, hogy átvesszük az irányítást, és így is történt. A második játszmától kifejezetten lazán játszottunk Dunaújvárosban. Ekkor érződött igazán, hogy a múlt hétfői hazai győzelem mekkora terhet vett le a társaságról. A vasárnapi meccs előtt két kérdés vetődött fel bennem. Az egyik, hogy mennyire izgulunk majd a nagy lehetőség kapujában, a másik, hogy a Dunaferr mennyire lesz motivált, mikor adja meg magát. Ez utóbbi nem történt meg, csupán a harmadik szett legvégén éreztem ezt. Nekünk ehhez az eredményhez nagy koncentrációra és lelki erőre volt szükségünk. A harmadik játszma elején volt egy olyan helyzet, amitől féltem, hogy a fiúk nem az ellenfél játékát figyelik, hanem az eredményjelzőt, de ezen viszonylag hamar túl tudták tenni magukat. A játékosokkal már régen megbeszéltük, hogy ha eljutunk a fináléig, akkor elsődleges célunknak tekintjük, hogy a tavalyi döntős vereségekért visszavágjunk. Itthon mindenképpen szeretnénk minden mérkőzésen győzni, és ha Kaposváron is sikerülne megnyernünk egy találkozót, akkor régi álom, a bajnoki cím megszerzése valóra válhatna.”

(forrás: kesport.hu, kecskemetilapok.hu)

Címkék: kecskemét dunaújváros röplabda dunaferr extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr382797377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása