84 lánycsapat a Szeged Kupán!

 2012.03.06. 10:53

A Csongrád Megyei Röplabda Szövetség és a Szegedi Sport és Fürdők Kft. március 10-11-én rendezi a Sport XXI. Szeged Kupa mini és gyermek leány röplabdatornáját. A versenyről, annak népszerűségéről és a programról beszélgettünk Bezdán Istvánnal a Csongrád Megyei Röplabda Szövetség főtitkárával.

― Mióta él ez a verseny?
― Ha jól emlékszem a hetvenes években indult el ez a torna, amit Markovics Endre, a szövetség akkori elnöke indított el párhuzamosan a Fesztivál Kupával, tehát a felnőttek versenyével. Sajnos ő 1989-ben eltávozott közülünk, de mi azóta is töretlenül folytatjuk a versenyt.

― Mit mutatnak az elmúlt évek? A verseny népszerűségére gondolok.
― Úgy érzem, hogy a torna lassan kinövi Szegedet, de most még a lebonyolíthatóság határán tudtuk fogadni a lánycsapatokat. 84 együttes jelentkezett. Igazából már nem is tudunk többet fogadni. A fiúk esetében volt egy kis probléma, mert kevés csapat jelentkezett, aminek valószínűleg az idei hószünet az oka. Most pótolják az akkor elmaradt tanítási napokat, így az iskoláknál ez gondot jelent. Ősszel például hatszáz gyermeket kellett elszállásolni, azt gondolom, ez nagyon nagy szám, és most sem lesznek kevesen.

― Milyen céllal indult ez a verseny a hetvenes években?
― Kifejezetten az utánpótlás miatt indult. Most is gyermek- és mini korosztályba írtuk ki a versenyt. Azt hiszem, azért is olyan népszerű, mert ősszel és tavasszal itt mindenki megjelenik, ez a legnagyobb megmérettetés. Általában száz csapat szokott lenni, most ez a fiúk hiánya okán nincs meg.

― Mi volt az eddigi legnagyobb létszám, a szülőket, vendégeket is beleértve?
― Általában hat-nyolcszázan szoktak lenni, de volt már olyan, hogy ezer gyerek ütötte a labdát itt, Szegeden a kétnapos torna alatt. Így a számokból is látszik, hogy ez egy óriási megmozdulás.

― Hogy néz ki a két nap programja?

― Tavaly elkezdtük a kiemelt, tehát az A- és B-osztály szisztémát alkalmazni, ami azt jelenti, hogy a jobbakat külön kategóriába tettük, és lehetőséget biztosítottunk nekik arra, hogy egymással játszva még jobb, még izgalmasabb mérkőzéseket játszanak, még többet tudjanak fejlődni. Ez alapján a lányoknál nyolc csapat a miniben, és nyolc csapat a gyermekkategóriában külön-külön küzd egymással a kupákért, díjakért, különdíjakért.

― Megkoronázva a tornát vasárnap este lesz az eredményhirdetés.
― Igen, a második nap végén, de szombaton és vasárnap is késő estig fogunk játszani a csapatok nagy száma miatt, amit mindenki előre tud, így sosincs mérgelődés, zúgolódás, csak örömteli játék. Igyekszünk kellő mennyiségű mérkőzést biztosítani minden csapatnak, ha már ide jönnek ezen a hétvégén.

(forrás: delmagyar.hu)

Címkék: szeged röplabda utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr534292432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása