Véget ért az alapszakasz a férfi NB I-ben, ahol a Sümegi RE a bennmaradásért kénytelen harcolni. A Debrecen elleni párharcot majd március végén rendezik. A bakonyiaknak nem sok babér termett eddig, hiszen mindössze három győzelmet szereztek, és tizenöt alkalommal kikaptak, így a tabella kilencedik helyét foglalhatták el.

A klubról már az év közben kiderült, komoly anyagi gondokkal küzd, így a vidékről igazolt játékosok egy része kikopott, míg mások csak a meccseken vettek részt, az edzéseket nem látogatták. Azt is megtudtuk, most sincs ez másképp. A veszprémi különítmény ― Puspán Balázs, Cziczó Gábor és Németh Ervin ― az elmúlt időszakban csak a bajnokikra utazott el, miután az egyesület több százezer forintos költségtérítésükkel tartozik, és gyakorlatilag saját pénztárcájukból finanszírozták az eddigi sümegi utakat!

A szombathelyi légiósokkal azért más a helyzet, mert a január végén kinevezett edző, Gőczi István is a vasi megyeszékhelyről jár át, így ő megoldja a szállításukat. Talán mindezek ismeretében joggal vetődik fel a kérdés, hogy ténylegesen szükség van-e Sümegen élvonalbeli röplabdacsapatra, vagy egy kicsit túlvállalta magát a klub?!

― Azt elmondhatom, hogy a jelenlegi játékosállomány érett az NB I-es tagságra, azonban az ismert okok miatt is, a meghatározó emberek edzéslátogatottsága nagyon kevés ― kezdte Gőczi István szakvezető. ― Heti két edzésünk van, ami eleve nagyon kevés, de a többség ezeken ugye nem vesz részt, csak a meccseken. Így pedig a velünk azonos kaliberű csapatok ellen sem lehet elfogadható teljesítményt nyújtani, s akkor még a győzelemről nem is beszéltem. Ahhoz pedig, hogy az élcsapatok, a Kaposvár, a Kecskemét, vagy a Dunaújváros ellen ne legyen osztálykülönbség, sokkal több munkára lenne szükség.

― Március végéig, a Debrecen elleni sorsdöntő párharcig már nem sok idő maradt rendbe szedni a csapatot.
― A játékosok ígéretet kaptak, hogy március végéig kiegyenlítik a tartozásaikat. Abban is megegyeztünk, hogy márciusban már mindenki lehetősége szerint igyekszik eljárni az edzésekre. A Debrecen hiába szerepelt nálunk gyengébben, nyilván mindent egy lapra feltéve harcol majd az NB I-es tagságért. Viszont mi is szeretnénk bennmaradni.

― Ha ez sikerül, akkor sem túlságosan hízelgő a jövőkép.
― Jómagam is felvetettem a klubvezetőknek, próbáljunk meg másképp, a fiatalokra építve összehozni egy csapatot. Nálam több ügyes ifjú is bizonyította rátermettségét. Madár Máté, Bogdán Tamás, Lakics Bence, Apáti Bence, Molnár Péter, Soós András, Kocsondi Máté lehetne a jövő nagy sümegi alakulata. Jobban meg kellene becsülni a helyi játékosokat. Ettől függetlenül Puspánról és Cziczóról sem szabadna lemondanunk, de meg kell oldanunk az eddigi lehetetlen helyzetüket.

A sümegi közönség megérdemelné
Gőczi István azt is elmondta, sok helyen megfordult és dolgozott már, viszont a sümegihez hasonló, roppant lelkes közönséggel még sehol másutt nem találkozott. A tréner szerint a helyi nézők igenis megérdemelnék az NB I-et. A társaságnak ezt mindenképpen szem előtt kell tartania, amikor március 25-én, hazai pályán lejátssza utolsó bajnoki találkozóját a Debrecen ellen. A visszavágót március 31-én bonyolítják le. A két csata alapján dől el, melyik gárda marad NB I-es.

(forrás: Veszprém megyei Napló)

Címkék: bajnokság röplabda nb1 sümeg

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr684168931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása