Tovább folytatódott a sikerszéria az Újpest számára a női Extraligában. A fővárosiak a pénteki, székesfehérvári siker után az 5-8. helyért zajló középszakasz negyedik fordulójában hazai környezetben is legyőzték (3:1) a MÁV Előre csapatát, így a további eredményektől függetlenül biztosították a csoport első helyét!

Lélektanilag az UTE volt lépéselőnyben, mivel két napja nagy küzdelemben saját otthonában verte meg a MÁV Előrét. Ugyanakkor a Magyar Kupában még érdekelt Újpest szerdán játszott egy rendkívül energiaigényes meccset a Vasas ellen, így kérdéses volt, hogy a lányok hogyan fogják bírni ezt az öldöklő iramot.

Az első szettben kiegyenlített párharc zajlott a pályán, sok hibával ütött mindkét csapat. A szett közepén nagyobb fokozatra tudott kapcsolni a látogató, amely így meglépett (15:19). Farkas Mihály edző becserélte Battlay Krisztinát, aki régóta térdsérüléssel bajlódik. Segítségével egyenlített az Újpest (21:21). Fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a kiélezett küzdelmet végül az Újpest nyerte (29:27).

A győztes szett lendülete továbbvitte a fővárosi lányokat, akik két-hárompontos előnyt tartottak a második szett első szakaszában (6:4). Majd kissé dekoncentráltak lettek az újpestiek, nyitásrontás, egy out, és máris egyenlített a MÁV Előre. (7:7). A technikai idő után megrázták magukat a hazaiak, szépen felépített támadásból gyönyörű pontot ütött Dambendzet, ászt szervált a kezdőfeladó, Lutter Eszter, és máris meglépett az UTE (14:9). Szemmel láthatóan elszállt az önbizalom a MÁV Előrénél, és a lelkesedés is alábbhagyott, tovább növelte az előnyét az Újpest (20:12). A hazaiak rontottak, és volt szép akciója is a Fehérvárnak (23:16), de Farkas Mihály időt kért, amellyel megtörte a látogatók lendületét, és meglepetés nélkül tudták befejezni a második szettet a hazaiak (25:16, 2:0).

Fésűs Irén edző új életet lehelt lányaiba, mert a fordulás után egy kifejezetten összeszedett és jól játszó MÁV Előre tért vissza a pályára (4:10). Tovább támadtak a fehérváriak, visszatért az önbizalmuk is. Farkas Mihály próbálta megtörni ismét az ellenfél lendületét, de próbálkozása ezúttal hasztalan volt (10:16). Az újpesti lányok tanácstalanul lézengtek a pályán, támadásaik is ötlettelenek voltak, lélekben már elengedték ezt a szettet, így simán nyert a MÁV előre (15:25).

A negyedik szettben feladót cserélt Farkas Mihály, és gatyába rázta játékosait, mert beindult a henger (9:0)! Az első fehérvári pont is Rácz Márta nyitásrontásából született (9:1). Fésűs Irén időkérése sem tudta megállítani az újpesti rohamot, tovább tudták növelni az előnyt a fővárosiak (14:3). Nem találta az ellenszert az Újpest játékára a MÁV Előre, közben Dambendzet szervált néhány ászt, Várhegyi pedig szépen ejtett. A fehérvári pontok többsége az újpestiek rontásából származott (25:7, 3:1).

Sikerével az UTE már biztosan az ötödik helyen zárja a középszakaszt.

Extraliga, nők, középszakasz, az 5-8. helyért, 4. forduló

Újpesti TE – MÁV Előre SC 3:1 (27, 16, –15, 7)
Újpest, 150 néző. Játékvezetők: Hóbor, Szél M.
Újpest: Lutter E., Kovács T., Rácz, Kapuvári, Dambendzet, Várhegyi. Csere: Ancsin I., Nagy F. (liberók), Ancsin K., Hadnagy R., Runge, Battlay, Szombathelyi K., Papizsanszkaja. Edző: Farkas Mihály
MÁV Előre: Antal A., Tálas, Meek, Papp D., Dzunic, Vacsi. Csere: Deli-Germann (liberó), Pintér E., Kondor T. Edző: Fésűs Irén

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 5:3, 10:7, 11:12, 14:16, 14:18, 21:21, 25:25. 2. játszma: 4:2, 7:7, 11:8, 15:10, 20:12. 3. játszma: 2:5, 3:8, 6:11, 10:17, 12:21. 4. játszma: 5:0, 9:1, 14:4, 20:4

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Farkas Mihály: – Nagyon jó csapatot sikerült kettős győzelemmel felülmúlnunk. Így matematikailag is biztosítottuk magunknak az alsóház első helyezését a középszakaszban.
Fésűs Irén: – Az otthoni meccs után még nem mondtam, de azt gondolom, hogy a feladó fegyelmezetlensége vitte el mindkét meccsünket.

Extraliga, nők, középszakasz, az 5-8. helyért,
Az állás 4 forduló után
1. Újpest 19 pont (27:13)
2. MÁV Előre 16 pont (23:15)
3. Békéscsaba 15 pont (23:17)
4. Nyíregyházi Főiskola 10 pont (2:30)

(forrás: UTE Volley marketing)

Címkék: röplabda ute fehérvár újpest extraliga máv előre

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr632608827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása