A huszadik század legjobb magyar férfi röplabdázójáról, Tatár Mihályról nevezték el a sümegi Ramassetter Vince Általános Iskola sportcsarnokát, amelyben a helyi NB I-es férfi röplabdacsapat is szerepel.

Augusztus 31-én, a névadó ünnepségen személyes részt vett Tatár Mihály, valamint Schmitt Pál köztársasági elnök is. Az emléktáblát közösen leplezték le. Hazánk legfőbb közjogi méltósága nem tudta, ki lesz a létesítmény névadója, megható pillanat volt, amikor a két olimpikon egymás nyakába borulva, a protokoll minden látszatát félretéve örült egymásnak. Ettől kezdve szívélyes hangulatban mondták el egy-két régi történetüket a jelenlévőknek. Schmitt Pál felhívta a figyelmet, mekkora öröm volt Misi bácsi játékát néznie, sokszor azt hitte, a hálónál nem esik le, olyan emelkedése volt a nagyszerű sportembernek.

Az avató után a Sümegi RE vezetősége, a névadó, és volt játékostársai a késő esti órákig tartó szívélyes és baráti beszélgetésen vettek részt a Hotel Kapitányban.
 

Címkék: schmitt röplabda sümeg tatár schmitt pál tatár mihály

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr162364803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása