Majdnem szettet rabolt, végül azonban a papírformának megfelelően 3:0-s vereséget szenvedett a Kaposvár a dobogóra hajtó Gödöllő otthonában a női NB I alapszakaszának 19. fordulójában. A BITT együttese a második játszmában 27 pontot gyűjtött, mégsem sikerült nyernie.

A legjobb nyolc közé jutásért küzdő somogyiak az esélytelenek nyugalmával léptek pályára a mezőny elejéhez tartozó Gödöllő otthonában. A jól szerváló hazaiak igen magabiztosan nyerték az első játszmát, a térfélcsere után azonban már felnőtt a feladathoz a BITT. A kaposvári lányok a hajrában háromszor is játszmalabdához jutottak, de végül a házigazda nem mindennapi csatában fordított. A folytatásban már ismét a Gödöllő irányított, és egyórás mérkőzés után elkönyvelhette a sikert.

Hamar egyértelművé vált, hogy a Gödöllő jobb csapat, mint lelkes, és minden megszerzett pontjánál örömtáncot járó riválisa. A hazai együttes már a nyitásaival esetleges támadásokra kényszerítette a kaposváriakat, emellett sáncban és ütőerőben is kiütközött a két csapat közötti különbség. Az első szettben olyannyira, hogy a gödöllői játékosok közül hárman mindössze egyszer állhattak a nyitósarokban.

Érzékelve alakulata meglehetős fölényét, a második felvonásra Ludvig Zsolt edző a teljes kezdőhatosát lecserélte, csupán a liberóposzton jeleskedő Lékó Lilla maradt meg hírmondónak. Egy darabig úgy tűnt, ezzel a húzással semmilyen kockázatot nem vállalt a gödöllői tréner. 13:13 után azonban megállt a második számú hazai egység tudománya. A vendégek fokozatosan lépek el: 19:15-re, majd 22:17-re is vezettek. Ludvig kénytelen volt visszahívni az alapcsapat néhány emberét, akikkel nagy nehézségek árán sikerült elkerülniük a játszmavesztést. Előbb a Gödöllő fordított 24:22-re, később meg a derekasan küzdő Kaposvárnak volt kétszer is játszmalabdája (26:25 és 27:26). Ekkor azonban a házigazdák megemberelték magukat, és három ponttal lezárták a játszmát.

Az utolsó szett némiképp hasonlított az elsőhöz. A különbség csupán abban rejlett, hogy az alapvetően kiegészítő-játékosokra épülő gödöllői formációban a négyesütő Szakmáry Gréta, és a feladó Lutter Liza egyfajta mentsvárként szolgáltak. Nem is akárhogy, hiszen csak idő kérdése volt, hogy a gödöllői egység mikor tesz pontot a találkozó végére.

Pálfy Marianna, a Kaposvár edzője: ― Nem volt könnyű dolgunk a jól nyitó Gödöllő ellen, a második szettben pedig kevés volt a hitünk a végjátékban. Hullámzó teljesítményt nyújtottunk.

A következő fordulóban a Gödöllő a Budai XI SE csapatát fogadja, a Kaposvár pedig Békéscsabán lép pályára.

NB I, nők, alapszakasz, 19. forduló

TEVA-Gödöllői RC ― BITT KNRC-Kaposvári Egyetem 3:0 (9, 27, 13)

Gödöllő, 150 néző. Játékvezetők: Nagy L., Csikós
Gödöllő: Lutter L., Németh Zs., Merkószki, Csengeri, Szakmáry, Széles. Csere: Lékó (liberó), Kriegel Zs., Berze, Horváth G., Háfra D., Szűcs Zs., Győri. Edző: Ludvig Zsolt
Kaposvár: Horváth Zs., Horváth P., Harmath Zs., Pintér Zs., Kovács K., Győrbíró. Csere: Schrauff (liberó). Edző: Pálfy Marianna

Junior: Gödöllő―Kaposvár 3:2 (―21, ―19, 19, 26, 7)

(forrás: Gödöllői Hírek, Kapos.hu)

Címkék: bajnokság kaposvár röplabda gödöllő nb1 bitt

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr333643384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása