Hétfőn megkezdte a felkészülést a kaposvári női röplabdacsapat. Az élvonalban szereplő együttes tagjaira több mint kéthónapos munka vár a bajnoki rajtig, és a lányok szeretnének egy hellyel előrébb lépni a tavaszi kilencedik helyhez képest. A játékoskeretben a sikeres felvételiknek köszönhetően ismét több változás várható: egyelőre négy távozó és három érkező személye biztos.

A BITT KNRC-Kaposvári Egyetem minden tekintetben előrelépett 2012-ben az előző évadhoz képest: a felnőttek a kilencedik, a juniorok a harmadik, az ifjúságiak pedig a negyedik helyen zárták a szezont. A nyári pihenő véget ért, Simonné Kutas Zita szakmai igazgató és Pálfy Marianna vezetőedző hétfőn már edzést vezényelt a felnőtt és az utánpótlás keret tagjainak.

― Tudjuk, hogy a nyári pihenő után nehéz visszaállni, de a lányok tudatosan készültek arra, hogy július végétől edzések lesznek, és újra elindul a történet. Időnk még van bőven a bajnokság kezdetéig, így szépen, fokozatosan állunk vissza a munkára. Az új szezonban a nyolc közé kerülés a célunk – hallhattuk Pálfy Marianna vezetőedzőtől.

Augusztusban napi két edzés szerepel a programban. A nagyok délelőttönként a sportcsarnokban gyakorolnak, délutánonként pedig közösen edzenek a serdülőkkel és az ifikkel az atlétikai pályán. A játékoskeret a klub hagyományaihoz híven jócskán változik: sikeres felvételijének köszönhetően Kovács Kármen, Kulcsár Petra és Sárközy Eszter is távozik. A még középiskolás Győrbíró Kamilla ugyancsak a tanulmányaira összpontosít a jövőben. Horváth Petra nyaralása miatt egyelőre még nem csatlakozott társaihoz. Korábban az a megállapodás született vele és családjával, hogy ha nem sikerül a felvételije, akkor még egy évig marad Kaposváron.

bitt2.jpg

― Természetesen nem újdonság, hogy ebben a klubban igen nehéz együtt-tartani a játékoskeretet, hiszen sok a középiskolás, és el kell fogadnunk, hogy vannak, akik nem Kaposváron szeretnék megkezdeni felsőfokú tanulmányaikat – fogalmazott az egyesület elnöke, Orosz Ferenc. – Az idén tavasszal is beszéltünk minden érettségiző játékosunkkal, és megállapodtunk abban, hogy akit más városba felvesznek, azt jó szívvel és sok sikert kívánva elengedjük, aki pedig a Kaposvári Egyetemen folytatja, marad nálunk. Aki nem járt sikerrel, klubunkban lehetőséget kap arra, hogy a játék mellett felkészüljön a jövő évi felvételire, esetleg elvégezzen egy OKJ-s tanfolyamot vagy nyelvvizsgázzon. Mi ehhez anyagi támogatást is nyújtunk. A tanulást és az élsportot összhangba lehet hozni, rajtunk nem múlik.

Az érkezők listáján három fő szerepel. A saját nevelésűek közül Csitári Virág egy év szünet után újból edzésbe áll, Kondor Tímea pedig a fővárosból tér vissza.

― Nagyon jól éreztem magamat az elmúlt két évben Budapesten. Megszerettem a fővárost, de úgy gondoltam, megpróbálom újra itthon. Biztos vagyok benne, hogy jól érzem majd magam, mert itt laktam húsz évig. Remélem, a csapatba sikerül majd újra visszatérnem, és tudom azt hozni, amit elvárnak tőlem. Magamnak is felállítottam egy szintet, amit el szeretnék érni. Remélem, sikerül ― mondta Kondor Tímea, aki az idén bajnoki bronzérmet szerzett a BSE csapatával.

A harmadik érkező a jászberényi Szívós Ildikó, aki Szolnokon játszott a legutóbbi szezonban. Vele együtt már négy olyan játékos szerepel a csapatban, aki a Kaposvári Egyetem hallgatója. A bajnokság szeptember végén rajtol, és a kezdésig a csapat egy felkészülési tornán is pályára lép majd.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: bajnokság kaposvár röplabda nb1 bitt

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr74687034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása