Megadták az alaphangot!

 2012.03.16. 20:32

A Fino-Kaposvár hazai környezetben 3:1-re nyert a Vegyész RC-Kazincbarcika ellen a férfi NB I elődöntőjének első mérkőzésén. A somogyiak fölénye ellenére a két együttes látványos, élvezetes meccset vívott! Ha a további találkozók is ilyen színvonalúak lesznek, senki nem panaszkodhat!

AZ ELSŐ SZETT

A kazincbarcikai feladó, Lehóczky László ászértékű nyitásával kezdődött a meccs, majd Nagy József egyenlítés. Ez a remek ütésváltás megadta a csata alaphangját, Geiger András szerencsés ászszerváját követően pedig már a házigazda vezetett. Szép labdamenetek követték egymást, Geiger újabb ászt nyitott, rögtön látszott, hogy erőfölényben van a címvédő (4:1). Nacsa Gábor is remekül ütött, és könyörtelenül blokkolt, kisvártatva Gergye Roland és Szabó Alpár is csatlakozott a társakhoz a pontszerzésben (8:3). A technikai után sem torpantak meg a somogyiak, a Kazincbarcikának eleinte csak becsületpontokra futotta, aztán úgy tűnt, szorossá is teszi az állást. Dudás Tamás ászt nyitott, Juhász Péter is odapörkölt (11:7), de jött Nacsa, és megszakította csapata rossz sorozatát.

Geiger gyönyörű blokkja élményszámba ment, és Nacsa is szépen ütött a Vegyész-blokk fölött! A második kötelező pihenőnél egy újabb Geiger-sánc jóvoltából már nyolc pont volt a differencia (16:8). Megtorpantak a borsodiak, és nem voltak képesek valós tudásuknak megfelelően teljesíteni, mindez azért fordulhatott elő, mert egyértelműen a Kaposvár uralta a játékot. Lehóczky László megint szervált egy ászt, és bár a következő labdamentben a hazaiak produkáltak egy elképesztő mentést, a fiatal Árva Milán révén a pont a Vegyészé lett. Jött egy újabb látványos labdamenet, amelyben Geiger kosárérintéssel hárított egy hátsósoros vendégbombát (18:12).

Nem lankadhatott a hazaiak figyelme, de nem is lankadt, magabiztos előnnyel rendelkeztek a továbbiakban is, ezért Dudás András időt kért a túloldalon. Centerben is produkált szép dolgokat a vendég, Juhász Péter egy sikeres ütés után például blokkból is pontot szerzett. Lehóczy László a szélen Gergye Rolandot sáncolta, így egy perc alatt szorossá vált az eredmény (20:17). Gergyét felbosszantotta, hogy blokkot kapott, a következő pillanatban behegyezte két méterre a labdát, majd nyitott egy ászt. Ezzel végképp eldőlt az első szett, amely egyértelmű kaposvári fölényt, és élvezetes, látványos röplabdát hozott (25:19, 1:0).

A MÁSODIK SZETT

A szünet nem tett jót a csapatoknak, kizökkentek az első szett remek ritmusából, és a második etap elején a hibák domináltak. A Kaposvár nagy nehezen ellépett riválisától, amely egyrészt blokkal jól tartotta Nacsa Gábor támadásait, másrészt Csizmadia János beállásával hatékonyabbá vált támadásban. Szabó Alpár játszott eredményesen a címvédőnél, de centerkollégája, Nagy József is hozott egy szép blokkot. Kitartóan küzdött a Vegyész, de a hazaiak két ponttal jobban álltak az első kötelező pihenőnél (8:6).  A visszatérés után megugrott a címvédő, de eleinte képtelen volt lerázni üldözőjét.

Taktikus játék zajlott a pályán, Bokor Elek ászt nyitott, majd a frissen beállt Lehóczky Gergő volt eredményes (12:11). A Vegyész pechére Nacsa ismét kezdett magára találni, ezt egy pontos keresztütéssel és egy ászértékű nyitással is bizonyította, ez pedig új lendületet adott csapatának (16:11). Derekasan próbálkozott, kitartóan küzdött a borsodi együttes, és nem is vallott kudarcot, mert a címvédőnek végig nagyon oda kellett figyelnie. Geiger irgalmatlan bombájánál azért nem ártott, ha a kazincbarcikaiak fedezékbe vonulnak, de Gergye hátsósoros próbálkozását Juhász Péter lekapcsolta a hálónál. Újabb Geiger-show után időt kért Dudás András (21:16), és Bokor Elek jóvoltából többször is betalált együttese. Más kérdés, hogy ez ismét csak a tisztes helytálláshoz volt elég, hiszen Nacsa Gábor ászszervája után Szabó Alpár ejtésével zárult a szakasz (25:20, 2:0).

A HARMADIK SZETT

Jól kezdett a Kazincbarcika (2:4), és tartotta is előnyét a gyors, hatékony támadásainak és az alázatos, pontos mezőnymunkájának köszönhetően. Többször hibázott a házigazda, így az első szünetben némi meglepetésre hárompontos hátrányban volt (5:8). Csizmadia nagyon jó százalékkal értékesítette ziccereit a szélen, és amikor Bokor Elek visszapöccintett egy áthulló labdát, már néggyel ment a Vegyész (6:10). Bosszankodott Demeter György, mert együttese elvesztette korábbi lendületét, akadozott a gépezet. Nacsa Gábor nagyon sportszerűen bemondta a támadó hálóérintést, de a csereként beállt Orosz pontja, majd Lehóczky László ászszervája után már 14:8-ra vezetett a Vegyész.

Liberót cserélt a címvédő, de a második kötelező szünetben is mínusz hatra állt. Elvesztette a fonalat a Kaposvár, többször is hálóérintés miatt vesztett pontot, ráadásul a nyitásfogadása is pontatlanná vált, Demeter mester időt kért. A borsodiakat ezúttal képtelenség volt kizökkenteni, a hajrában már kilenc ponttal jobban álltak (13:22), Lehóczky László például varázslatos kézmozdulattal szerzett pontot. Nem adta fel a házigazda, 16:24 után is keményen harcolt, a vendégek időt is kértek, de a visszatérés után Lehóczky Gergő beütötte a szépítést jelentő utolsó pontot (18:25, 2:1).

A NEGYEDIK SZETT

Nagy ütésváltásokkal indult az etap, ezúttal ismét a kaposváriak voltak előnyben (3:1). Újra a címvédő diktálta az iramot, és pontos, erőteljes támadásaival tartotta előnyét (6:3). A technikai után hirtelen feltámadt a Vegyész, és gyorsan felzárkózott (8:7), de Geiger ütése, Laszczik Iván blokkja és Szabó Alpár ásznyitása révén haladt a befejezés felé a Kaposvár. Innen is volt visszaút, Lehóczky Gergő és Orosz Ádám remek megoldásaival ismét csak egy volt közte (12:11)! Voltak villámgyors Geiger-megoldások és hosszú, izgalmas labdamenetek, a második kötelező szünet Gergye Roland ütése után következett (16:13).

A folytatásban újult erővel rohamozott a Kazincbarcika, de Nacsa két remek megoldásával tovább növelte a differenciát, majd Gergye sáncolt könyörtelenül (19:14). Egy újabb Nacsa-ász után Dudás András időt kért. Ekkor már látszott, hogy ez a szett nem lesz szoros. A visszatérés után Nacsa nem habozott, újabb két ászt szervált, ezzel ő lett a mezőny legeredményesebbje! Magyar Bálint beállása jót tett a hazai csapatnak, amely a negyedik etapot tulajdonképpen simán nyerte, de ugyanez a meccsről már egyáltalán nem mondható el (25:16, 3:1).

A mérkőzés legjobbja
A Vegyésznél Lehóczky László, és testvére Gergő is nagyon hasznosan játszott, Bokor Elek is végig nagyot küzdött, és összességében hatékonyan is támadott. Juhász Péter is végig veszélyesen röplabdázott, Orosz Ádám és Csizmadia János beállása pedig új szín, új lendületet vitt a borsodiak játékába.
A győztes hazaiak részéről a két center, Nagy József és Szabó Alpár hagyományosan remekelt, Gergye Roland ezúttal nem hozott olyan sokat, mint máskor, viszont Nacsa Gábor parádézott! Bár többször is blokkolni tudták, minden játékelemben nagyon hasznos tagja volt a címvédőnek, nem véletlenül lett a mezőny legeredményesebbje. A leghatékonyabb, s egyben a meccs legjobbja azonban a csapatkapitány, Geiger András volt!

NB I, férfiak, elődöntő, 1. mérkőzés

Fino-Kaposvár — Vegyész RC-Kazincbarcika 3:1 (19, 20, —18, 16)

Kaposvár, 250 néző. Játékvezetők: Éva T., László É.
Kaposvár: ifj. Laszczik I. 3, Nagy J. 8, Geiger 19, Gergye 12, Nacsa 22, Szabó A. 8. Csere: Dömötör, Deák (liberó), Bozóki, Magyar 3. Edző: Demeter György
Kazincbarcika: Lehóczky L. 6, Juhász P. 9, Bokor E. 14, Dudás 3, Gulyás 4, Árva 3. Csere: Szántai (liberó), Csizmadia 8, Lehóczky G. 5, Orosz 4. Edző: Dudás András

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:3, 12:8, 18:11, 22:18. 2. játszma: 8:6, 12:8, 12:11, 16:11, 21:16. 3. játszma: 5:8, 8:14, 12:20, 15:23. 4. játszma: 8:4, 8:7, 12:11, 16:13, 20:14, 23:15

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1:0, a Kaposvár javára.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Demeter György:
— A harmadik játszmában agresszív nyitásaival meglepett minket a Kazincbarcika, amely ma bizonyította, hogy nem véletlenül jutott az elődöntőbe. Sportos, jó röplabdát játszó csapat.
Dudás András: — Az elején kerestük a csapatunkat, és fokozatosan javult a játékunk. A harmadik szettben szép játékkal nyertünk, ez viszont nagy elégedettséggel töltötte el a csapatot, és a negyedik részben hagytuk feléledni a nagyon jó Kaposvárt.

Kalo-Méh-Kecskeméti SE — Dági KSE 3:0 (20, 19, 18)

Az 5-8. helyért, 1. mérkőzés: Csepeli RC — Dunaferr SE 3:1 (19, 21, —20, 20)

Címkék: bajnokság kaposvár röplabda nb1 kazincbarcika vegyész rájátszás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr844320983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása