Továbbra is nyeretlenül...

 2012.04.20. 22:27

A Vasas hazai pályán 3:1-re győzött a Gödöllő ellen a női NB I döntőjének első mérkőzésén. A gödöllőiek történetük során eddig egyszer szerepeltek a fináléban, ám 2007-ben 3:0-s összesítéssel nyert ellenük a Nyíregyháza, és ezúttal sem tudták megszerezni első sikerüket.

Mai szemmel nézve pikáns fordulatot produkált az élet, hiszen a szabolcsiak kispadján akkor az a Ludvig Zsolt ült, aki most a gödöllői alakulat szakmai munkáját irányítja.

Ászértékű szervával indult és végződött a péntek esti meccs. Az első pontot a vendég Gödöllő, az utolsót a házigazda Vasas szerezte. Ami a két momentum között történt, annak színvonalára ― senkit nem megbántva ― egyik formáció sem lehet igazán büszke.

Az első és a második játékrész elején egyaránt a gödöllőiek termeltek több pontot. A két szett eredményének alakulása között a különbség csupán annyi volt, hogy az első etapban a főként centertámadásokra építő Vasas 7:9-es hátrányánál állva hagyta hézagosan védekező riválisát (13:9), és a részsikerig menetelt.

A folytatásra egy másik Gödöllő érkezett a pályára. A lányok elszántabban, és ami cseppet sem mellékes, pontosabban ütötték a labdát a nyitásfogadással és a támadások hatékony befejezésével ekkor erősen hadilábon álló házigazdákkal szemben.

Gödöllői részről többen is bizakodtak, hogy az egyenlítés továbbgördíti a csapat szekerét, de csalatkozniuk kellett. A vendégekért szorítók bosszankodására elsősorban az adott okot, hogy az adogatásban javuló fővárosiak semmi extrát nem húztak elő. Mindössze annyit tettek, hogy mezőny- és sáncvédekezésük során jól olvasták a gödöllői együttes kiismerhető játékát, illetve köszönettel fogadták azokat az ajándékpontokat, amikkel Ludvig Zsolt alakulatának tagjai sok esetben még a potyalabdák megjátszásánál is támogatták őket.

A hunvolley.blog véleménye, avagy: akik elfelejtették a döntőt...

A sportújság néhány soros, lap alján eldugott, nyúlfarknyi előzetese megalázó a csapatok, illetve a sportág számára. Az viszont már több mint felháborító otrombaság, hogy az információs oldalon szereplő hétvégi sportműsorból a férfi és női rájátszás összes mérkőzését kihagyták! Vezető médiumok munkatársai, edzők és játékosok telefonáltak, és teljesen komolyan azt kérdezték: lesznek egyáltalán meccsek?

Hát itt tartunk, sajnos...

NB I, nők, döntő, 1. mérkőzés

Vasas-Óbuda-Hofeka ― TEVA-Gödöllői RC 3:1 (18, ―19, 16, 17)

Folyondár utca, 500 néző. Játékvezetők: Ujházi, Tillmann
Vasas: Milovits 5, Sándor R. 21, Miklai 12, Oláh V. 4, Dékány 15, Nagy E. 6. Csere: Lévai (liberó), Gudmann. Edző: Jókay Zoltán
Gödöllő: Lutter L. 2, Németh Zs. 4, Merkószki, Csengeri 16, Szakmáry 13, Széles 7. Csere: Lékó (liberó), Kriegel Zs., Horváth G. 2, Berze. Edző: Ludvig Zsolt

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 0:2, 3:6, 7:7, 13:9, 15:12, 19:12, 22:13. 2. játszma: 0:2, 1:4, 3:7, 5:10, 11:13, 11:17, 14:20. 3. játszma: 3:1, 6:3, 9:5, 12:5, 16:7, 20:11. 4. játszma: 4:1, 7:3, 11:4,12:8, 17:11, 20:11

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1:0, a Vasas javára.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Jókay Zoltán
: ― Dominált a támadójátékunk abban a három játszmában, amelyben azt csináltuk, amit elterveztünk. A második szettben olykor nem úgy nyitottunk, ahogy kellett volna, és a blokkjaink sem voltak pontosak.
Ludvig Zsolt: – A harmadik és a negyedik játékrészben puhultak a nyitásaink, a Vasas pedig ezt remekül használta ki. A bejátszásaik pontosabbak lettek, a szélekről és a hátsósorból is remekül támadtak. Hazai pályán mindenképpen többet kell nyújtanunk.

A második találkozót április 22-én, vasárnap 18 órától rendezik a gödöllői Egyetemi Sportcsarnokban.

NB I, férfiak, a 3. helyért, 1. mérkőzés
Dági KSE ― Vegyész RC-Kazincbarcika 1:3 (20, ―17, ―17, ―23)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1:0, a Kazincbarcika javára.

(forrás: Gödöllői Hírek)

Címkék: bajnokság röplabda gödöllő vasas nb1 rájátszás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr734463869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása