A férfi NB I alapszakaszának 22. (utolsó) fordulójában a Vegyész RC-Kazincbarcika hazai pályán 3:0-ra győzött a Szolnoki Főiskola RK-SI ellen. A borsodiak még nem végeztek, a Csepel elleni meccsük hátravan a bajnokság első fázisából. Képgaléria itt!

Kellett a győzelem a hazai együttesnek, és az sem volt mindegy, hogyan sikerült begyűjtenie a három pontot. Ahhoz, hogy legyen esélye megszerezni az alapszakasz negyedik helyét a Dunaferr-rel szemben, 3:0-ra kellett nyernie a Vegyésznek. Ennek szellemében bekezdett a borsodi együttes, sokkal nagyobb motivációval játszott, mint az ellenfél, és kis túlzással akkor szerzett pontot, amikor akart (8:2). A vendégek nem idegeskedtek, edzőjüket leszámítva, aki 14:5-nél időt kért. De ekkor, illetve a technikai időig (16:5), valamint utána sem tudtak pontot gyártani a szolnokiak, így 17:5-nél újabb időkérés következett. Nem is akármilyen! Gulyás Ferenc edző taktikai utasítások helyen hason csúsztatta övéit, így emlékeztetve játékosait arra, hogy le kellene menni a földre a labdákért. Sokat nem jelentett ez sem, a szettet simán hozta a Vegyész.

A második játékrész elején picit többre tellett a Szolnok erejéből (8:4), és a technikai idő után nem sokkal egyenlíteniük is sikerült (10:10). A folytatásban hazai oldalon többnyire az ütés előkészítésében akadtak gondok, így a vendégek előnyhöz jutottak (13:14). De ekkor gyorsan csinált három pontot a Vegyész a technikai szünethez (16:14), majd folytatta jó sáncmunkáját, ami újabb szolnoki időkéréshez vezetett (20:15). Aztán Lehóczky Gergő állt a nyitóhelyre, és csinált szépeket, ekkorra már mindkét edző jelentősen mozgósította a cserepad állományát (2:0).

A harmadik játékrész elején néhányszor elmérték a pályát a hazaiak, és az ütés-fogadássokkal is meggyűlt a bajuk (3:5), így a szett első technikai idejénél is a Szolnoknál volt az előny (7:8). Ütőerőben azonban nemigen tudta felvenni a versenyt vendég együttes a Vegyésszel, amelynek így hamar sikerült fordítania (13:10). Aztán néhány játékvezetői ítélet adott okot csodálkozásra, egyik és másik oldalon is, majd 14:14 után, amikor a hazaiak pillanatai következtek, 18:15-nél Gulyás edző kért időt, sőt 21:16-nál is ugyanezt tette. De féket már nem tudott találni a Vegyész izmosabb, fineszesebb játékára, így a hazaiak a kötelező győzelmet az elvárt három szettben gyűjtötték be (3:0).

A 21. fordulóban a téliesre fordult időjárás miatt nem utazott el a Csepel elleni idegenbeli meccsre a Kazincbarcika. A két csapat megegyezett a mérkőzés pótolásának időpontjáról, az alapszakasz utolsó bajnokiját szerdán 18 óra 30 perctől játsszák a fővárosban. Előtte egy nappal, vagyis kedden 17 órától a Vegyész a Kecskemét gárdáját fogadja edzőmeccsen.

NB I, férfiak, alapszakasz, 22. (utolsó) forduló

Vegyész RC-Kazincbarcika ― Szolnoki Főiskola RK-SI 3:0 (11, 19, 19)

Kazincbarcika, 250 néző. Játékvezetők: Éva T., Ujházi
Kazincbarcika: Lehóczky L., Juhász, Gulyás, Csizmadia, Bokor, Lehóczky G. Csere: Szántai (liberó), Germuska (liberó), Kiss G., Dudás, Árva, Orosz. Edző: Dudás András
Szolnok: Bodonyi, Rása G., Szőllősi, Rása A., Tarjányi, Kovács S. Csere: Tamasi (liberó), Varga Z., Bede, Gyapjas. Edző: Gulyás Ferenc

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Dudás András:
― Koncentrált játékkal megadtuk a mérkőzés alaphangját, utána is csak a mi hibáinkból tudott feljönni a Szolnok, de nem volt komoly gond a találkozó során.
Gulyás Ferenc: ― Így nem lehet hozzáállni a játékhoz, így lesüllyedni az akarat szintjén ez elfogadhatatlan. A rájátszásra készülünk, igazi tétje nem volt számunkra ennek a mérkőzésnek, úgy látom, hogy sikerült furcsán értelmezni ezt a helyzetet. Ki fogom szedni a csapatot a langyos vízből!

(forrás: Borsod Online)

Címkék: bajnokság szolnok röplabda nb1 kazincbarcika vegyész

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr444098317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása