A Vasi Sportakadémia hazai pályán 3:0-ra nyert az ajkai Röpisuli SE ellen a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz 12. fordulójában. A vendégek a sérülések miatt tartalékosan álltak fel, mégis szinte végig kiválóan küzdöttek.

Rangadóvá lépett elő a mérkőzés, hiszen a bajnokságban remekül szereplő ajkai csapat múlt heti, Közgáz elleni győzelmével fellépett a dobogóra. A szombati, Kalocsa elleni sikerével pedig tovább erősítette pozícióját. A két együttes csatája kiváló mérkőzést ígért vasárnap délutánra.

Bátran kezdett az Ajka. Kitűnő nyitásai meglepték a hazai nyitásfogadókat. A szombathelyi támadásokra rányomta bélyegét a gyenge nyitásfogadás.  Szervarontásaival tovább nehezítette saját dolgát a VSA. A lelkes, motivált Röpisuli elhúzott négy ponttal, már 13:9-re vezetett, amikor Németh került a nyitóhelyre, és szervasorozatával tíz pontot termeltek a hazaiak, ezzel el is döntötték a játszma sorsát. A könnyű pontok lendületet adtak a szombathelyi csapatnak, és meg sem álltak a játszmagyőzelemig (25:17, 1:0).

A második szettben magukra találtak szombathelyi lányok. Németh jól szolgálta ki társait. Mikos és Benesóczky középtámadási rendre utat találtak vendégek térfelén. Szélről Májusi Réka és Májusi Dóra tartotta a lelket a vendégekben, de a Májusi eső ezúttal nem ért aranyat. Az Akadémia végig vezetve, magabiztosan hozta a második játszmát (25:18, 2:0).

Tovább fiatalított a VSA a harmadik etapban. Folyamatosan cserélte le az egész kezdőcsapatát a hazaiak edzője. Németh, majd Takács nyitásaival hirtelen nyolcpontos előnyt szerzett a vasi együttes. Hitét vesztette az addig szépen, lelkesen játszó vendégcsapat. 19:4-nél már második idejét is kikérte az edző, azonban ez sem rázta fel csapatát. Az Akadémia teljes cseresora is szépen vette fel a mérkőzés ritmusát, és különösebb nehézség nélkül, magabiztosan nyerte meg a játszmát, és a mérkőzést a szimpatikusan küzdő ajkai fiatalok ellen.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 12. forduló

Vasi Sportakadémia ― Röpisuli SE-Ajka 3:0 (17, 18, 14)

Szombathely, 50 néző. Játékvezetők: Horváth, Mihály
VSA: Németh, Takács, Mikos, Simon, Kiss, Benesóczky. Csere: Sipos (liberó), Gőczi, Varga, Molnár, Illés. Edző: Mucsi Péter
Ajka: Májusi R., Őri, Tóth-Fáber, Májusi D., Pintér, Kovacsics. Csere: Torda (liberó), Vallerné. Edző: Magvas Istvánné

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Mucsi Péter:
― Örülök a győzelemnek, különösen annak, hogy minden játékosomnak lehetőséget tudtam adni, akik éltek is a bizalommal. Az egyhónapos kényszerszünet után kezdünk végre játékba lendülni. Voltak bíztató támadásaink, és a védekezésünkben is pozitív változásokat látok. Dicséret illeti a vendégeket is, küzdeni tudásból példásra vizsgáztak a mai napon.
Magvas Istvánné: ― Erősen megfogyatkozott a csapatom a sérülések miatt. A lányok szívüket-lelküket kitették a pályán, küzdöttek, de a játékerőben sokkal erősebb a hazai csapat, amely főleg nyitásaival hozta nehéz helyzetbe csapatomat. Nem tudtuk megfelelően fogadni a hazaiak remek szerváit.

Junior

A végletekig kiélezett mérkőzésen sikerült a győzelem a hazai csapatnak. A színvonal és az izgalom némely felnőtt mérkőzés nívóját is messze felülmúlta. Dicséret illeti mindkét csapat játékosait, egyrészt a remek mérkőzésért, másrészt a sportszerű küzdelemért. Büszke lehet mindkét edző csapatára, játékosaira.

Vasi Sportakadémia ― Röpisuli SE-Ajka 3:0 (―27, ―23, 12, 23, 14)
VSA: Illés, Takács, Tőkés, Gazdag, Sipos, Gőczi. Csere: Sipos L. (liberó), Nagy, Molnár, Németh, Tóth. Edző: Mucsi Péter
Ajka: Májusi R., Őri, Tóth-Fáber, Májusi D., Torda, Kovacsics. Edző: Magvas Istvánné

(forrás: vsakademia.hu)

Címkék: szombathely ajka nb ii vasi vsa sportakadémia vasi sportakadémia röpisuli

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr703740939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása