A tízedik helyen végzett, így elkerülte az osztályozót a Veszprémi Egyetemi SC női csapata az összevont első osztályú bajnokságban. Katona Péter edző első éve után elégedetten összegzett.

Katona Péter edző a nyáron vette át a VESC női röplabdásait a fővárosba költöző Oláh Jánostól.

― Nem volt nehéz alkalmazkodnunk egymáshoz, hiszen juniortrénerként már ismertem a lányokat. Persze, szükségünk volt egy kis időre, hogy megszokjuk egymást, ám kisebb nézeteltéréseket leszámítva gyorsan összecsiszolódtunk ― idézte fel az első heteket a fiatal tréner.

A bajnoki kiírásból kiderült, a kevés csapat miatt összevonják az Extraliga és az NB I mezőnyét, így a Veszprém az új szakvezető irányításával új kihívások előtt állt.

― Mindenki nagyon motivált volt, hiszen mindnyájan meg szerettük volna mutatni, képesek vagyunk helytállni a nagycsapatok ellen is. Örömmel mondhatom, bár akadtak gyenge meccseink, a Miskolc, a Gödöllő és az Újpest legjobbjai ellen egyáltalán nem vallottunk szégyent, sőt utóbbi otthonában óriási bravúrral nyertünk ― mondta a tréner, aki ezt a találkozót az év legemlékezetesebb összecsapásának jelölte.

A VESC egy ideig életben tartotta a reményt arra, hogy bejusson a legjobb nyolc közé, ám az ősz végén jött mélypont megpecsételte a lányok sorsát. Végül az alsóházban folytathatták, a 9-13. helyért küzdhettek a rájátszásban.

― A záró szakaszban nyolc meccsből négyet megnyertünk, ám az utolsó, Budai XI SE otthonában elért 3:2-es vereség számunkra győzelemmel ért fel ― magyarázta Katona Péter. ― Az összecsapás előtt ugyanis kiderült, amennyiben két szettet megnyerünk, elkerüljük az osztályozót, és csont nélkül bennmaradunk. Végül a lányok óriási akarattal küzdve és nagyon összpontosítva hozták a kötelező két játszmát.

A tréner kifejtette, amatőrcsapatként mindenki munka és tanulás mellett röplabdázik, ami sokszor nehezítette a felkészülést. Ezenkívül többször betegségek és sérülések hátráltatták őket, alig-alig tudtak teljes kerettel kiállni. Összességében azonban a szakvezető elégedett a szerepléssel, és hozzátette, az előttük végzőktől inkább fejben, mentálisan vannak lemaradva, ami jövőre fejleszthető.

(forrás: Veszprém megyei Napló)

Címkék: bajnokság veszprém röplabda nb1 vesc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr124506406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása