Az elmúlt hétvégén a Kalocsai női csapata hazai környezetben fogadta a szombathelyi HVSE-SzoESE együttesét az NB II Nyugati-csoportjának harmadik körében. A két csapat korábbi találkozói alapján elmondható volt, hogy közel azonos képességű csapatok találkozója volt a szombati ütközet, hiszen a vasi megyeszékhelyen négy szetten keresztül nagyon kiélezett végjátékok döntötték el mérkőzés sorsát, ahogy a novemberi találkozón, Kalocsán is csak szoros, 3:2-s mérkőzésen maradt alul a hazai csapat.

Ezúttal a szurkolók is bíztak benne, hogy a két utóbbi, Közgáz elleni mérkőzésen javuló tendenciát mutató játékunk eredményeképpen ezúttal egy győzelemmel sikerül visszavágni a két vereségért. A meccs előtt némi aggodalomra adott okot, hogy múlt héten többen is betegek voltak, kérdéses volt, hogy milyen teljesítményre lesznek képesek. Nyögvenyelősen indult a mérkőzés, komolyabb előnyt egyik csapat se tudott kicsikarni. Ennek oka az volt, hogy ebben a szakaszban a másik hibáiból éltek a csapatok, jó játék nem volt. Kalocsai részről nyitásrontás és a rosszul kivitelezett támadások jelentették a felesleges ponthullatást, a vendégek pedig nyitásfogadásban gyengélkedtek. Az igazán drámaira sikeredett végjátékra a hazai csapat érkezett némi előnnyel, ám ezt egalizálták a vendégek, és egyszer játszmalabdájuk is volt, de ezt sikerült hárítania, és a végén a szettet is megnyernie a Kalocsának (29:27, 1:0).

Mint utóbb kiderült, a második játszma kulcsfontosságú volt. Rettenetesen rosszul kezdte ezt a szakaszt a Kalocsa. Nyitásfogadása nem volt olyan rossz ekkor, de leginkább támadásaiból hiányzott a dinamika, az átütőerő. Az ellenfél a bátortalan hazai próbálkozásokat biztosan gyűjtötte össze mezőnyben, amelyekből sorra szerezte pontjait. 2:14-s állásnál már második idejét is kikérte Kováts Ágnes edző, mire elkezdett hatékonyabbá válni a Kalocsa játéka, míg a tetemes előny birtokában a vendégek könnyelművé váltak, egyre többet rontottak, Dabis Ágnes és Szele Anikó pedig egy-egy remek nyitássorozattal teljesen lefaragta a hátrányunkat. Sőt a végére két játszmalabdája is volt a Kalocsának, ám a lehető legrosszabbkor hibázott, amelynek eredményeképpen az ellenfél fordítani tudott, és egalizálta a mérkőzést (24:26, 1:1).

A harmadik felvonás elején fej-fej mellett ment a két csapat, majd a közepén egy kisebb hazai megingást követően megléptek a vendégek (11:17), a hátrányt még sikerült szinte teljesen ledolgoznia a Kalocsának (17:19), ám a végére a vendégek biztosan tudták megtartani az előnyüket, így átvették a vezetést (22:25, 1:2). A záró szakaszban látszódott legjobban, hogy a múlt héten többen is betegek voltak, hiszen ekkor is nagy akarattal küzdöttek a hazai lányok, de több olyan hibát is elkövettek, ami egyértelműen a kevesebb edzés rovására írható. A szett közepéig együtt haladt a két egylet, ám elég volt egy rövidzárlat, és már nem sikerült visszakapaszkodnia, így kereken száz perccel a kezdő sípszó után elbukta a mérkőzést (19:25, 1:3).

Ezen a napon sáncolásban gyengébb volt a házigazda az elmúlt hetekhez képest, mindemellett a vasi csapat két centerének technikailag az átlagtól eltérő, ritmustalan ütéseivel nem tudtak megbirkózni az alföldiek. Utólag egyértelműen elmondható, hogy a küzdelmes első két szett után már nem volt több erő a Kalocsában, hogy megújuljon a csapat, talán a második szett győzelmével a meccset is sikerült volna megnyernie...

A juniorok mérkőzésén a vendégeknek esélyük se volt az egy korosztállyal fiatalabb kalocsai serdülővel szemben, magabiztos kalocsai győzelem született (3:0).

A MÁV Előre visszalépése miatt csak három hét múlva lesz a következő bajnoki meccse a kalocsai csapatnak. A következő röplabdás esemény vasárnap a III. korcsoportos amatőr diákbajnokság lesz a Kertvárosi és az Eperföldi Iskolában.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz
Kalocsai SE ― HVSE-SzoESE Szombathely 1:3 (27, ―24, ―22, ―19)

Címkék: szombathely haladás kalocsa nb ii szombathelyi egyetemi

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr284327018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása