Kevéssel délután negyed öt előtt már labdapattogás hangja szűrődött ki a kazincbarcikai csarnokból, ami egyértelmű jele volt annak, hogy véget ért a vakáció a borsodi játékosok számára, kedden elkezdte a felkészülést a következő szezonra a Vegyész RC férficsapata.

Egymás után érkeztek az öltözőbe a röplabdázók, az egyik padon Szabó Dávid ücsörgött. A kazincbarcikai nevelésű, 22 éves feladóátlónak az előző szezon zárásakor lejárt a szerződése Olaszországban, és pillanatnyilag újabb megfelelő külföldi lehetőségre vár.

― Volt ajánlatom egy szicíliai csapattól, amelyik az évad végén került fel a másodosztályba, de beszéltem a menedzseremmel és pár edzővel, ami után nemet mondtam a megkeresésükre ― nyilatkozta Szabó Dávid. ― Aztán hívtak a román Zalautól, részleteztem nekik a paramétereket, visszahívtak, hogy nem nagyon ismernek, és inkább megpróbálnak mást keresni, engem úgymond tartalékba tesznek. Szóval kutatom a lehetőségeket, szeretném megragadni valamelyiket, ha nem most, legkésőbb januárban.

A játékos arról is beszélt, az utóbbi hetekben strandröplabdával tartotta magát karban, nemrég Abádszalókon állt a háló elé, és a homokban sokkal jobb volt űzni a sportágat, mert nem olyan kemény, mint a parketta.

― Más-e itthon dolgozni, mint külföldön? Az állóképességet ugyanúgy meg lehet szerezni itt is, mint másutt, kezdésnek a gyakorlatok megfelelőek ― hangsúlyozta Szabó Dávid.

Alig telt el tíz perc, amikor a romániai légióskodásból hazatérő Kovács II Zoltán bicegett be az edzői helyiségbe. Kiderült, az ütőjátékos egy strandröplabda-tornán szenvedett bokaszalag-húzódást. Igaz, amit ebben az állapotban tudott, azt megcsinálta a tréning során, ő egyébként szívesen erősítené újra a Vegyész RC-t.

Dudás András edző a feladóról, Toronyai Miklósról megjegyezte, hogy vár még egy szerződés-tervezetet, attól függ a további sorsa. Lehóczky Gergőről két hete kiderült, hogy külföldön vállalt munkát, míg Szántai Balázs egyelőre várakozó állásponton van. Az első biztos érkező a borsodiakhoz Tóth Milán, aki ezt megelőzően a Leeds Carnegie játékosa volt Angliában. A keddi edzést kihagyta Bokor Elek, Lehóczky László és Árva Milán munkahelyi elfoglaltság miatt.

– Ezen a héten csak délután lesz foglalkozás, aztán a jövő héttől átváltunk napi két tréningre, persze akik dolgoznak, azok igazoltan távol lesznek a délelőttiről. Ez megy majd egészen szeptember elejéig. Tervezünk felkészülési mérkőzéseket is, ám azokat csak augusztus 20-a utánra ― tette még hozzá Dudás András.

(forrás: boon.hu)

Címkék: szabó kovács tóth röplabda kazincbarcika vegyész

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr704690354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása