Hosszú utazás, rövid meccs

 2012.02.19. 21:52

A Vasi Sportakadémia hazai pályán nagyon magabiztosan verte 3:0-ra a tartalékos összeállításban szereplő Kalocsai SE csapatát a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz 14. fordulójából elhalasztott mérkőzésen. A szombathelyiek eddigi tizenkét meccséből ez volt a tízedik, amelyen játszmát sem vesztett.

A havazás miatt elhalasztott mérkőzést pótolták a csapatok Szombathelyen. Hiányosan, csupán hét fiatal játékossal érkezett a Kalocsa. A hazaiaknál a betegség tizedelte meg a csapatot az elmúlt héten.

Az utazás, a korai kelés nem tett jót a vendégeknek. Már a vasiak nyitásai megoldhatatlan feladat elé állította a kalocsai fogadókat. Három forgás után már tízpontos előnyt szedett össze a VSA. 18:8-as állásnál a második idejét is kikérte Kováts Ágnes, de ezzel sem tudta megállítani a hazai csapatot. Negyedóra alatt magabiztos játékkal nyerte az első játszmát a VSA (25:10).

Ébredezni látszott a Kalocsa a második szett elején. 3:1-es vendégelőnyt követően beindult a több poszton is új játékosokat bevető hazai csapat. Tóth Edina és Gőczi Boglárka nyitásai is kiemelkedően sikerültek. A hálónál a Kiss Brigitta, Benesóczky, Simon Judit hármas ellenállhatatlan támadásokat vezetett.  17:7-nél Bencsics két ásznyitással mattolja a hazaiakat, majd Kiss és Tóth támadásaival helyre állt a hazai erőfölény. Simon parádés leforgó-támadásával három pontra került a játszma megnyerésétől a VSA. Tóth Vivien középtámadásából, majd Jánosi felugrásos nyitásából szerzett pontot a Kalocsának. Simon továbbra is ellenállhatatlan volt a szélen, így megszerezte csapata utolsó pontját (25:16).

Beragadt a harmadik játszma elején az előző szettben mezőnyben már szép dolgokat mutató Kalocsa. Jól szálltak be az újabb játékosok a VSA-nál. Nyitásfogadásban továbbra sem találták a hazaiak jó nyitásainak megoldását az alföldiek. Támadásban Benesóczky egy lábról, feladó mögül többször is eredményes volt. Néhány megmozduláson látszott, hogy több van a vendégekben, elveszettnek hitt labdákat mentettek meg, pontos fogadásokból szép támadásokat vezettek a széleken és középen is. Zsinka eredményes volt a szélről, majd Kovács Patrícia okos ejtése ért pontot.

A hazai irányító remekül választotta meg támadóit, akik rendre mattolták a vendégeket. Kováts Ágnes 15:2-nél a második idejét is kikérte, ami megzavarta a vasiakat. Többen fogadási hibát vétettek, és támadásban is hibázott a VSA. 21:8-nál Tóth Vivien rontott ütést szélről, majd két ponttal később leforgóból javította hibáját, azonban ezzel is csak szépíteni tudott a pontarányon, mert végül egy szép középtámadással lezárta a mérkőzést a VSA (25:10, 3:0).

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, a 14. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Vasi Sportakadémia ― Kalocsai SE 3:0 (10, 16, 10)

Szombathely, 50 néző. Játékvezetők: Barabás, Éri
VSA: Németh J., Takács, Mikos, Simon J., Kiss B., Benesóczky. Csere: Sipos V. (liberó), Tóth E., Illés, Gőczi, Varga E., Magyar. Edző: Mucsi Péter
Kalocsa: Vén, Bencsics, Zsinka, Kovács, Tóth V., Jánosi. Csere: Pajsán. Edző: Kováts Ágnes

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Mucsi Péter:
― Gratulálok csapatomnak a győzelemhez. Külön örülök, hogy nyitásban jelentős javulást mutattunk. Dicséret illeti minden játékosomat, hiszen tizenkét forduló alatt ez volt a tízedik olyan mérkőzésünk, amelyen játszmát sem vesztett csapatom.
Kováts Ágnes: ― Fiatalokkal érkeztünk Szombathelyre, akiknek a játéktudása és rutinja nagyon kevés, hiszen a tavalyi évben a serdülő korosztályban játszottak még. A hazai csapat magassági fölénye kezdetben nagyon visszavette csapatom teljesítményét. Nem tudtuk érvényesíteni a nagyobb teremben gyakorolt nyitásainkat. A csapat tudásához képest a mezőnyjátékunk megfelelő volt, bár a harmadik szettre a kedvünk is alábbhagyott. A hosszú út is hozzájárult, hogy a csapat nem tudta a legjobb formáját hozni.

Junior: Vasi Sportakadémia ― Kalocsai SE 3:0 (10, 16, 10)

(forrás: vsakademia.hu)

Címkék: szombathely kalocsa nb ii vasi vsa sportakadémia vasi sportakadémia

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr644136293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása