Dégi Barbara csapata, a svájci VBC Köniz kiesett a CEV Kupából, de a török Besiktas elleni visszavágón a magyar játékos volt a mezőny legeredményesebbje. A férfi Challenge Kupában Koch Róbert együttese, az osztrák SK Posojilnica Aich/Dob és Mészáros Dömötör csapata, a török Arkas Izmir is kettős győzelemmel jutott a negyeddöntőbe!

A törökországi 3:0-s vereség után Dégi Barbara csapata, a svájci VBC Köniz hazai pályán rendkívül szoros szettekben szintén 3:0-ra kikapott a Besiktas együttesétől, így kiesett a CEV Kupából.

Az isztambuli csapatban szerepel az orosz világbajnok Natalia Kulikova, aki együttese legeredményesebbjének bizonyult szerda este is. A mezőnyben a legtöbb pontot azonban nem ő, hanem a svájciak magyar légiósa, Dégi Barbara szerezte! 15 alkalommal volt eredményes, ebből nyolc pontot támadásból, egyet blokkból, hatot pedig nyitásból szerzett! „Minden tiszteletet megérdemelnek játékosaim, hiszen a csapatot sújtó betegséghullám után remek teljesítményt nyújtottak. Erre mindenképpen tudunk építeni” – mondta Dirk Gross, a Köniz edzője.

CEV Kupa, nők, 2. forduló, visszavágó

Volley Köniz (svájci) – Besiktas (török) 0:3 (–20, –26, –27)
Bern, 600 néző. Játékvezetők: Andersen (dán), Bardic (horvát)
Köniz: Marbach, Dégi 15, Poljakowa 10, Wiley 8, Schauss, Schulz 13. Csere: Bertelli (liberó), Murrey 3, Caluori 2, Schafflützel
Besiktas: Celik 2, Duygu Sipahioglu 12, Toktamis Semerciler 6, Kulikova 14, Barut Yildiz 5, Szavencsuk 12. Csere: Eren (liberó), Askan 1, Akgul, Aydinogullari

A férfi Challenge Kupa negyedik fordulójának visszavágóján Koch Róbert osztrák csapata, az SK Posojilnica Aich/Dob története legjobb nemzetközi eredményét érte el, hiszen 3:1-re nyert a szerb Vojvodina otthonában, és kettős győzelemmel továbbjutott!

Kiválóan kezdett a házigazda, amely az első szettben jól nyitott, hatékonyan támadott és pontosan védekezett, így kifejezetten könnyen jutott játszmaelőnyhöz. A folytatásban összekapták magukat az osztrákok, és előjött a szerbek régi betegsége, a rossz nyitásfogadás. Mint a dominó esetében, egy rossz játékelem borította a többit is. A Posojilnica nagy csatában egyenlített, majd a harmadik szettet is megnyerte. Több változtatást is végrehajtott csapata összeállításában és szerkezetében a hazaiak edzője, de a lendületbe került vendégek ellen ez is kevés, volt Koch Róbert csapata remek játékkal nyert, és kettős győzelemmel jutott tovább.

Igor Simuncic, a Posojilnica edzője: – Először is szeretnék köszönetet mondani a vajdasági vendégszeretetért és a kiváló szervezésért. A hazai csapatnak mindenképpen győznie kellett ma este, ezt nekünk sikerült türelmesen, taktikusan kihasználnunk. Eleinte nem tündököltünk nyitásban és fogadásban, de amikor ezek rendeződtek, a blokkjaink is egyre eredményesebbek lettek, ez a mi legerősebb fegyverünk.

Michael Koslo, a Posojilnica játékosa: – Az első szettben gyengélkedtünk, de sikerült felállnunk, és megfordítanunk a játékot.  A vajdasági játékosok nagyon tehetségesek, magasak, jó munkát végeznek, azt hiszem, nagy lehetőségek rejlenek bennük.

Nenad Simeunovic, a Vojvodina játékosa: – Az első szettben nagyon jól nyitottunk, így könnyebb volt a támadás, az ellentámadás és a védekezés is. Nem tudom, hogy miért romlottak a szerváink a folytatásban. Ez teljesen megzavart minket, és a végén már hiába harcoltunk.

Nikita Salatic, a Vojvodina edzője: – Azt kívánom, hogy a Posojilnica jusson el nagyon messzire az európai porondon. Ellenfelünk megérdemelte a továbbjutást. Az első felvonásban bizonyítottuk, hogy ha van motiváció és eltökéltség, akkor nagyon jól tudunk játszani. Sajnos nem játszunk rendszeresen ilyen kemény mérkőzéseket, és mivel csak két tapasztalt játékosunk van, a nehéz helyzeteket nem tudjuk megoldani.

Az Aich/Dob a negyeddöntőben a korábban a Kaposvárt, legutóbb pedig nagy meglepetésre a török bajnoki listavezető Istanbul Büyüksehir Belediyesi együttesét búcsúztató Prefaxis Menen ellen játszik majd.

Challenge Kupa, férfiak, 4. forduló, visszavágó

NIS Vojvodina Novi Sad (szerb) – SK Posojilnica Aich/Dob (osztrák) 1:3 (16, –23, –20, –22)
Újvidék, 400 néző. Játékvezetők: Sztojanov (bolgár), Markelj (szlovén)
Vojvodina: N. Cubrilo 8, Simeunovic 17, Petrovic 6, Ivovic 14, L. Cubrilo 3, Mrdak 16. Csere: Skundric (liberó), Veselinovic, Mirosavljevic 2, Jovanovic 4, Jovovic, Kapur. Edző: Nikola Salatic
Posojilnica: Koch 1, Divis 12, Grut 23, Pusnik 8, Rajzer 6, Kirhev 4. Csere: Ivartnik (liberó) 1, Kosl 10, Kasnik, Leb. Edző: Igor Simuncic

Statisztika itt!

Mészáros Dömötör csapatát, a török Arkas Izmirt 3500 néző fogadta a fehérorosz fővárosban. A hazaiak simán megnyerték az első szettet, de a folytatásban a látogatók fordítottak, és kettős győzelemmel továbbjutottak. A negyeddöntőben valószínűleg Mészáros korábbi együttesével, az orosz Fakel Novij Urengoj-jal találkoznak!

Sztrojtel Minszk (fehérorosz) – Arkas Izmir (török) 1:3 (16, –21, –25, –20)
Minszk, 3500 néző. Játékvezetők: Dobrev (bolgár), Savic (bosnyák)
Minszk: Radziuk, Busel, Mikanovics, Haramjikin, Udrijsz, Akulics. Csere: Liharad, Hilko, Vertelko, Mihnyuk, Klijsevszki
Arkas: Hüseyin, Ahmet, Mészáros, Burak, Bravo, Agamez. Csere: Nuri, Bülent, Ceyhun, Burutay

Címkék: mészáros röplabda challenge koch arkas cev kupa aich dob dégi dégi barbara köniz

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr172580958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása