Vége

 2012.10.06. 21:28

Itt nyugszik a hunvolley.blog

élt 2 évet

Búcsúzom a röplabdától hét és fél év után. Köszönöm mindenkinek, aki segített!

Rodics Dani

Immár kilencedik alkalommal rendezték meg Komlón a röplabdázók vegyes-tornáját. A szabályok értelmében a csapatokban minimum három lánynak kellett szerepelnie.

Címkék: amatőr kecskemét vegyes komló röplabda

Hazai siker a Dabronc Kupán

 2012.10.02. 08:37

Szeptember 30-án, vasárnap III. korcsoportos fiúcsapatoknak rendeztek tornát Dabroncon, öt együttes részvételével. Körmérkőzésekkel döntötték el a helyezéseket. Az utolsó mérkőzésen a két veretlen csapat, a Kaposvári Röplabda Akadémia és a házigazda Dabronc játszhatott a tornaelsőségért, amely ezúttal 2:0-s hazai sikerrel zárult.

Címkék: röplabda utánpótlás dabronc

A Pécsi TE-PEAC hazai pályán 3:0-ra nyert a Szolnoki Főiskola RK-SI ellen a férfi NB I alapszakaszának második fordulójában. A baranyaiak végig kiegyensúlyozottan játszottak, az ütőjátékosok között arányosan lettek elosztva a labdák, ők pedig a nem mindig rendezett sánccal szemben jó arányban oldották meg támadásaikat.

Címkék: pécs szolnok röplabda nb1 pte peac

A férfi NB I alapszakaszának második fordulójában a Kecskemét hazai pályán győzött a Kazincbarcika elleni rangadón; az újonc Pécs szintén odahaza lépett pályára, és a premieren ragyogó győzelmet aratott a Szolnok ellen; a MAFC nyerte a fővárosi rangadót.

Címkék: röplabda nb1

A magabiztos győzelem reményében, szép számú közönség előtt kezdete meg a szezont a Budapest Bank-Békéscsabai RSE csapata, amelynek a felkészülése nem volt zökkenőmentes, hiszen több játékos válogatottbeli kötelezettsége miatt keveset játszhatott együtt a teljes csapat.

Címkék: nyíregyháza békéscsaba röplabda nb1 brse nrk

Vereséggel rajtolt a Kaposvár

 2012.09.30. 15:11

Mindent megtett a sikerért, de végül meg kellett hajolnia az ellenfél nagyobb tudása előtt a Fino-Kaposvár férficsapatának a Közép-európai Liga alapszakaszának első fordulójában.

Címkék: szlovén kaposvár ljubljana röplabda közép európai liga

Erős lesz a mezőny

 2012.09.30. 15:05

Az Albrecht-Miskolci VSC-MISI csapata tíz héttel ezelőtt kezdte az alapozást. A borsodiak végig hazai környezetben dolgoztak, a Városi Sportcsarnokban kondiztak, a Népkertben futottak, és Csokonai utcai teremben labdáztak.

Címkék: miskolc röplabda mvsc

A Szegedi RSE a sportág egyre nehezebb helyzete ellenére is eljutott addig, hogy több korosztályban is bajnoki hatos döntőben reménykedjen. A 2005. januári induláskor Varga Tamás és Dávid Tibor eltökélt célja volt, hogy sportolási lehetőséget és jó közösséget biztosítson a gyerekek számára. Ma már három korosztályban (mini, gyermek, serdülő) valósítják meg a tervet a 6-16 év közötti fiatalokkal, akiket tömegsportos csoportjukból emelnek ki.

Címkék: szeged röplabda utánpótlás

Férfieredmények

 2012.09.30. 14:52

A MAFC hazai pályán ötjátszmás ütközetben győzött a Szolnok ellen a férfi NB I alapszakaszának első fordulójában. A hírek szerint lesz még folytatása a mérkőzésnek, a vendégek ugyanis óvást fontolgatnak, mivel Szalai Szabolcs játékát a meccs előtt a játékvezetők nem engedélyezték...

Címkék: röplabda nb1 óvás

Palotaforradalom a Városmajorban

 2012.09.30. 11:05

A Palota RSC 3:0-ra nyert a Budapest SE otthonában a női NB I alapszakaszának első fordulójában. A városmajori együttessel a közelmúltban két bajnoki aranyat, illetve egy-egy Magyar Kupát és juniorbajnokságot nyerő mester, Nyári Sándor visszatérése emlékezetesre sikeredett!

Címkék: budapest palota nyári röplabda nb1 bse

Pénteken 18 órakor kezdi meg szereplését a Közép-európai Ligában a kaposvári bajnok és kupagyőztes férficsapat. Az első ellenfél a szlovénok Bajnokok Ligája-szereplő sztárcsapata, az ACH Volley Ljubljana

Címkék: szlovén kaposvár ljubljana fino röplabda bled közép európai liga

Szombaton 18 órakor a nyári szünetben megerősödő és a legjobbak közé vágyó TFSE otthonában lép pályára a kaposvári női csapat. Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es együttesének célja a tisztes helytállás a fővárosban.

Címkék: kaposvár röplabda mcm

Röplabda, nem csak rendőröknek

 2012.09.28. 08:18

Szeptember 29-30-án a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium tornaterme ad otthont az I. HRSE Kupa Nemzetközi Amatőr Röplabdatornának.

Címkék: rendőrség rendőr debrecen amatőr röplabda

Immár 19. éve röplabdatornával emlékeznek az egykori kitűnő igazgató- tanítóra és röplabdaedzőre. Kováts Bélára a lelkes pankasziak. Az emlékversenyre nyolc leány mini csapat nevezett, és küzdött a hatalmas serlegekért. A végső győzelmet a jó erőkből álló hazai csapat a Pankasz I. nyerte.

Címkék: röplabda nagybajom pankasz

Pénteken 18 órakor kezdi szereplését a Fino-Kaposvár férficsapata a Közép-európai Ligában. A somogyiak ellenfele hazai pályán a szlovén ACH Volley Ljubljana lesz.

Címkék: kaposvár kovács röplabda

A brazil Ary Graca lett a Nemzetközi Röplabda Szövetség (FIVB) új elnöke. A kaliforniai Anaheimben rendezett kongresszus utolsó napján lebonyolított választáson a dél-amerikai sportvezető 103, míg az amerikai Doug Beal 85, az ausztrál Chris Schact pedig 15 szavazatot kapott. A korábbi elnök, a kínai Csi Csung-vej (Jizhong Wei) nem indult a választáson.

Címkék: brazil röplabda szövetség fivb

Antalpéter Tibor temetése

 2012.09.23. 08:51

A Magyar Röplabda Szövetség korábbi elnöke, egykori londoni nagykövet, a közelmúltban elhunyt Antalpéter Tibor temetése október 9-én, 14:15-től lesz a Farkasréti temetőben.

Címkék: halál gyász temetés röplabda elhunyt antalpéter

A tavasszal indult kezdeményezés, a Közép-magyarországi Regionális Bajnokságnak nevezett új versenysorozat kezdi elnyerni végső formáját. Mint arról már korábban is szóltak a hírek, több Pest megyei és fővárosi női csapat szándéka volt, hogy a körzetben induljon egy önálló bajnokság.

Címkék: közgáz röplabda regionális közép

A legnagyobb esélyesek nélkül kezdődik a férfi és a női NB I alapszakasza, amelynek első mérkőzéseit pénteken rendezik. Az első helyre várt csapatok csak a rájátszásban kapcsolódnak be a küzdelmekbe, addig a nemzetközi porondon próbálnak szerencsét.

Címkék: bajnokság röplabda nb1

ZéPé Café-Viharsarok Kupa elnevezéssel rendez szombaton rangos nemzetközi női felkészülési tornát a Budapest Bank-Békéscsabai RSE. A házigazdákon kívül a román bajnokság egyik élcsapata, a tavaly Balkán Kupa négyes döntőjébe jutó, és a nyáron remekül erősítő Lugos csapata, valamint a szerb liga ezüstérmeseként a Bajnokok Ligájába kvalifikált Szpartak Szabadka fogadta el a szervezők meghívását.

Címkék: békéscsaba röplabda brse

A férfi NB I újonca, a tartalékos Pécsi TE-PEAC 3:0-ra kikapott felkészülési mérkőzésen a magyar bajnok Fino-Kaposvár utánpótláscsapatától. A somogyiaknál pályára lépett a felnőtt kerethez tartozó Vajda Tamás és Bozóki Bence is, és az edzőmérkőzést megtisztelte jelenlétével Demeter György vezetőedző.

Címkék: pécs kaposvár fino röplabda junior pte peac

Kovács I Zoltán után újabb centert szerződtetett a Fino-Kaposvár bajnok és kupagyőztes férficsapata. A 24 éves Juhász Péter a bajnoki bronzérmes Vegyész RC-Kazincbarcikától érkezett, és szeretné megvalósítani terveit új klubjában.

Címkék: kaposvár fino röplabda juhász center

Demeter György elismerése

 2012.09.19. 15:52

A felsőmocsoládi Bánó Mária Kastélyszállóban tartott röplabdás évadnyitó sajtótájékoztatón köszöntötték a Kaposvári Röplabda Akadémia szülőatyját, Demeter Györgyöt, aki nem csak a felnőtt bajnokcsapat vezetőedzőjeként, hanem a kaposvári utánpótlás szakmai igazgatójaként is dolgozik a sportágért.

Címkék: demeter akadémia kaposvár fino röplabda knrc

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a XIV. Vihar Levente Nemzetközi Röplabda Utánpótlás Emléktornát a Vasas óbudai sportcsarnokában. A nagyobb korosztályban nyolc csapatból öt, a kicsiben pedig nyolc együttesből kettő volt külföldi.

Címkék: vihar röplabda vasas utánpótlás