Ilyen, amikor egy csapat megnyert meccset veszít el! Közhely, de most nagyon igaz! A MAFC hazai pályán 3:2-re bukott a Dunaferr ellen a férfi NB I alapszakaszának 19. fordulójában. A fővárosiak 3:0-ra győzhettek volna, ehelyett 2:1-ről és 22:18-ról kikaptak.

A Dunaferrből munkahelyi elfoglaltságok miatt a vasárnapi időpont ellenére is hiányzott Czintula Mihály. A hazaiaknál nem volt ott az ötvenedik születésnapját ünneplő Markovich Béla. A vezetőedző, Vocskó György egyébként szombaton ünnepelt (62), segítője, Novák László pedig márciusban lesz félszáz!

A két együttes a Magyar Kupa negyeddöntőjében is találkozott, Káposztásmegyeren a Dunaferr győzött (3:0), a visszavágón pedig a MAFC (3:2).

AZ ELSŐ SZETT

Tamasi István duplájával kezdődött a meccs, de a harmadik ütését Lukács Attila kegyetlenül visszablokkolta, majd hamarosan nyitott egy ászt is (3:3). Molnár István centerütésével ismét a MAFC vezetett (5:3), ám Hatvany Attila sánca ismét egyenlítést eredményezett (5:5). Az első technikaihoz megint kétpontos MAFC-vezetéssel érkeztek a csapatok (8:6), mert jól védekeztek a hazaiak. Pillanatok alatt egyenlített a Dunaferr (8:8), hogy Molnár István ásznyitásával megint a fővárosi együttes álljon jobban (10:8). Pádár Krisztián ütést rontott, ekkor már hárommal mentek a hazaiak (12:9). Támadási hibák miatt apadt az előny (14:13), de a dunaújvárosiak sem céloztak pontosan, így a második kötelező pihenőre visszaállt a hárompontos differencia (16:13).

Nagy taktikai csata dúlt a pályán, de az irányzékkal néha gond volt mindkét oldalon. Hatvany Attila ászértékű szervája után már csak egy ponttal vezetett a MAFC, és ez a rontott nyitások miatt nem is nagyon változott (18:17). Szinte észrevételül araszoltak a hajrá felé a csapatok, aztán Lukács Attila blokkolta középen Takács Gergelyt, erre a hazaiak szakvezetése időt kért (19:19). A visszatérés után Takács azonnal javított, Jahn Péter pedig visszaállította a kétpontos különbséget, így már Tomanóczy Tibornak kellett időt kérnie. A folytatásban Jahn rontott, de fél percen belül javított, hogy aztán megint hibázzon (22:21). Pádár egyenlített, a hazaiak nem kértek időt, úgyhogy Jahn Péternek volt alkalma újabb pontot szerezni. Szabó Balázs válaszolt rá, majd Hatvany Attila ásznyitásával játszmalabdához jutott a Dunaferr! Jött is rögtön a MAFC-idő, és Jahn Péter támadásrontása. Megnyert szettet vesztett a házigazda (23:25, 0:1). Tegyük hozzá, Jahn ütésében hallhatóan és láthatóan benne volt a blokk, de ezt a játékvezetők nem érzékelték.

A MÁSODIK SZETT


Megint Tamasi, és megint 2:0 az elején, de a folytatásban ismét jöttek a rossz nyitások. Molnár Istvánt csak egy pillanatra hagyták őrizetlenül, máris odavágott, de Hatvany Attila a szélről rögtön válaszolt (4:3). A hibázó újvárosiak is kellettek hozzá, hogy hárommal megléphessen a MAFC (6:3), és a hármas előny megmaradt az első technikaira is (8:5). Takács Gergely a pihenő előtt és után is sáncolt egy nagyot, sőt egy átpattanót is visszabombázott (10:7). Sokat hibázott a látogató, és a Takács-percek még nem értek véget, a nagyszerű center nyitott egy szerencsés ászt, Tomaóczy Tibor időt kért (12:7). Pádár törte meg a Dunaferr rossz sorozatát, de Jahn Péter visszaállította az ötpontos differenciát.

Pádár Krisztián két támadást is elrontott egymás után, Dávid Csanád viszont nem hibázott a hátsósorból. Megtorpant a MAFC, Tari Zsolt hálót ütött, de kisvártatva javított (16:10). A második kötelező pihenő után a dunaújvárosiak hibáztak, ezért maradt hat pont körül a különbség (18:12). Dávid Csanád belelendült, aztán Szabó Balázs szerzett látványos pontot: a pálya csücskében állt, alkarral mentett, és az áthulló labdát a hazaiak hagyták beesni! Takács Gergely rontása után időt kértek a fővárosiak, mert a vendégek cseresora megkezdte a felzárkózást (18:15)! Tari Zsolt dicséretes emelkedéssel nagyot blokkolt, a másik oldalon pedig Pádár talált (20:17).

Jahn Péter keresztütése széles volt, de egy nagy sánccal azonnal korrigált (21:18). Dávid Csanád a hátsósorból bombázott, out, de benne volt a MAFC-blokk, mégis a hazaiaknak járt a pont, a Dunaferr megint időt kért (22:18). Rossz szervákkal araszoltak a csapatok, majd Gebhardt Norbert ütése szélesre sikeredett, Jahn Péter pedig kiszerválta Dávid Csanádot (25:19, 1:1).

A HARMADIK SZETT

Az első nyitás a Dunaferr rossz fogadása miatt az első játékvezető kezei között landolt, ezzel vezetett a MAFC. Tamasi gyorsan hozzátett egy ászértékű szervát (3:1), Takács pedig hozta a tőle jól megszokott centerbombát. Két vendéghiba, és máris három közte, aztán Molnár István döngetett középen. Molnár blokkban is nagyot alakított, jöhetett az első szünet (8:3). Szabó Balázs mindig talált, amikor ütött, de kevés lehetőséghez jutott. Vocskó Máté feladásból szerzett pontot, aztán ejtésből is eredményes volt (10:5).

Szárnyalt a MAFC, Molnár István ászt nyitott, Tomanóczy Tibor pedig visszaküldte Hatvany Attilát. Szerencséje sem volt a Dunaferrnek, jött is az időkérés (12:5). Takács Gergely sánca után rongálta a labda a talajborítást, majd Pádár talált be a szélről. Jahn Péter megint kihozott egálra két támadást (egy hiba, egy jó), együttese nyolc ponttal vezetett a második technikainál (16:8). Látványos labdamenet égén Molnár István volt eredményes, de a következő próbálkozása során blokkot kapott Lukácstól (17:11). Jahn ütése out volt, és máris időt kellett kérnie a hazai együttesnek. Jahn újra rontott, aztán Molnár próbálkozását ismét visszasáncolta Lukács (17:14).

A remek percek után semmi nem jött be a MAFC-nak, de Molnár István megtörte a rossz periódust. Tari Zsolt is alkarral szerzett pontot, időt kért a Dunaferr (19:14). Lukács centerpontja tartotta versenyben a vendégcsapatot, de Molnár István ászértékűt nyitott (21:15). Egy ide, egy oda, és máris a játszmagyőzelem küszöbére lépett a házigazda (23:17). Pádár Krisztián remek nyitása után szervált egy rosszat, aztán Molnár István lezárta a szettet (25:20, 2:1).

A NEGYEDIK SZETT

Visszaállt a Dunaferr kezdőcsapata, és Hatvany Attila két ponttal kezdte a játszmát (2:2). Tartotta magát a vendégcsapat, újra izgalmas volt a játék és szoros az állás. Jó megoldások és rossz nyitások váltottál egymást, elképesztő mentések után Jahn Péter talált be a szélről (6:4). Molnár István kegyetlenül visszablokkolta Dávid Csanád bombáját, majd a liberó, Tihanyi Péter sokadik bravúros mentése után Vocskó Máté adta Pádár kezébe a labdát (8:4). Volt tehát látványosság bőven, Dávid Csanád ütése után Tamasi blokkoló kezéről az antennára vágódott a labda. Molnár nyitása után Pápai alkarozta a csarnok falára a játékszert, Tomanóczy Tibor pedig egyre dühösebb volt, és időt kért (10:5).

Hatvany leheletfinom ejtése is pontot ért, és Jahn Péter támadása is, de utóbbi is a Dunaferrnek, mert kint volt. Szabó Balázs blokkolta Tamasi ütését, de ez is kint volt, aztán újra Hatvany talált be. Pádár Krisztián ászértékű nyitása után már csak kettő volt közte, Dávid Csanád hátsósoros akcióját követően pedig időt kért a MAFC (11:10). Takács Gergely büntetett középről, Hatvany válaszolt a szélről. Mindkét csapat mindent megtett ezekben a percekben, támadásban és védekezésben is. A vendégek voltak hatékonyabbak, Dávid blokkjával és Hatvany ásznyitásával már vezettek (12:13). A játékvezetők egy hosszú hazai ütést bent láttak, Tomanóczy teljesen jogosan háborodott fel. A következő támadást Pádár elrontotta, majd Jahn Péter lekapta Dávid Csanádot, nyilván ez sem derítette jobb kedvre a trénert, aki időt kért (15:13).

Elképesztő védekezések után Jahn Péter zárta le a második technikait megelőző labdamenetet (16:13). Vocskó Máté rendkívül technikás feladása kellett ahhoz, hogy Molnár István megszerezhesse újabb pontját, de Tóth András ásznyitásával már csak egy pont volt a hazaiak előnye (17:16). Nem szakadt le a dunaújvárosi együttes, Tamasi Istvánt blokkolta Dávid Csanád, de Molnár István ellen tehetetlenek voltak a vendégek. Takács sem hibázott középről (20:18), ráadásul Jahn is szépen megoldotta a feladatát a szélen. Takács és Jahn sánca után már néggyel mentek a hazaiak (22:18), igen ám, de Pádár ásznyitása után már csak egy volt az a négy (22:21)! Időt is kért a MAFC! A visszatérés után Pádár elrontotta a szervát, de Hatvany sem hibázott támadásban, Takács Gergely széles centerütésével egyenlített a Dunaferr (23:23), Tari Zsolt pedig a hálóba bombázott, Dunaferr játszmalabda! Dávid Csanád nem tévedett, agyonnyert szettet bukott a házigazda (23:25, 2:2).

AZ ÖTÖDIK JÁTSZMA


Hatvany Attila két pontja vezette be az ötödik etapot, aztán nyitott egy ászértékűt, és máris hárompontos hátránynál kellett időt kérnie a MAFC-nak (1:4). A visszatérés után elképesztő mezőnybravúrok után Dávid Csanád okos ejtése miatt járt a pont a látogatónak (2:6). Molnár István sánca adott reményt a fővárosi együttesnek, de Dávid Csanád ebben az időszakban rendkívül hatékonyan támadott (4:7). Hatvany Attila hátsósoros ütése után cseréltek térfelet a csapatok.

Dávid Csanád pontját követően időt kért a MAFC (4:9). Összezuhant a hazai csapat, egy-két emberből szemmel láthatóan már az akarat is hiányzott. Molnár Istvánból nem, ő kegyetlenül odavágott centerből, de Hatvanynak erre is volt válasza (7:11). A végén már semmi nem változott, Hatvany Attila remeklésével lezárta a szettet és a meccset a Dunaferr (9:15, 2:3).

Reálisan 3:0-ra nyerhető meccset, és ezzel két fontos pontot bukott el a MAFC.

NB I, férfiak, alapszakasz, 19. forduló

MAFC-BME-Mapei — Dunaferr SE 2:3 (—23, 19, 20, —23, —9)

Káposztásmegyer, 100 néző. Játékvezetők: Halász E., ifj. Szabó P.
MAFC: Vocskó M. 5, Takács G. 13, Tamasi 7, Tari 3, Jahn 17, Molnár I. 18. Csere: Tihanyi (liberó), Kovács G., Molnár Á. Edző: Vocskó György, Novák László
Dunaferr: Tóth A. 1, Szabó B. 5, Dávid Cs. 17, Hatvany A. 22, Pádár 12, Lukács A. 8. Csere: Pápai (liberó), Neukum 1, Gebhardt N., Blázsovics. Edző: Tomanóczy Tibor

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:6, 12:9, 18:16, 19:19, 22:20, 23:23. 2. játszma: 8:5, 12:7, 16:10, 18:12, 18:15, 22:18. 3. játszma: 8:3, 12:5, 15:8, 17:14, 21:16, 23:19. 4. játszma: 8:4, 11:10, 12:13, 15:13, 18:16, 22:18, 22:21, 23:23. 5. játszma: 1:4, 3:6, 4:9, 7:11, 8:13

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK


Vocskó György: — Meg kell tanulniuk a játékosoknak fegyelmezetten, koncentráltan, az utolsó pillanatig nem könnyelműsködve megcsinálni a játszmát, és nem lazítani. Egy ilyen ellenfél, mint a Dunaferr életveszélyes. Végig langyos, közepes színvonalú mérkőzés volt, mi pedig szépen elhittük, hogy már a zsebünkben van a győzelem. A negyedik játszmában egy-két rossz megoldás megbosszulta magát. Egy megnyert mérkőzést vesztettünk el sajnos. Gratulálok a Dunaferrnek.

Tomanóczy Tibor: — Ez a mérkőzés teljesen más volt, mint az itteni Magyar Kupa-meccs. Most a MAFC is teljesen máshogy állt a játékhoz. Ellenfelünk is kellett hozzá, hogy megnyerjük ezt a találkozót, de a csapatom is kellett hozzá, a játékosaim hozzáállása is kellett hozzá. A negyedik és az ötödik játszmában megtaláltam azt a csapatot, amelyikkel tudtunk győzni, rossz játékkal is. Javult a játékosok teljesítménye, kevesebb nyitást rontottunk, kevesebb labdát ütöttünk el, és ez sorsdöntőnek bizonyult. A negyedik etapban kétszer vert helyzetből sikerült felállnunk, ez azt jelenti, hogy van tartása ennek a csapatnak, csak fejben kell még egy kicsit rendeződnünk. Látszik, hogy fiatalok vagyunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr813711879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása