Augusztus 17-19. között rendezték meg a 16. Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatornát, amelyre rekordszámú nevezés érkezett. Az első játéknapon Balmazújvárosban, Kabán, Nagyváradon és Debrecenben összesen tíz pályán zajlottak mérkőzések, a torna során összesen 117 mérkőzést rendeztek. A versenyen kívül számos kísérő rendezvény segítette az együttesek barátságának elmélyülését.

Rendkívül népszerűek volt a Bolyai János Általános Iskolában rendezett kézműves foglalkozások, de a rajzkiállításon, a csapatok kulturális bemutatóján, a Baltazár Dezső téri megnyitón is nagyon jó volt a hangulat. A Hotel Aranybikában rendezett szakmai fórumon pedig az edzők, sportvezetők bővíthették ismereteiket, hiszen három előadást is meghallgathattak. A koszovói röplabdázásról, maga a Koszovói Röplabda Szövetség elnöke, Xhavit Mustafa, a szerb röplabdázásról dr. Dragan Krostonosic az OK KI-0230 Kikinda elnöke, míg a Cseh Fistball Szövetség munkájáról, illetve magáról a fistball sportágról Roman Kral tartott előadást.

eotvos2012_6.jpg

A verseny előtti esélylatolgatások a fiúknál igazolódtak: több csapat hasonló játékerővel rendelkezett, néhány mérkőzés kimondottan szoros csatában dőlt el. Az egyik csoportban keresztbeverések után kiderült, hogy a tavalyi ezüstérmes lengyel UKS San Lesko nem jut a legjobb négy közé. Őket a koszovói válogatott és a DEAC ütötte el az éremszerzés esélyétől. A másik ágon a Dunaferr SE magabiztosan jutott a legjobb négybe, míg a görög Soufli nagy küzdelemben győzte le a Cseh Fistball Szövetség válogatottját. A döntőbe jutásért vívott találkozók során a görögök legyőzték a debreceni együttest, míg a dunaújvárosiak a koszovói válogatott ellen nyertek. A bronzérmet a DEAC szerezte meg, amely ellenfelénél 10 ponttal kevesebbet gyűjtött, de a döntő szettben két ponttal jobbnak bizonyult a koszovói válogatottnál. Az aranyérmet a görögök ellen az a Dunaferr szerezte meg, amely teljesítményével kiemelkedett a mezőnyből.

eotvos2012_7.jpg

A lányoknál a 32 csapatos mezőnyből néhány csoportban már a legjobb 16 közé sem volt könnyű bejutniuk az esélyesnek kikiáltott csapatoknak, így a nagyváradi Ghibu, a lengyel Strzelin és Olawa már a csoportmérkőzések során lemondhatott merészebb álmairól. A legjobb 16 között összesen négy magyar és tizenkét külföldi csapat játszhatott a 8 közé jutásért, végül ez egyedül az Eötvös DSE A-csapatának sikerült, a Kalocsai SE a 10., a TEVA Gödöllői RC a 11., az Eötvös B pedig a 16. helyen végzett.

A 16-32. helyért folytatott küzdelemben több hajdú-bihari csapat is érdekelt volt, a Tóth Árpád Gimnázium a 23., a Bolyai János Általános Iskola (benne az Eötvös DSE általános iskolás játékosaival) a 24., az Eötvös DSE D a 25., az Eötvös DSE C a 27., a Diószegi Szakközépiskola a 28., a Balmazújváros csapata a 29-30. helyen végzett.

A felsőházban magas színvonalú mérkőzések zajlottak, a legjobb 8 közé a tavalyi győztes vajdasági Kikinda, Tunézia válogatottja, Koszovó válogatottja, Kazahsztán válogatottja, a lengyel Gorlice, a szerb ZOK Ruma, a háromszoros tornagyőztes lengyel Jaslo és az Eötvös DSE A-csapata jutottak.

eotvos2012_9.jpg

A négy közé jutásért rendkívül izgalmas, kiélezett csatákat láthattak az érdeklődők. Sokszor egy-két labdamenet döntött az éremszerzés esélyéért vívott találkozókon, végül ezt a kazah válogatott, a szerb ZOK Ruma, a lengyel Jaslo és a koszovói válogatott érte el. A fináléba jutásért vívott mérkőzéseken a szerbek a lengyeleket játszmaveszteség nélkül, a kazahok a koszovóiakat döntő játszmában győzték le.

A döntőt a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban a korábbi tunéziai FIVB-játékvezető, Abdelmajid Kilani Djerad vezette. Döntőhöz méltó, rövidített játszmában eldőlő, magas színvonalú mérkőzésen a kazah válogatott győzött a korábban az Eötvös DSE-t szoros mérkőzésen búcsúztató ZOK Ruma ellen.

eotvos2012_8.jpg

A döntőt követő ünnepélyes eredményhirdetésen Szegi Emma, Kaba polgármestere; dr. Szekeres Antal, Debrecen jegyzője; dr. Kiss Sándor, az Eötvös DSE körzetének önkormányzati képviselője; Ludvig Zsolt a Magyar Röplabda Szövetség képviselője, a Héraklész-program vezetője, és Szombathy András főszervező, a Hajdú-Bihar Megyei Röplabdaszövetség elnöke adták át az érmeket, kupákat és a különdíjakat. A nézők csodálatára és a csapatok nagy örömére minden együttes egy szép kerámiavázát kapott ajándékba Bagossy Sándor népi iparművész fazekasnak és a Bolyai János Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézetnek a jóvoltából.

Az Eötvös Kupa honlapján további információk találhatók!

Címkék: debrecen röplabda eötvös utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr524721684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása