Az NB II-es nevezésnek a kisebb költségek mellett a másik fontos eleme, hogy a felnőtt mellett csak juniorcsapat működtetése a kötelező. Mindezek ellenére a Kalocsai SE úgy döntött, hogy az Országos Serdülő Bajnokságba is benevezi a lányokat, hiszen a remélt pozitív jövő, a fejlődés egyik záloga a fiatalok versenyeztetése, a rutinszerzés. Ráadásul éppen ebben a korosztályban több olyan játékos is van, aki már régóta játszik együtt.

A nyáron elhunyt, az évszázad röplabdázójává választott Szalayné Sebők Éváról elnevezett serdülőbajnokság első fordulóját szombaton rendezték Békéscsabán. Az A-1 csoportba sorolt Kalocsai SE ellenfele volt a hazaiak csapata mellett a másodosztály Nyugati-csoportjában rivális Közgáz SC-DSK és az NB I-es Budai XI SE (ex-Újbuda).

Az első mérkőzésen a vendéglátók ellen nem volt könnyű dolga a kalocsai csapatnak, hiszen a korosztály legutóbbi ezüstérmese ezúttal is esélyes a végső győzelemre, ráadásul pont a Kalocsa csapatát gyengítette, amikor nyáron igazolt egy játékost. Bár a lányok derekasan küzdöttek a békéscsabaiak ellen, a több korosztályos válogatott játékossal megtűzdelt hazaiak biztosan győzték le a Kalocsát (3:0).

A második mérkőzésen a Budai XI SE volt az ellenfél, de csak papíron, a valóságban a Kalocsa ellenfele csak saját maga tudott lenni, hiszen a nagyon simán megnyert meccsen a budapesti csapat összesen 17 pontot szerzett, azt is leginkább abból, ha a Kalocsa rontott (3:0).

A nap mérkőzése a Kalocsa—Közgáz volt. A Közgáz szakmai műhelyében mindig is ügyes fiatalok nevelkednek, a két együttes tavaly is emlékezetes meccset vívott egymással. Előbb a fővárosi, majd alföldi játszmagyőzelem született (1:1), aztán a kalocsaiak vezettek, amit a fővárosi csapat egalizált (2:2). A döntő szett az előzőekhez hasonlóan szintén nagyon szorosan és izgalmasan alakult. A végjátékban 13:13-nál Gál Johanna — aki többnyire középső támadóként játszik, de ezen a napon szélütőként teljesített remekül — kétszer is határozottan küldte az ellenfél térfelére a labdát, megszerezve a csapatnak a győzelmet.

A sikerrel az első fordulóban a második helyen végzett a Kalocsa, a fővárosi második kör (ugyanezen csapatokkal szemben) dönti el, hogy milyen esélye lesz az országos döntőbe jutásra.

A Kalocsai SE OSB-csapata:
Bencsics Bettina, Gál Johanna, Jánosi Nikoletta, Kovács Patrícia, Szőgyi Dóra, Tóth Vivien, Vén Adrienn, Zsinka Viktória. Edző: Kováts Ágnes

Címkék: röplabda kalocsa serdülő osb

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr913310320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása