A bajnokság után a Román Kupát is megnyerte Mózer Zoltán és Nagy Péter csapata, a Remat Zalau. A zilahiak ráadásul a nehezebb ágon voltak, hiszen az elődöntőben a nagy rivális Constanta várt rájuk, de magabiztosan vették az akadályt, ahogyan a fináléban a Dinamo Bucuresti ellen is. A szezon végeztével kiderült: Nagy Péter nem marad Romániában!

Az egyetlen Bajnokok Ligája-aranyérmes magyar röplabdázó a román bajnokság legjobb játékosának bizonyult az elmúlt idényben, de most új kihívást keresett, és Franciaországba, a legutóbbi bajnokságban kilencedik helyezett Montpellier együtteséhez szerződött. Nagy a hunvolley.blog érdeklődésére elmondta, a román klubnál nagyon szerették volna, hogy maradjon, anyagilag jobb ajánlatot adtak, mint a franciák, ráadásul a Remat ismét elindul a Bajnokok Ligájában. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a nemzetközi kupameccseken, és a Constanta elleni hazai találkozókon kívül szinte nincs is szakmailag komoly erőfelmérőjük egész idény során, így most a pénz helyett a színvonal, és a bajnokság erőssége döntött a csapatválasztásnál.

Nagy Péter

Nevelőegyesülete: Kecskemét
További csapatai: VfB Friedrichshafen (német, 2004―2007), Prisma Taranto (olasz A1, 2007―2008), Canadiens Mantova (olasz A2, 2008―2009), hotVolleys Wien (osztrák, 2009―2010), Remat Zalau (román, 2010―2012)

Román Kupa, férfiak

Elődöntő

CVM Tomis Constanta ― Remat Zalau 0:3 (―23, ―18, ―23)
CS Dinamo Bucuresti ― SCMU Craiova 3:2 (―22, 24, ―16, 19, 13)
Döntő
Remat Zalau ― CS Dinamo Bucuresti 3:1 (―19, 22, 20, 23)

Címkék: francia franciaország románia nagy légió román röplabda légiós zalau remat

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr464489813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása