Jön a 16. Eötvös Kupa!

 2012.05.05. 10:42

Az Eötvös DSE idén is megrendezi Európa egyik legnagyobb junior korosztályú nemzetközi röplabdatornáját. Lassan a nevezési határidő végéhez közeledünk, ezért szeretnénk néhány mondattal felkelteni az érdeklődést a verseny iránt.

A rendezvény egyik legfőbb erőssége, hogy nem munkaidejük végét figyelő fizetett alkalmazottak segítik a lebonyolítást, hanem a torna varázsát élvező aktivisták, akik szabadidejükben ingyen végzik tevékenységeiket. Az Eötvös Kupán résztvevők megérzik a vendéglátók, szervezők figyelmességét, kedvességét és szívesen vesznek részt a tornán. Ezt mutatja az is, hogy még a legtávolabbról érkező együttesek is visszatérnek a tornára.

Példa erre a chilei válogatott, amely egyetlen korosztályban sem volt Európában 50 éven keresztül, egészen 2009-ig, amikor először vettek részt a versenyen, majd 2010-ben visszatértek. De ugyanúgy többször vett részt a tornán például az Egyesült Arab Emírségekből az Al-Ain Sports Club, a tajvani válogatott, Görögországból az A.S.A. Evrosz Szufli, a tunéziai válogatott, Észtországból a Vanalinna Kooli Sport Club, a katari válogatott, Finnországból a Kilpinen School, Jyväskylä, a litván Maksimo Gorkio V. Kaipéda, és még sok más szerb, szlovák, román, cseh, holland, és természetesen magyar együttes. Eddig négy földrész 30 országából érkeztek csapatok az Eötvös Kupára, köztük neves válogatottak! Mellettük számos egyesület indított együttest, az említetteken kívül például Kínából, Dániából, Csehországból, Horvátországból, Kazahsztánból, tavaly pedig az Amerikai Egyesült Államokból is.

A verseny erősségének tekinthető az egyedi hangulata. A Nagytemplom előtti felvonulás, a többi kísérőrendezvény, a soknemzetiségű légkör, a virágkarnevál közelsége, a két nem, egy helyszínen történő játéka, a prominens személyek jelenléte, a teltházas döntő, a minden résztvevőnek adott ajándékcsomag, Debrecen nyárvégi hangulata mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egyedi, megismételhetetlen légkör alakuljon ki.

A 16. Eötvös Kupára 2012. augusztus 17-19. között kerül sor.

Az első napon a csoportmérkőzések Balmazújvárosban, Nagyváradon és Debrecenben lesznek, de másik helyszínekkel is folynak még az egyeztetések. A második és harmadik napon minden mérkőzést Debrecenben játszanak az együttesek.

Friss tartalmak láthatók a tornával kapcsolatos honlapokon
Az Eötvös Kupa hivatalos honlapja
Az Eötvös Kupáról és kísérő rendezvényeiről szóló média-megjelenések
Az Eötvös Kupa története, eredmények, képek ide kattintva
A rendező egyesület, az Eötvös DSE honlapja

Címkék: debrecen röplabda eötvös utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr744489823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása