Hol van Somodi István?

 2012.01.21. 10:09

Hiába kerestük Somodi István nevét a Kazincbarcika elleni kupameccsen a Kecskemét összeállításában. A centernek új munkahelye van, azért nem tudott ott lenni az alföldi együttesben.

„Hol van Somodi István?” A keddi, Kazincbarcika elleni Magyar Kupa-meccs után ezt kérdeztük Gyurkó Sándortól, a Kecskemét férficsapatának edzőjétől, amikor még a cserék közt sem találtuk a rutinos centert.

— Munkahelyet változtatott, nem tudott velünk jönni Kazincbarcikára — mesélte a tréner. — Az még nem dőlt el, hogy folytatja, vagy befejezi sportolói pályafutását. Ha az utóbbi történik, akkor mindenképp szeretnénk tőle szépen búcsúzni, mert rengeteget tett a kecskeméti röplabdáért. Egy bajnoki-, vagy egy kupaarany szép búcsúajándék lenne.

Somodi István valóban rengeteget tett a kecskeméti röplabdáért. 1982-ben kezdte őt tanítani Szabó István, az Arany János Általános Iskolában. Két kitérője volt pályafutása során, egyébként mindig a Kecskemét mezében szerepelt. Egyetemista korában a MAFC-ban játszott három évig, 1994—1996-ig pedig a Szeged gárdájában szerepelt. Bajnokságot és kupát nyert a Csongrád megyei alakulattal.

— Pontosan harminc esztendeje kezdtem el röplabdázni, azóta nagyot fordult a világ — mesélte Somodi István. — Akkor tízéves voltam, és még gyerek. Most már nekem van gyerekem, családom. Számomra ők az elsők. Ez is közrejátszott abban, hogy munkahelyet változtattam, otthagyva a szaktanári állásomat. Kedden volt a második munkanapom az új helyemen, nem tudtam ott lenni a kupameccsen. De ez nem azt jelenti, hogy a jövőben már nem szeretnék játszani. A jövő héten majd megbeszéljük a szakvezetéssel, hogy miként legyen a folytatás.

(forrás: baon.hu)

Címkék: kecskemét somodi röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr93614142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása