Rangadón bizonyíthat az MVSC

 2012.01.07. 11:06

Három hétig tartott a csend, most azonban véget ér a szünet. A hétvégén folytatódik az NB I alapszakasza a nőknél is. A tizenhatodik fordulóban több rangadóra is sor kerül. A jelenleg negyedik miskolciak a fővárosban vendégeskednek, ellenfelük a második helyezett BSE lesz.

Az összecsapás igazi csemegét ígér a sportág barátai számára, persze, gyorsan hozzá kell tennünk, hogy csak abban az esetben, ha az MVSC játékosai felszabadultan, könnyedén és taktikusan röplabdáznak.

Még élénken emlékszünk arra, hogy a bajnoki alapszakasz ötödik fordulójában, október másodikán, Miskolcon mekkora csatát vívtak a csapatok. Az Albrecht-Miskolci VSC-MISI hozta az első és második játszmát, majd a harmadikban is 15:8-as vezetésre tett szert. A fővárosiak nem hittek a szemüknek! Hogyan is hittek volna, hiszen az elmúlt esztendő bajnoka szerepelt a borsodi megyeszékhelyen, a háló másik oldalán pedig egy jobbára fiatalokból, helyi játékosokból összerakott csapat állt, mégis, kevés hiányzott az óriási meglepetéshez.

― Való igaz, a végén három-kettőre a BSE nyert, de akkor a miskolci lányok megmutatták, hogy rengeteg van még bennük ― idézte fel a történteket Toma Sándor, az MVSC edzője. ― Akkor a mieink megijedtek a hatalmas lehetőségtől, egyszerűen képtelenek voltak feldolgozni, hogy karnyújtásnyi közelségbe kerültek a bajnokcsapat megregulázásától. Apró nüánszok döntöttek a fővárosiak javára, elsősorban a rutin és a tapasztalat.

De vajon miben lesz más a soron következő, vasárnapi találkozó?!

― Most idegenben játszunk, és nem lesz mögöttünk lelkes szurkolótáborunk ― latolgatta az esélyeket a szakvezető. ― Márpedig a dübörgő buzdítás remek hajtóerőt jelentett, feldobta játékosainkat. Mindegy, így kell megpróbálni a sikeres szereplést. Természetesen nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, ráadásul arról sem szabad megfeledkezni, hogy a BSE ezúttal egészen biztosan nem követi el azt a hibát, amit Miskolcon, nem néz át rajtunk, hanem az első perctől kezdve odafigyel minden pontra.

Toma Sándor szerint csapata nem adja olcsón a bőrét, és a tréner abban bízik, hogy alaposan feladja a leckét rutinos vetélytársának. Egyébként a BSE is verhető, ezt az ősszel a Békéscsaba igazolta, amely most vezet a bajnokságban. A találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik a Városmajorban.

(forrás: minap.hu)

Címkék: bajnokság miskolc röplabda nb1 bse mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr353526002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása