Ismét beindult a röplabdás élet Angliában, hiszen a múlt heti fordulókat követően most hétvégén ismét pályára lépnek honfitársaink a női és férfi első osztályban egyaránt. Az elmúlt hét legizgalmasabb összecsapását Newcastle-ben rendezték, ahol Tóth Luca az édesanyját, Dobos Ildikót próbálta megtréfálni.

Angol Super 8, nők, alapszakasz, 9. forduló

Wessex ― Swiss Cottage 1:3

Bulatkó Éva, Várkonyi Bernadett (Swiss Cottage)

Bulatkó műtétje miatt nem lehetett tagja a Wessex otthonában diadalmaskodó SC-nak, ellenben Várkonyi pályára lépett a találkozón. A London Ligában szereplő második csapatban is játszott Várkonyi, ahol együttese szintén győzött.
Szombaton a Swiss a Birmingham ellen játszana, de mivel a közép-angliaiakat kizárták, ezért szabadnaposok lesznek Várkonyiék.

Ashcombe Dorking ― Leeds Carnegie 1:3

Farkas Virág, Kiss Beáta és Kun Dorottya (Leeds Carnegie)

Farkas bokasérülés miatt nem utazott el az Ashcombe Dorking otthonába, míg Kiss betegsége ellenére ott volt a keretben, de nem játszott. A gyenge nyitásfogadás miatt sok gondja akadt a Carnegie-nek, így nem meglepő, hogy egy szettet veszítettek Kunék.
Szombaton a Malory Eagles látogat Leedsbe, a magyaros csapatnak pedig bizonyítania kell edzőjének, és meggyőzni őt arról, az Ashcombe elleni mérkőzés csak a karácsonyi szünet miatt sikerült kicsit gyengébbre.
 
Team Northrumbia ― Polonia IMKA London 1:3

Tóth Luca (Team Northrumbia) és Dobos Ildikó, Borsos Anna (Polonia IMKA London)

Az anya-lánya csatát most az előbbi nyerte, de a Northrumbia alaposan megnehezítette a címvédő dolgát. A Polonia 25:21-re hozta az első szettet, de Tóth vezérletével egyenlíteni tudtak a hazaiak (25:20). Dobos jól irányította csapatát, ennek meg is lett az eredménye, hiszen a Polonia 25:20-ra nyerte a harmadik és a negyedik felvonást is. A Nortrumbia nagyon sok nyitást rontott, szám szerint 17-et. Dobosék továbbra is veretlenül vezetik a tabellát, míg Tóthék a negyedikek.
Hétvégén a Polonia az Ashcombe-ot látja vendégül, míg a Northrumbia szombaton a Wessex, vasárnap pedig az Ashcombe vendége lesz.

 

 

Angol Super 8, férfiak, alapszakasz, 9. forduló

Team Northrumbia ― London Polonia 3:0

Berndt Attila (Team Northrumbia) és Offra Norbert, Rapi Róbert (London Polonia)
Maradjunk Newcastle-ben, hiszen a női meccs előtt a férfiak feszültek egymásnak. A borzalmas bírói hibákkal teletűzdelt mérkőzést meglepően simán (a játékosok szerint a bírói bakik nem befolyásolták az eredményt) nyerték a hazaiak. Berndt jó teljesítménnyel segítette csapatát, a mérkőzést követően pedig blogunknak elmondta, igazi csapatként sikerült megnyerniük a meccset. Offra most nem kapott lehetőséget, míg Rapi többször is megvillantotta tudását, de ő sem tudott segíteni a gyenge napot kifogó Polonián.
Szombaton a Polonia a London Lynx gárdáját fogadja, míg Berndt csapata nem játszik a hétvégén.

London Lynx ― Leeds Carnegie 2:3

Herczeg Roland és Tóth Milán (Leeds Carnegie)
Hátsérülésem miatt nem tudtam elutazni a London Lynx otthonába, így hosszú évek után először fordul elő, hogy mindössze egy magyar szerepelt a Leeds Carnegie keretében, Herczeg Roland. A londoni kiscsapat tavaly megtréfált minket, és most is jó esélye volt erre, hiszen a sérültek és távozók miatt mindösszesen nyolc fő állt edzőnk rendelkezésére. Többször is homokszem került a gépezetbe, de a legfontosabb, hogy nyert a csapat, így kilenc győzelemmel a hátunk mögött még mindig veretlenek vagyunk.
Szombaton a Malory Eagles elleni mérkőzés nagyon fontos lesz a számunkra, mivel egyik legerősebb ellenfelünk látogat hozzánk Headingley-be. Reméljük, hogy Herczeg továbbra is hozni tudja jó formáját, mivel a londoniak ellen édes kevés lesz az elmúlt héten mutatott produkció.

 

Címkék: anglia légió röplabda légiós

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr903592047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása