Szombaton és vasárnap Gödöllőn kerül megrendezésre a női juniorbajnokság négyes döntője. A Vasas nagy reményekkel érkezik a fináléra, ahol a MÁV Előre, a házigazda Gödöllő és az örök rivális BSE lesz az óbudaiak ellenfele.

A döntőben a csapatok körmérkőzést játszanak egymással, és ennek a végeredménye dönti majd el a bajnoki cím sorsát. A résztvevőknek szombaton két, vasárnap pedig egy meccset kell játszaniuk. Azt, hogy ki kivel játszik, egyelőre nem lehet tudni, ezt szombaton, a kilenc órakor kezdődő technikai értekezleten, sorsolással döntik el.

A Vasas jó esélyekkel vág neki a finálénak, hiszen kezdőjátékosai mind aktív részesei voltak a Magyar Kupa-bronzérem és a bajnoki ezüst megszerzésének is, ezen felül mindannyian valamelyik korosztályos, vagy épp a felnőtt válogatott keretének tagjai.

„Az edzéseken minden jól megy, bár vannak még hibák, amiket ki kell javítani ‒ mondta a liberó, Lévai Vivien. ‒ A hangulat megvan ahhoz, hogy nyerni tudjunk a hétvégén. Mivel még tartanak az érettségik, meg ugye az iskolában is évvége van, lassan jönnek a témazárók, vizsgák, emiatt egy-két napon valaki nem tud részt venni az edzésen, de ez nem gátol bennünket semmiben. Mindenki egészséges, már a betegséghullám is elmúlt. Nehéz lesz a döntő, de nem a ráhangolódás, hanem inkább a meccsek miatt. Nem gondolhatunk arra, hogy mi volt a felnőtt bajnoki döntőben, csak arra szabad koncentrálni, hogy mi van most, és mi lesz a hétvégén. Nem félünk senkitől!”

A juniorok csapatkapitánya, Dékány Bernadett a közelmúltban hosszabb röplabdaszünetet tartott az érettségik miatt, de ezen a héten már végig edz. „A csapatunk jónak mondható, mert szinte mindenki válogatott, valamint a felnőtt keret tagja ‒ magyarázta Dékány. ‒ Ezt a keretet nem nagyon kell összetartani, mert már egymásra talált. Jó barátságok alakultak ki közöttünk, így nem érzem, hogy ösztönözni kéne a többieket, hogy odategyék magukat. Ha mégis kéne, akkor jó kedvvel tudom motiválni őket, valamint mosolygással. Fontos, hogy élvezzük a játékot, mert azért edzünk nap, mint nap, hogy tétmeccseken bizonyíthassunk. Ha a csapat mindent bele ad, képesek vagyunk rá, hogy megnyerjük a juniorbajnokságot. Legnagyobb ellenfelünknek a fehérváriakat tartom, mert még nem sikerült őket megvernünk ebben az idényben. De ha már a felnőtteknél nem jött össze az aranyérem, szeretném, ha itt meglenne!”

A Vasas centere, Nagy Eszter pályafutása első és egyben utolsó juniordöntőjére készül. „A szünet legfőképpen sok tanulással telt, de fizikailag kipihentem magam ‒ mondta a kiváló középjátékos. ‒ Az edzések jó hangulatúak, bár az első egy kicsit megviselt, mert kiestem a ritmusból. De úgy érzem, hogy nem lesz nehéz visszatérnem a játékba, hiszen mindenkit ismerek, és szinte mindenkivel együtt játszottam már az év során. Szerintem meglehet az aranyérem, mert úgy, mint a felnőttben, itt is tudunk majd csapatként működni, és ez sokat segíthet. A másik győzelemre esélyes csapat szerintem a Székesfehérvár, amelytől a szezonban kétszer is kikaptunk, de itt, ha megfelelően tudunk koncentrálni, el tudjuk kapni. Fel kell készülni agyban, és ha ez sikerül, akkor a pörgés sem maradhat el. Számomra külön ösztönzést jelent majd, hogy a szerda délutánt és a csütörtököt a felnőtt válogatottal fogom tölteni Tatán, és velük is edzem ezen a két napon. Úgy gondolom, hogy ez is a segítségemre lesz a ráhangolódásban és abban is, hogy jó teljesítményt nyújtsak.”

A juniordöntő teljes forgatókönyve ide kattintva érhető el!

(forrás: vasasvolley.hu)

Címkék: röplabda vasas junior

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr552897288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása