Ki lesz vagányabb??

 2012.03.16. 22:12

Férfi és női elődöntőt egyaránt tartogat a röplabdaszombat! A hosszú és értelmetlen szünet után végre ismét zajlik az élet! A férfiaknál a címvédő Kaposvár már másodszor játszik a pénteken nagyszerűen helytálló Kazincbarcikával, míg a női mezőny legjobb négy csapata először néz farkasszemet egymással a fináléba kerülésért. Előzetes!

NB I, férfiak, elődöntő, 2. mérkőzés


FINO-KAPOSVÁR ― VEGYÉSZ RC-KAZINCBARCIKA

(március 17. szombat, 16 óra)
A vártnál sokkal jobb meccset és sokkal nagyobb küzdelmet hozott a két együttes első, péntek esti összecsapása! A borsodiak jól játszottak, bátrak és vagányak voltak, bár a részeredmények nem ezt mutatják, a három vesztett szettben is szépen helytálltak, a megnyert játszmáról nem beszélve. A Kaposvár számára ismert a recept szombatra: megismételni az egy nappal korábbi produkciót, persze a harmadik szettet kivéve. Nem lazíthat a címvédő, a magabiztos sikerhez ugyanolyan csúcsteljesítményt kell nyújtania, mint az első meccsen!

Tippünk 3:0

NB I, férfiak, rájátszás az 5-8. helyért, 1. mérkőzés

MAFC-BME-MAPEI ― SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI

(március 17. szombat, 16 óra)
Több mint két hónapja, január 8. óta nem tudott bajnoki meccset nyerni a MAFC, nagy meglepetésre a Dág elleni negyeddöntőben sem! Betegségek, sérülések nehezítették a fővárosiak dolgát, egyik legjobbjuk, Takács Gergely például ebben a szezonban már biztosan nem játszhat. Az előző idényben csak hetedik lett a korábbi kétszeres bronzérmes MAFC, amelynek vezetőedzője most érthetően előrelépne.
― Balszerencsés sorozat után remélhetőleg lassan összeáll a társaság, remélem, a rájátszás végén az ötödik helyért tudunk majd küzdeni ― nyilatkozta a hunvolley.blog-nak Vocskó György. ― Nagyon komolyan kell venni a lelkes Szolnok csapatát. Mivel mi egy picit pszichésen alulteljesítettünk az utóbbi időben, ők pedig a remény erejével próbálnak előnyt szerezni, éles, kemény meccsre számítok, amelyen a papírforma szerint nekünk kellene nyernünk. Még mindig nem mindenki százszázalékos, nem teljes a csapat létszáma. Célunk egyértelműen az ötödik hely megszerzése, bár ennyi probléma, ami tavasszal volt, nem is emlékszem, hogy korábban bármikor előfordult volna.
― Tisztességgel felkészültünk, hiszen fontos meccsek előtt állunk ― mondta Gulyás Ferenc, a Szolnok edzője. ― Előrelépés lenne számunkra, ha hoznánk ezt a párharcot, és számomra, hiszen ezzel bizonyítanám, hogy munkával lehet előrejutni! Az utóbbi két hétben folyamatosan változó volt az egészségügyi helyzet, két napokat mindenki kihagyott, mert átment a csapaton az influenza. Ha mentálisan összeszedjük magunkat, megnyerhetjük ezt a két vagy három meccset.

Tippünk 3:2

NB I, nők, elődöntő, 1. mérkőzések

BUDAPEST SE-FKF ZRT. ― TEVA-GÖDÖLLŐI RC

(március 17. szombat, 17 óra)
A megjósolhatatlan kimenetelű párharc... Az első meccs után okosabbak leszünk, szoktuk volt mondani, de előtte?! A BSE a hazai pálya miatt okvetlenül esélyesebb ezen a találkozón, hiszen a Gödöllő legutóbb öt éve tudott nyerni az istállónak csúfolt városmajori teremben. A két együttes tudásszintje nagyjából megegyezik, talán az dönthet, hogy melyikük lesz pontosabb, hatékonyabb, ugyanakkor vagányabb, és ez utóbbiban a fővárosi együttes székesfehérvári fiataljai általában élen járnak!
A meccs bővebb előzetese ide kattintva olvasható!

Tippünk 3:2

VASAS-ÓBUDA-HOFEKA ― BÉKÉSCSABAI RSE

(március 17. szombat, 18 óra)
Sokan csak fanyalogtak, ha a Vasas került szóba, mondván a csapat tökutolsó lett az európai alsó-középmezőnyt jelentő nemzetközi ligában. Igen ám, de az óbudaiak csattanós választ adtak, amikor megverték előbb a Gödöllőt, majd a bajnoki alapszakasz-győztes BSE-t a Magyar Kupa négyes döntőjében. A csabaiak már a négy közé jutással is történelmi tettet hajtottak végre, de nem szeretnének itt megállni. Sérülések immár nem hátráltatják őket, Pallag Ágnes is bevethető, és a negyeddöntő igazolta, hogy Szombathelyi Szandra is gyorsan beilleszkedett új együttesébe.

Tippünk 3:1

NB I, nők, rájátszás az 5-8. helyért, 1. mérkőzések

ÚJPESTI TE ― SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI

(március 17. szombat, 17 óra)
Nem gondoljuk, hogy az ötödik-nyolcadik helyért rendezendő rájátszás agyonmotiválja a rutinos újpestieket, akik nyilvánvalóan nagy csalódásként élték meg, hogy 2:1-es összesített előnyről nem tudták megnyerni a Békéscsaba elleni negyeddöntőt. Ezúttal könnyebb dolguk lesz, ugyanis a szolnokiakat az ismert anyagi problémák hátráltatják, és bár a Vasas ellen szépen helyálltak, most sem lehetnek merészebb céljaik.

Tippünk 3:0

ALBRECHT-MISKOLCI VSC-MISI ― TFSE-KRA

(március 17. szombat, 17 óra)
Ez egy sokkal élesebb párharc lesz, hiszen két motivált együttes találkozik, nekik egyértelműen rangot jelentene az ötödik hely megszerzése. A TF-nek a fővárosban könnyebb dolga volt az edzőmeccsekkel, hiszen több ellenfelet is talált. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni a Miskolc hazai pályájáról, amely valóban előnyt jelent a csapatnak. A borsodiak a ráhangolás jegyében szerdán Kassán játszottak felkészülési mérkőzést, és 3:1-re győztek. Az MVSC-ben mindenki egészséges, így Toma Sándor a legjobbjait küldheti pályára.
— A fővárosiak jó játékosokkal rendelkeznek és fegyelmezetten játszanak — mondta Toma Sándor, a Miskolc edzője. — Legutóbb hazai környezetben három-egyre nyertünk ellenük, idegenben pedig három-kettőre, vagyis a csatát egyáltalán nem tekinthetjük előre lefutottnak. Abból indulunk ki, hogy szombaton, Miskolcon győzni fogunk, és ebben az esetben már hétfőn pontot tehetünk a mondat végére. Ha esetleg a második mérkőzésen rövidzárlat érne bennünket, akkor harmadszorra, újra itthon, mindenképpen két vállra kell fektetnünk ellenfelünket.
Erről a meccsről előzetest olvashat ide kattintva is!

Tippünk 3:2

Címkék: bajnokság beharangozó röplabda nb1 rájátszás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr524321170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása