Bár a csapat még távol áll attól, hogy kiheverje a kupadöntő megpróbáltatásait, a kecskeméti fiúk csütörtökön függetleníteni tudták magukat a fájó vereségtől, és a több hiányzó ellenére simán hozták a háromjátszmás győzelmet a Szolnok elleni negyeddöntőben.

― Attól még nagyon messze vagyunk, hogy kiheverjük azt a vereséget, annak viszont örülök, hogy a mai mérkőzésre függetleníteni tudtuk magunkat a történtektől, a játékosok és én is ― kezdte meccs utáni értékelését Gyurkó Sándor, a Kecskemét edzője. ― Tartottam tőle, hogy a fejünket lógatva fogunk játszani, de szerencsére nagyon sportosan, fegyelmezetten játszottak a fiúk, és simán sikerült hozni a háromjátszmás győzelmet. A másik, ami fejtőrést és aggodalmat okozott, hogy a sérültek nagyon behatárolták a lehetőségeinket. Tóth I Gábor bokáját mindenképpen kímélni akartam, mert nem jött teljesen rendbe, és a hétvége is megerőltető volt a lábának. Bíztam benne, hogy Hatvany Zsolt, aki irányította ma a csapatot, koncentráltan és rendben le fogja játszani a meccset. Ez így is lett. Dorcsák Lajos otthon fekszik betegen, őt Somodi István pótolta centerposzton, valamint Csala Bernátot is pihentettem, helyette Farkas Péter kezdett. Szappanos Mátéval úgy egyeztünk meg, hogy egy hétig még kezelésekre jár, de meccs előtt jelezte, úgy érzi, hogy teljesen jó a dereka két kezelés után, ám hajtatatlan leszek: nem engedem, hogy átöltözzön se szombaton, se jövő hétfőn! Nekem százszázalékos állapotban van rá szükségem!

Gyurkó Sándor a csapatával együtt mindent megtesz, hogy az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban hétfőn már a továbbjutást ünnepelhessék a kecskeméti szurkolók.

NB I, férfiak, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Kalo-Méh-Kecskeméti SE ― Szolnoki Főiskola RK-SI 3:0 (11, 17, 20)
Kecskemét, 100 néző. Játékvezetők: Stefik, Szabó Zs.
Kecskemét: Hatvany Zs. 4, Csányi D. 10, Bokor G. 6, Farkas P. 12, Somodi 9, Csoma 14. Csere: Szabó T. (liberó), Erki 1, Tigyi 1. Edző: Gyurkó Sándor
Szolnok: Bodonyi 6, Rása G., Rása A. 6, Szöllősi 8, Tarjányi 2, Kovács S. 6. Csere: Bene, Tamási (liberók), Illés, Varga Z. 1. Edző: Gulyás Ferenc

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 4:2, 8:6, 12:8, 16:9, 21:11. 2. játszma: 4:2, 4:6, 13:7, 17:12, 21:14. 3. játszma: 7:3, 10:6, 11:9, 16:10, 19:14, 22:14

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Gyurkó Sándor:
― Kevés időnk volt a Magyar Kupa-döntő után, de végül is hoztuk a meccset. Örülök, hogy a nézők magas színvonalú liberójátékot láthattak Szabó Tamástól.
Gulyás Ferenc: ― Papírforma-eredmény született. Nem kezdtünk olyan koncentráltan, ahogy szerettem volna, és a nyitásfogadásaink sem voltak pontosak.

(forrás: kesport.hu)

Címkék: bajnokság kecskemét szolnok röplabda nb1 rájátszás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr264189046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása