Az elmúlt hétvégén elkezdődött a harmadik kör az NB II Nyugati-csoportjának alapszakaszában is. A Közgáz SC-DSK hazai pályán kétjátszmás hátrányból nyert 3:2-re a Kalocsai SE ellen a 15. fordulóban.

Sajnos a folytatás első szomorú híre, hogy a harmadik kört a székesfehérvári MÁV Előre SC már nem fogja végigcsinálni, a csapat anyagi okok miatt visszalépett az NB II küzdelmeitől, így hat csapattal fejeződnek be a Nyugati-csoport küzdelmei.

A folytatás első fordulójában a Közgáz SC-DSK csapatához utazott a Kalocsai SE. Hazai környezetben az egyre inkább magára találó alföldi együttes legutóbb győzni tudott a fővárosiak ellen. Ahhoz az összecsapáshoz hasonlóan ezúttal is teljes kerettel tudott pályára lépni a Kalocsa, amely így joggal bizakodhatott, hogy sikerül újra jó, és a tabellán pontot érő játékkal előrukkolnia.

A fővárosi csapat kezdte a mérkőzést, viszont a pontgyártást a Kalocsa! Az alföldiek az első pillanattól fogva érezhetően nagy önbizalommal, magabiztosan gyűjtötték a pontokat. Nyitásaik határozottak és jók voltak, ellenfelük sok fogadási hibát vétett, és ha sikerült is felépítenie egy támadást, akkor mezőnyben védekezett hatékonyan a Kalocsa. A hazai csapat láthatóan nem találta a ritmust, gyakorlatilag pontot is csak akkor szerzett, ha a vendég hibázott (11:25, 0:1).

A második játszma ott folytatódott, ahol az első befejeződött, továbbra is a látogatók tartották kézben a játékot. Szinte minden összejött ekkor a kalocsai csapatnak, a szélen Sztupovszki Anett és Szigeti Anna termelte a pontokat, míg centerposzton Vörös Viktória volt megállíthatatlan. Utóbbi ebben a szakaszban olyannyira hatékony volt, hogy hátsósorosként talán a mérkőzés pontját szerezte, amikor olyan erővel küldte a labdát a túloldalra, hogy szinte a parkettát is felszaggatta! A szett közepén kezdett magához térni a Közgáz, és egyre jobban teljesített. A mérkőzés egyre inkább kiegyenlítetté vált, egyre szorosabb labdamenetek döntötték el a pontok sorsát. A finishez érkezve már csak egypontos előnnyé olvadt a korábbi biztos kalocsai vezetés, ám a végén jobban koncentrálva, két jó nyitással már kétjátszmás volt az alföldiek előnye (22:25, 0:2).

Biztos volt, hogy pontot szerzett a Kalocsa, már csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e három ponttal hazatérnie. A harmadik szettben a fővárosi csapat lényegesen jobban koncentrált, egyre biztosabban fogadta a nyitásokat, egyre hatékonyabban támadott, míg odaát az apróbb figyelmetlenségek jelezték, hogy kezd alábbhagyni a lendület (25:20, 1:2).

A negyedik szett elején fej-fej mellett mentek a csapatok, majd előbb a hazaiak, aztán a kalocsaiak tízese nyitott egymás után nyolcat, így újra egál közeli volt az állás. Aztán a végjátékban jött a dráma. Három pontra volt a Kalocsa a győzelemtől (18:22), ám a Közgáz támadásai egyre biztosabban találtak utat az ellentérfélre. A fővárosiak legjobbja, a feladó Dénesi Brigitta remekül osztotta a lapot, a szélen pedig Petrás Dalma és Németh Nóra a blokkot jól elkerülve ütött a pályára, vagy ha nem ők, akkor a centerposzton volt hely a gyors akciókra. Aztán a végén egy játékvezetői hiba is sújtotta a Kalocsát, egyenlített a hazai csapat (28:26, 2:2).

Az ötödik szettre egyértelműen a hazai együttes irányította a játékot a fáradtsággal is küzdő Kalocsa ellen. Egyre több mezőnybeli hibát vétett a vendég, és még a szerencsével is hadilábon állt. A döntő szettet a Közgáz biztosan nyerte (15:8, 3:2).

A juniorok mérkőzésén az első szettet még sikerült megnyernie a Kalocsának, ám utána a Közgáz egyre biztosabban játszva megnyerte a mérkőzést 3:1-re.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 15. forduló

Közgáz SC DSK ― Kalocsai SE 3:2 (―11, ―22, 20, 26, 8)

Kinizsi utca. Játékvezetők: Román, Kovács
Közgáz: Horváth O., Dénesi B., Csötönyi, Vitányi, Németh N., Petrás. Csere: Ruppl (liberó), Felméry, Richter, Szabó B., Rácz D. Edző: Lestár László
Kalocsa: Kovács P., Jánosi, Sztupovszki, Vörös V., Dabis, Szigeti. Csere: Zsinka, Tóth V. Edző: Kováts Ágnes

Címkék: közgáz röplabda kalocsa nb ii

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr504291001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása