Az idei Magyar Kupa négyes döntő helyszínén fogadta a Vasas-Óbuda-Hofeka juniorcsapata a Kalocsai SE-t a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz huszadik fordulójában. A Fáy utcai csarnokban az alföldiek 2:1-re vezettek, a fővárosiak azonban fordítottak, és megőrizték veretlenségüket.

A kalocsaiak számára ez volt a szezon utolsóelőtti mérkőzése, illetve az utolsó idegenbeli. A Vasas junior eddig pontot sem vesztett, sőt a mérkőzés előtt összesen négy játszmát vesztett, kétszer a Kalocsa lopott szettet tőlük, ennek megfelelően a látogatók már egy megnyert szettet is sikernek könyveltek volna el.

Talán ez, és a nem kellő ráhangolódás is benne volt az első etap gyatra kalocsai kezdésében. A Vasas fiataljai pontos és kemény nyitásokkal magabiztosan meneteltek előre, a vendégcsapat nem találta az ellenszerét ennek, rosszul fogadtak, amikor pedig sikerült támadást is kezdeményezni, azok folyamatosan a pályán kívül értek talajt. Csúnya kalocsai bukás volt a vége (25:7, 1:0).

A második játszma Vörös Viktória pontjával kezdődött, és úgy folytatódott, ahogy az előző, csak szinte teljesen fordított előjellel! A jó kalocsai nyitásokat a hazai lányok nem tudták megszelídíteni, és ha támadtak, akkor most ők nem találták el a pályát. Tetemes előnye birtokában már egy kicsit felszabadultabban játszott a Kalocsa, amelynek az lett a következménye, hogy egy kicsit ki is engedett, de a játszmagyőzelem így sem forgott veszélyben, csak legfeljebb az eredmény lett a hazai csapat számára kedvezőbb (16:25, 1:1).

A harmadik felvonás volt a legkiegyenlítettebb, ekkor fej-fej mellett mentek a csapatok, kimondottan izgalmas összecsapás kerekedett ki az előző szettben kijózanító pofont kapó hazaiak, és a pofont adó, ettől egyre lelkesebbé váló kalocsai csapat között. Az egész meccsen jól játszó Szigeti Anna vezérletével biztosan gyűjtögette pontjait az alföldi együttes, majd a végjátékban 23:22-re vezetett a Vasas, amikor előbb visszavette a nyitás lehetőségét, és Tóth Vivien két remek nyitásával a szettet is megnyerte, ezzel összesítésben átvette a vezetést a Kalocsa. Ez már várakozásokat felülmúló teljesítmény volt, amit nyugodtan nevezhetünk bravúrnak is, hiszen a Vasas II ellen a legtöbben még szettet sem tudtak nyerni, kettőt pedig idén először a Kalocsával szemben buktak el (23:25, 1:2)!

A negyedik szettben az óbudaiakat sikerült nagyon felpaprikázniuk a látogatónak, bár az elején 5:2-nél még ők kértek időt, de aztán elindultak, és egyre biztosabbá, sokkal hatékonyabbá vált a játékuk, és főként támadásban voltak ellenállhatatlanok. Gyors és változatos akcióik ellen az ehhez kevésbé szokott vendégvédelem főleg a hálónál volt lassabb, de Vörös Viktória és Sztupovszki Anett azért ekkor sem maradt pontok nélkül. A szett közepén volt egy holtpont mindkét csapatnál, de ezen a hazaiak lendültek át hamarabb, és nyerték meg biztosan a szettet (25:17, 2:2).

Az ötödik szett közepén együtt volt a két csapat (8:7), de a térfélcsere után állva hagyták hitehagyottá vált riválisukat a fővárosiak, akik megérdemelten nyerték meg a meccset, ám a Kalocsa bravúros teljesítményének jóvoltából a 3:2-s győzelem miatt csak két pontot kaptak a három helyett, így a bajnokság során az alföldi együttes volt az egyetlen, amely a makulátlan mérleggel bíró Vasas juniortól pontot rabolt.

A Kalocsa következő, és egyben utolsó mérkőzése szombaton 11 óra 30 perckor lesz hazai pályán, a Vasi Sportakadémia ellen.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 20. forduló

Vasas-Óbuda-Hofeka junior ― Kalocsai SE 3:2 (7, ―16, ―23, 17, 8)

Címkék: röplabda kalocsa vasas junior nb ii

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr724473710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása