A Kalo-Méh-Kecskeméti SE két szoros és egy sima szettben 3:0-ra kikapott a címvédő Fino-Kaposvár otthonában a férfi Extraliga 1-4. helyéért zajló középszakaszának második fordulójából elhalasztott mérkőzésen. Az alföldiek már a visszavágást tervezik, hiszen a jövő héten a bajnokságban, aztán pedig a Magyar Kupa elődöntőjében ismét találkoznak a somogyiakkal.

Karagics Mátyás, a Kecskemét edzője elmondta, hogy nem a legjobb előjelekkel utaztak a somogyi városba, mert Rapi Róbertnek hét közben, egy edzésen megsérült a térde.

„Abban maradtunk, hogy annyit vállaljon, amennyit tud, de mindenképpen lépjen pályára – magyarázata a tréner. – Szerettük volna a komplett csapatunkkal látni, tapasztalni, hogy milyen formában van most a Kaposvár, hiszen ebben a bajnokságban még nem játszottunk velük. Taktikailag mind a két együttes jól felkészült, de mindkét oldalon nagyon sok volt a nyitásfogadási hiba. Az első szettben fej-fej mellett haladtunk, és csak 25:23 arányban maradtunk alul. A második játszmában négy jó szervájával elhúzott az ellenfél, és ezt az előnyt sokáig tartotta is. A játékrész végén azonban feljöttünk, és 24:24-nél már a játszmagyőzelem lehetősége is felcsillant. Ekkor óriási vonalbírói segítséggel szerzett pontot a Kaposvár, ami megpecsételte a sorsunkat, és végül 26:24-re ismét vesztettünk. A sérült Rapi Róbert ekkor már nem volt a pályán, ennek ellenére a harmadik szett közepéig jól tartottuk magunkat, de addigra fejben is elfáradtunk, és 25:18-ra kikaptunk. Összességében úgy látom, hogy tudásunk hetven százalékát nyújtva sem voltunk esélytelenek. A legnagyobb probléma az volt, hogy az egykori kecskeméti játékossal Schulcz Istvánnal nem tudtunk mit kezdeni. Bízom benne, hogy március negyedikén, pénteken, amikor 18 órától a Messzi István Sportcsarnokban fogadjuk a Kaposvárt, ez másképp lesz, és szetteket, vagy akár mérkőzést is tudunk nyerni.”

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 1-4. helyért, a 2. fordulóból elhalasztott mérkőzés
Fino-Kaposvár – Kalo-Méh-Kecskeméti SE 3:0 (23, 24, 18)

(forrás: kecskemetilapok.hu)

Címkék: kecskemét kaposvár röplabda extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr172690372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása