Péntektől vasárnapig Budapesten rendezik a férfi és a női Magyar Kupa négyes döntőjét. A Fino-Kaposvár együttese címvédőként ismét a végső győzelem reményében várja a tornát. A péntek esti elődöntőben a Csepel lesz az ellenfél, vasárnap este héttől pedig jöhet a döntő a Kecskemét vagy a Dunaferr ellen.

A somogyiak először pontosan húsz évvel ezelőtt nyertek kupát, az idei pedig már a 15. lehet a sorban... A kaposvári férficsapat sikerkovácsa, Demeter György 1992 májusában játszotta utolsó komoly tétmérkőzését, és az a találkozó rögtön bekerült a somogyi sport aranykönyvébe!

A Somogy SC néven szereplő együttes húsvétkor története során először hódította el a bajnoki címet, májusban, a szezonzáró összecsapáson pedig első alkalommal szerezte meg a Magyar Kupa-trófeát. A kaposvári sikercsapat 1300 néző előtt lépett pályára a Szeged ellen. A fiúk az első szettet magabiztosan nyerték, a térfélcsere után viszont nagy küzdelemben egyenlített a házigazda. A folytatás már kellemesebben alakult, hiszen villámrajtot vett a Somogy SC, és végül 15:13 arányban jobbnak bizonyult. A negyedik szettben 14:7-nél már felállva tombolt a publikum, és néhány perc múlva kezdődhetett az ünneplés.

― Természetesen máig emlékszem erre a szezonra és erre a mérkőzésre is ― mondta Demeter György. ― Abban a szezonban még játékos-edzőként segítettem a csapatot, és több nagy mérkőzést vívtunk a szegediekkel. Más volt akkor a röplabda, mint napjainkban, és nem csak a nézőtér volt tele, hanem az emberek körbeállták a pályát is, és mindenki egy emberként akarta a győzelmet. Örülök neki, hogy részese lehettetem az 1992-es sikereknek, és remélem, hogy húsz év múltán ismét ünnepelhetünk majd a kupadöntő és a bajnoki döntő végén.

A végére pedig még egy érdekesség: egy évvel később, 1993-ban éppen a budapesti Fáy utcában rendezték a kupadöntőt, és a Szeged 3:0-s győzelemmel vágott vissza a Kaposvárnak az egy évvel korábbi vereségért... Kaposvárról és Szegedről egyaránt százak keltek útra, hogy kiszurkolják kedvenceik sikerét. A kezdő sípszót ezer ember várta, aztán már csak a csongrádi drukkereknek volt okuk az örömre.

A Kaposvár hívei most abban bíznak, hogy a Fáy utca ezúttal szerencsét hoz nekik. Utoljára ugyanis 2005-ben rendeztek kupadöntőt a somogyi megyeszékhelyen, azóta bárhol is volt a finálé, mindig a kaposváriak örülhettek a végén...

(forrás: kapos.hu)

Címkék: demeter kaposvár röplabda magyar kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr94119352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása