Hatalmas sikert aratott a marosvásárhelyi CSU Medicina női csapata, amely a román bajnokság alapszakaszának 13. fordulójában három játszmában felülmúlta az előző bajnokság ezüstérmesét, a bajnoki ambíciókat dédelgető bukaresti Dinamót.

A találkozón a hazai csapat hatalmas lelkesedéssel pótolta játékosai kisebb tapasztalatát, és az éllovas Stiinta Bacau legyőzése után (amelynek azóta is ez az egyetlen veresége) még egy értékes skalpot gyűjtött be. A sikerrel megnyílt az út a marosvásárhelyiek előtt a bajnoki dobogó felé, noha Luka Valeriján vezetőedző szerint korai lenne erről beszélni.

A mérkőzésre megtelt a Pongrácz Antal Csarnok, négyszáz szurkoló zsúfolódott a kis kapacitású lelátókra, s a csapat teljesítményével arányosan remek hangulatot varázsoltak. Pedig a legtöbben valószínűleg nem számítottak sikerre, ám amikor az eredmény kezdett kedvezően alakulni, akkor a minden megnyert labda lelkesedést váltott ki, s ez szárnyakat adott a helyi csapatnak a folytatáshoz.

Már az első játszmában feltűnt, hogy Luka Valeriján tanítványai nem ismernek vesztett labdát, ugyanakkor Ciocian feladásai sokszor találták felkészületlenül a Dinamo védelmét. Ehhez hozzájárultak a remek nyitások, s bár ahányszor Szimanics jól kapta a labdát a fogadótól, a Dinamo tapasztalt ütőinek támadásaival nem tudott mit kezdeni a hazai védelem, mégis a CSU Medicina szolgáltatta a szebb labdameneteket, s szerezte a több pontot. 16:12-nél sikerült a házigazdáknak először négypontos előnyre szert tenniük, s ezt többé-kevésbé meg is őrizték a végéig, bár 22:21-nél Koljeva nyitásaival egy pontra is feljött a Dinamo.

A második játszma határozta meg végül a találkozó kimenetelét. A Dinamo megvillantott valamit abból, amiért esélyesnek tartják a bajnokságra is, de a fiatal marosvásárhelyiek sem hagyták alább. Egyszer az egyik, aztán a másik fél vezetett, de 20:22 után is egyenlíteni tudott a CSU Medicina. 23:23-nál a játékvezető egy hatalmas hálóérintést is elnézett, így nem a házigazdáknak, hanem a vendégeknek volt játszmalabdájuk, azonban ezt is, és utóbb még kettőt hárított a marosvásárhelyi csapat, fordítva viszont már nem rontotta el a harmadik saját lehetőségét a szetthez.

Innen a lélektani előny a marosvásárhelyieknél volt, s ezt maximálisan kihasználva 18:10-re is vezetett a harmadik játszmában, ám a Dinamo még ekkor sem volt vert helyzetben, hiszen hét zsinórban bevitt ponttal 18:17-re csökkentette a hátrányt. A lelátók azonban nem engedték összehullani a hazai csapatot, amely Minca szervasorozatának megtörése után már többé nem engedte ki kezéből a vezetést, és 21:20 után négy zsinórban bevitt ponttal a hárompontos győzelmet is megszerezte.

― Nagyon nagy győzelmet arattunk ― nyilatkozta a mérkőzés után Luka Valeriján vezetőedző. ― A mérkőzés előtt azt mondtam, hogy ha a soron következő három találkozóból, a Dinamo ellen, Bákóval idegenben, illetve Ankarában egyet is nyerünk, nagyok vagyunk. Nos, egyet nyertünk, de azért most nem szeretnénk megállni. Nem szívesen szoktam senkit kiemelni, de ma Ciocian és Iancu nagyot játszott. Tizennyolc évesek csak, s ebben a korban nem könnyű egyenletesen teljesíteni sokkal tapasztaltabb és jobban fizetett ellenfelekkel szemben. Ezzel a győzelemmel reménykedhetünk az első négy közé jutásban, a dobogóról azonban még korai beszélni. Persze azért harcolni fogunk érte.

A CSU Medicina jelenleg a bajnoki rangsor harmadik helyét foglalja el a Stiinta Bacau és a CSV 2004 Tomis Constanta mögött. A Challenge Kupában is menetel az együttes, hiszen a legutóbbi visszavágón 3:0-ra megverte a szerb Radnicski Belgrádot, és a folytatásban a török Iller Bankasi Ankara együttesével találkozik.

Román bajnokság, nők, alapszakasz, 13. forduló

CSU Medicina CSS Targu Mures ― CS Dinamo Romprest Bucuresti 3:0 (21, 28, 20)

Marosvásárhely, 400 néző. Játékvezetők: Luputan, Mitrasca
CSU Medicina: Jovanovics, Ciocian, Chitigoi, Iancu, Ivanof, Cvetanova. Csere: Nechiti (liberó), Trica, Cazacu
Dinamo: Mendes, Marcovici, Wojcieska, Carbuneanu, Koljeva, Szimanics. Csere: Stefan (liberó), Smarandache, Baciu, Minca

(forrás: szekelyhon.ro)

Címkék: románia bukarest román marosvásárhely röplabda dinamo

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr973824324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása