A Vasas Duna Autó Óbuda 3:0-ra nyert az NRK-Nyíregyháza otthonában a női Extraliga 1-4. helyéért rendezett középszakaszának hatodik, utolsó fordulójában. A negyeddöntőben a Vasas a MÁV Előre ellen játszik, az NRK pedig az Újpesttel találkozik.

Remekül kezdett a Vasas, sokkal összeszedettebbek, pontosabbak voltak a fővárosiak. A csapatkapitány, Takács Zsófia duplája indította a meccset, aztán a többiek is megszerezték első pontjaikat szépen sorban. Jól mezőnyözött és megbízhatóan védekezett az óbudai együttes, így a nyíregyháziak támadás-befejezései ritkán végződtek pontszerzéssel (4:12). A szett közepén mindkét oldalon több akciót elhibáztak a játékosok. Továbbra is Takács volt leginkább elemében, remekül, pontosan röplabdázott. Az egyébként is sérülésektől sújtott NRK-ból az új igazolás, Roma Flóra is kidőlt játszma közben, Dávida Lilla érkezett helyette. Takács megint bevarázsolt egy pontot, aztán Nagy Eszter blokkolt, a hazaiak Katona Brigitta ütéseiben bízhattak (10:20). Sima volt a vége is, bár a hazaiak lelkesen, ügyesen röplabdáztak, összehoztak néhány szép pontot, a Vasas egy újabb látványos Takács-ütéssel lezárta a szettet (17:25, 0:1).

Jól tartotta magát a Nyíregyháza a második rész elején (4:4), aztán az első technikaira ellépett kettővel a Vasas (6:8). Ebben az időszakban Miklai Zsanett támadott rendkívül hatékonyan, de a szabolcsiak könnyű labdákat is elherdáltak, Kőhalmi Richárd ezért időt kért (6:11). Miklai folytatta kiváló játékát, Takács is többször beköszönt, így folyamatosan nőtt a különbség (7:16). Érdezték a fővárosiak, hogy ezúttal csupán csekély ellenállásba ütköznek, ezért bátran színezték, variálták a játékot, egymást követték a látványos és eredményes támadási figurák. „Gyerekek, legalább egy órahosszát tartsatok ki! Nem tudjuk magunkat kibeszélgetni!” – szólt egy borízű hang a lelátóról, és a hazaiak küzdöttek, harcoltak derekasan, cserébe a közönség minden apró momentumot, szép mentést, eredményes támadást tapssal jutalmazott. Jelentős változás persze nem történt a játék képében, ezt a szettet is Takács Zsófia ütése zárta le (13:25, 0:2).

Erdős Zsófia nyitásaira alapozva remekül kezdte a harmadik felvonást a házigazda, Jókay Zoltán gyorsan időt kért (4:0). Miklai szerezte a Vasas első pontját a játékrészben (5:1), s a látogatók a folytatásban hamar egyenlítettek, majd a vezetést is átvették (6:8). Az első technikai után továbbra is remekelt a Vasas, Dékány Bernadett egyre több labdát kapott, s mindent értékesítette is, így a második kötelező pihenőnél ismét tetemes volt a fővárosiak előnye (8:16). Takács Zsófia helyett Lakatos Enikő állt be, aztán érkezett Lévai Vivien is. Néhány NRK-pont után Miklai ejtett, a hajrá néhány Ilyés Bettina-ütést hozott, de lényegi változást nem, így Milovits Júlia pontjával véget ért a találkozó, amely a hagyományokkal ellentétben ezúttal nem ötjátszmás küzdelmet, hanem meglepően sima Vasas-sikert hozott (0:3).

A mérkőzés legjobbja
A győztes Vasas csapatában a feladó, Milovits Júlia remekül irányított, rajta kívül Dékány Bernadett, Miklai Zsanett és Borsos Lili eredményesen, hatékonyan támadott. A mérkőzés legjobbja a csapatkapitány, Takács Zsófia volt, aki minden játékelemben kiválóan teljesített.

Extraliga, nők, középszakasz, az 1-4. helyért, 6. (utolsó) forduló

NRK-Nyíregyháza – Vasas Duna Autó Óbuda (–17, –13, –16)
Nyíregyháza, 100 néző. Játékvezetők: Hóbor, Mezőffy
Nyíregyháza: Erdős Zs. 2, Erdősné 5, Katona B. 12, Ilyés 6, Poór 1, Roma. Csere: Dávida 4, Janetka 1. Edző: Kőhalmi Richárd
Vasas: Milovits 3, Nagy E. 5, Takács Zs. 15, Dékány 7, Miklai 17, Borsos 7. Csere: Vatai (liberó), Lakatos E. 1, Lévai. Edző: Jókay Zoltán

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 3:8, 6:15, 9:19, 14:13. 2. játszma: 6:8, 7:14, 10:19, 12:23. 3. játszma: 5:0, 6:8, 7:14, 12:19, 14:23

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Kőhalmi Richárd: – Jobb, ha most nem mondok semmit.
Jókay Zoltán: – Örülök, hogy figyelmesen játszottunk, és annak is, hogy nem zökkentett ki minket Roma Flóra sajnálatos sérülése. Az egész csapat nevében jobbulást kívánok neki.

TEVA-Gödöllői RC – BSE-FCSM 1:3 (–17, –24, 20, –12)

Extraliga, nők, középszakasz az 1-4. helyért
A végeredmény
1. BSE 22 pont (34:11)
2. Gödöllő 17 pont (24:24)
3. Vasas 17 pont (20:27)
4. NRK-Nyíregyháza 16 pont (17:31)

Extraliga, nők, középszakasz, az 5-8. helyért
A végeredmény
1. Újpest 23 pont (33:14)
2. MÁV Előre 20 pont (29:15)
3. Békéscsaba 17 pont (24:23)
4. Nyíregyházi Főiskola 12 pont (2:36)

A negyeddöntő párosítása
BSE-FCSM – Albrecht-Miskolci VSC-MISI vagy BITT-Kaposvári NRC
TEVA-Gödöllői RC – Békéscsabai RSE vagy Albrecht-Miskolci VSC-MISI
Vasas Duna Autó Óbuda – MÁV Előre SC
NRK-Nyíregyháza – Újpesti TE

A Békéscsabai RSE – BITT-Kaposvári NRC osztályozót a jövő héten, február 11-én, pénteken, illetve 13-án, vasárnap játsszák.

Címkék: nyíregyháza röplabda vasas extraliga nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr842642862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása