A férfi NB I alapszakaszának nyolcadik fordulójában biztosan nem gyarapítja tovább győzelmei számát a veretlenül listavezető Dági KSE, ugyanis szabadnapos lesz... Érdekesség, hogy ebben a körben két olyan meccs is lesz, amelynek résztvevői a közelmúltban, a Magyar Kupa első fordulójában is találkoztak egymással. Beharangozó!

SÜMEGI RE – CSEPEL
(november 12. péntek, 18 óra)
Baj van Sümegen! Hogy nagy vagy kicsi, azt nem tudjuk, mindenesetre árulkodóak a klubelnök, Rédei János szavai, aki ezt mondta a Dág elleni, hazai 3:0-s vereséget követően: „A hét közbeni, Csepel elleni kupameccsen történtek nem múltak el nyomtalanul. Szétesett a csapategység, mentalitásbeli problémákat is vélek felfedezni, ami azért érthetetlen, mert mi itt mind a röplabda szeretetéért játszunk. Nagyjából sejtem, mi a probléma, egy hetünk van rá, hogy változtassunk.” A közelmúltban jó néhány rutinos, új játékost igazolt az együttes, leginkább Kaposvárról és környékéről. Hogy belső konfliktusok, vagy más áll-e a problémák hátterében, nem tudjuk, az viszont biztos, hogy a kezdeti nehézségek után belelendült a játékba a Sümeg, és remek sorozatot produkált a bajnokságban, amely a Csepel és a Dág ellen kétségtelenül megszakadt. Már hazai környezetben sem hibátlan az együttes, pedig ha az élvonalba szeretne kerülni, égető szüksége lenne otthoni meccsei megnyerésére.
A Csepelnek nincsenek ilyen problémái, a fővárosi együttes továbbra is csupán egy vereséggel rendelkezik a bajnokságban, így az Extraligába való feljutása immár szinte biztos. Matematikailag persze még nem, és a sümegiek éppen ezt használhatják ki, ezzel motiválhatják magukat a forduló rangadója előtt. Igen ám, de kiegyensúlyozottabb csapatnak tűnik a Csepel, amely a Magyar Kupa első fordulójában éppen jelenlegi ellenfelét búcsúztatta kettős győzelemmel. A párharc mindkét meccse 3:1-es fővárosi sikert hozott, szerintünk ezt most is megismétlik.

Tippünk: 1:3

DEBRECENI EAC – NYÍREGYHÁZI FRK
(november 12. péntek, 19 óra)
A Magyar Kupa első fordulójában szintén összefutott ez a két együttes. Mindkét alkalommal a hazai pályán játszó nyert, előbb a Nyíregyháza (3:2), majd a Debrecen (3:1), így utóbbi jutott tovább. Otthon egyébként is egyre acélosabb a hajdúsági együttes, amely a közelmúltban több alapemberét is elvesztette, ennek ellenére szorgalmasan dolgozik, és a Dág, valamint a Szolnok ellen is nagyon közel volt a sikerhez (2:3). Bár már többször említettük, most ismét leírjuk (és ezúttal sem utoljára), hogy kalapot emelünk Fodor Antal edző és kis csapata előtt!
A Nyíregyházát persze nem írjuk le ebben a párosításban, mert bár tény, hogy a szabolcsi együttes még nem nyert meccset idegenben ebben a szezonban, de legutóbb Szolnokon például nagyon közel volt a sikerhez (2:3). A nagy csata ezúttal is garantált!

Tippünk: 3:2

KODOLÁNYI-MASITA-HELLOTEL FRKE – SZOLNOKI RK-SI
(november 13. szombat, 16 óra)
Meglehetősen rapszodikusan teljesít odahaza a Kodolányi. Szoros csaták éppúgy jellemzik a székesfehérvári csapatot, mint bántóan sima zakók. Hogy ezúttal melyik arcát mutatja az együttes, egyelőre talány. Legutóbb az Extraligába való feljutásra pályázó Csepel csak nagy küzdelem árán tudott nyerni vendégként a Kodolányi ellen. Ha ismét képes lesznek összeszedetten, lelkesen, pontosan játszani a fehérváriak, a szolnokiaknak kellemetlen délutánt okozhatnak.
A Szolnok eddigi szereplése is vegyes képet mutat, bár az intő jel lehet a Kodolányi számára, hogy aktuális ellenfelük éppen az elmúlt fordulóban, Debrecenben szakította meg idegenbeli nyeretlenségét, hiszen kiélezett csatában 3:2-re győzött! Eléggé döntetlenszagú partinak ígérkezik...

Tippünk: 3:2

Szabadnapos: Dági KSE

Az állás 7 forduló után
1. Dág 14 pont
2. Csepel 11 pont
3. Sümeg 10 pont
4. Szolnok 9 pont (12:11)
5. Nyíregyháza 9 pont (10:17)
6. Ifjúsági-válogatott 8 pont
7. Kodolányi 7 pont (7:16)
8. Debrecen 7 pont (5:17)

Férfi NB I adatbankunkat ide kattintva megtekintheti!

Címkék: beharangozó röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr762440974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása