Május 29-én kelt útra Nacsa Gábor, a Kaposvár játékosa és Takács Gergely, a fővárosi MAFC tagja. Hamvai Péter rádióssal, dj-vel kiegészülve Csehország fővárosa felé vették az irányt, hogy részt vegyenek a strandröplabda World Tour prágai versenyén.

Közel ötórás út után megérkeztünk a prágai Step Hotelbe, ahol az első szembejövő játékos 206 centi magas brazil Alison Ceruti volt. Amíg várakoztunk a hotel halljában, érkeztek a játékosok, valaki country quota meccset játszott (a brazil Harley, Evandro páros), valaki csak edzett (az amerikai Todd Rogers), és voltak, akik csak futottak (a spanyol Herrera, Gavira csapat). 19 órától lehetett bejelentkezni, majd pontban 20 órakor elkezdődött a technikai értekezlet ― áll a magyar páros beszámolójában.

Itt a szervezők üdvözölték a kvalifikáción résztvevő csapatokat. A végén megkaptuk a sorsolást, hogy másnap mikor, hányas pályán, ki ellen játszunk. Mi a tízedik helyen kiemelt Bogatov, Prokopiev orosz párost kaptunk szerda délben a kettes pályán.

A mérkőzés felvétele itt tekinthető meg!
https://www.youtube.com/watch?v=UNu4ecRa3O8

Miután a mérkőzést 2:0-ra elvesztettük, búcsúzni kényszerültünk a további küzdelmektől. Az orosz páros viszont megnyerte a következő két mérkőzését is, így bejutott a főtáblára, ahol később a 17. helyet szerezte meg. 

A szerda délután megint utazással telt, irány az ausztriai Baden, amely Bécstől 25 kilométerre található. Itt a CEV által rendezett Satellite-tornára érkeztünk, kibővülve Bagics Balázzsal és Tóth Andrással. A torna kvalifikációjára a Bagics, Nacsa páros szabadkártyát kapott, ami azt jelentette, hogy pontok nélkül is játszhatnak a selejtezőben, viszont a Takács, Tóth páros 20 CEV-pontja kevésnek bizonyult, ezért sajnos az egység az elsőszámú tartalékcsapat maradt. A csütörtöki selejtezőn két győztes meccsel lehetett bekerülni a főtáblára. A Bagics, Nacsa páros ellenfele az ukrán Popovics, Pronyin duó volt.

Egy kis szervezői malőr miatt a fiúk szinte bemelegítés nélkül kezdtek el játszani, mivel mi az egyik kiíráson úgy láttuk, hogy még egy meccs lesz a miénk előtt. De ez téves volt, így hét perc elteltével kezdődött a találkozó. Az aránylag szoros első szett napsütésben kezdődött, de két perc alatt esőfelhők jelentek meg, és 20:18-as ukrán vezetésnél egy villám is jelezte a vihar érkezését, ezért félbeszakították a mérkőzést. Párpercnyi tanakodás után, mindenki elindult a központi épület felé, amikor megint szikrázó napsütésre váltott az időjárás. Ez a közjáték segíthetett a fiúknak, hogy bemelegítsenek. A második szettet magabiztos játékkal nyerték, majd a döntő szettben már nem is volt kérdéses hogy kié lesz a mérkőzés: 2:1 (―21, 16, 13)!

A magyar csapat már csak egy győzelemre volt a hőn áhított főtáblára jutáshoz. A második mérkőzésen a Haralds, Armands lett páros volt az ellenfél.  Az első szettben szinte lemosták a pályáról ellenfelüket a magyarok: 8:1, a vége pedig 21:10. A második szettben felébredtek a lettek, és ők nyertek 21:14-re. Következett a döntő játszma, meggyőző magyar játék, 9:6-os vezetés, majd egy rövidzárlat, és sajnos 15:10-es vereség. Egészen közel volt a főtáblára jutás lehetősége. De reméljük, idén sikerülni fog akár egy vagy több magyar párosnak is, hogy javuljon a magyar strandröplabda megítélése akár hazánkban, akár Európában.

További képgalériák a versenyekről ITT és ITT!

Címkék: prága röplabda takács baden nacsa strandröplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr734561707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása